Annons

Krönika: Vettiga vardagsplikter

Belysning

Nu är allt som vanligt igen med jobb, skola och ungarnas föreningsliv som kräver föräldraengagemang och pengar för att fungera. Tungt, men jag har hittat en riktigt bra produkt att sälja.

Annons

Energibesparande glödlampa för trötta föreningsföräldrar.

Nu ligger vardagsfilten ordentligt över axlarna igen. Ibland är den tung, grå och fuktig som vädret, men emellanåt också varm och mysig. Trots allt har vardagslunk och rutiner sina fördelar. Det är kul att träffa jobbarkompisarna igen och ungarna har lämnat det vegetativa stadiet med alltför mycket koncentrerad syskonkärlek på liten yta, och är i full gång med skola och aktiviteter igen. Och inte bara de förstås. Som förälder till idrottsutövande barn har man många plikter, särskilt om de sysslar med hockey! I vår förening är i alla fall är engagemangskravet betydligt högre där än i fotbollen - mina grabbar håller på med båda sporterna - och musik, men där behöver vi föräldrar bara lyssna glatt på några konserter per år -that´s it.

Men hockey är dyrt. Trots höga avgifter behövs ständigt tillskott i kassan till cuper, resor, material med mera. Genom åren har vi sålt allt från amaryllis, korv, kakor, stearinljus och trisslotter till ÄGG för att hålla laget flytande. Och att inte de 13-åriga grabbarna själva vinglar runt i grannskapet med äggkartor säger ju sig själv. Där måste föräldrarna hjälpa till med skjutsning. Visst är det bra att ungarna själva får vara med och jobba, det tycker jag, men ju mindre föräldraengagemang som krävs på just denna front, desto bättre. Vi står ju redan i kiosken, sitter i kassan när A-laget spelar, sitter i speakerbåset när det spelas match...

Men nu har jag hittat en bra produkt att sälja. Inte alltför tung eller kraschriskabel att bära för ungar (föräldrarna slipper alltså!) ingen färskvara som börjar lukta efter ett tag så att man själv tvingas köpa de sista lådorna. Dessutom är det en miljövänilig och BRA produkt som alla behöver, eller i alla fall BORDE behöva. Produkten jag pratar om heter Lågenergilampor. Företaget Smartel har ett samarbete med Philips och erbjuder skolklasser och föreningar att sälja olika paket med lågenergilampor, från 250 kr.

Ett mycket bra initiativ, särskilt nu som EU börjar fasa ut glödlamporna från och med i år. Jag ska genast tipsa lagledningen om detta och häng gärna på om du också har barn som samlar pengar till skolresa eller sin förening. Men bor du strax norr om Stockholm så vänta några veckor så att vi hinner sälja in på våra områden först!

Annons
20 januari 2009

0 Kommentarer

0

Gör en egen bokstavslampa

Bokstavslampor kan vara lika dyra som de är snygga, men det är superenkelt att göra en egen bokstavslampa – så här gör du, steg för steg.

0

Julhus 2003

Hus dekorerade i bästa Kalle Anka-anda! Kul, glittrande och helt inne.

0

Nu är det jul här i vårt hus

Hus dekorerade i bästa Kalle Anka-anda! Kul, glittrande och helt inne.

0

Ljus i mörkret

Lyskraft! Utebelysing är vackert och välkomnande när det skymmer. Välj en lampa som passar stilen på huset.

0

Taklampor jagar bort höstmörkret

Höst. Höga, klara, kyliga dagar – eller kanske ihållande regn. Oavsett vilket, blir det ännu mysigare att sitta inne med en bra bok eller en god måltid...

0

Låt ditt hem lysa

Spotlights i taket och lampa över matbordet - ser du ut så hemma hos dig också? Men se här vad man kan göra med lite ljus!

0

Mer ljus inne

Ljus är ett redskap och det ska användas för att skapa en miljö. Rätt belysning kan verkligen ge hemtrevnad – men dåligt ljus kan få allt att se gammalt...

0

Lampa med personlighet

Här visar vi hur du enkelt gör din egen högst personliga lampa. Hur enkel som helst att göra och en verkligt personlig och annorlunda detalj i inredning...

0

Nytt ljus med fiberoptik

Varför bara tänka i traditionell belysning? Med fiberoptik finns helt andra möjligheter än vad vi är vana vid, både ute och inne.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons