Annons

Krönika: Vettiga vardagsplikter

Belysning

Nu är allt som vanligt igen med jobb, skola och ungarnas föreningsliv som kräver föräldraengagemang och pengar för att fungera. Tungt, men jag har hittat en riktigt bra produkt att sälja.

Annons

Energibesparande glödlampa för trötta föreningsföräldrar.

Nu ligger vardagsfilten ordentligt över axlarna igen. Ibland är den tung, grå och fuktig som vädret, men emellanåt också varm och mysig. Trots allt har vardagslunk och rutiner sina fördelar. Det är kul att träffa jobbarkompisarna igen och ungarna har lämnat det vegetativa stadiet med alltför mycket koncentrerad syskonkärlek på liten yta, och är i full gång med skola och aktiviteter igen. Och inte bara de förstås. Som förälder till idrottsutövande barn har man många plikter, särskilt om de sysslar med hockey! I vår förening är i alla fall är engagemangskravet betydligt högre där än i fotbollen - mina grabbar håller på med båda sporterna - och musik, men där behöver vi föräldrar bara lyssna glatt på några konserter per år -that´s it.

Men hockey är dyrt. Trots höga avgifter behövs ständigt tillskott i kassan till cuper, resor, material med mera. Genom åren har vi sålt allt från amaryllis, korv, kakor, stearinljus och trisslotter till ÄGG för att hålla laget flytande. Och att inte de 13-åriga grabbarna själva vinglar runt i grannskapet med äggkartor säger ju sig själv. Där måste föräldrarna hjälpa till med skjutsning. Visst är det bra att ungarna själva får vara med och jobba, det tycker jag, men ju mindre föräldraengagemang som krävs på just denna front, desto bättre. Vi står ju redan i kiosken, sitter i kassan när A-laget spelar, sitter i speakerbåset när det spelas match...

Men nu har jag hittat en bra produkt att sälja. Inte alltför tung eller kraschriskabel att bära för ungar (föräldrarna slipper alltså!) ingen färskvara som börjar lukta efter ett tag så att man själv tvingas köpa de sista lådorna. Dessutom är det en miljövänilig och BRA produkt som alla behöver, eller i alla fall BORDE behöva. Produkten jag pratar om heter Lågenergilampor. Företaget Smartel har ett samarbete med Philips och erbjuder skolklasser och föreningar att sälja olika paket med lågenergilampor, från 250 kr.

Ett mycket bra initiativ, särskilt nu som EU börjar fasa ut glödlamporna från och med i år. Jag ska genast tipsa lagledningen om detta och häng gärna på om du också har barn som samlar pengar till skolresa eller sin förening. Men bor du strax norr om Stockholm så vänta några veckor så att vi hinner sälja in på våra områden först!

Annons
20 januari 2009

0 Kommentarer

0

Ljussätt badrummet på rätt sätt

Sätt ljus på tillvaron med rätt belysning. Ljusdesignern Svante Pettersson har experttipsen för hur du ska göra!

0

Gör en slinga av lampskärmar

En lampslinga av lampskärmar är ett enkelt och roligt diy-pyssel för dig som vill fixa mysig belysning.

0

Gör en egen bokstavslampa

Bokstavslampor kan vara lika dyra som de är snygga, men det är superenkelt att göra en egen bokstavslampa – så här gör du, steg för steg.

0

60-wattaren förbjuds

Utfasningen av glödlampan fortsätter. Nu är det 60-wattarens tur att försvinna.

1

Miljönytt: EU förbjuder import av glödlampor

Från och med 1 januari 2009 förbjuder EU all import av matta glödlampor, samt klara 100 wattslampor.

0

Nytt & Nyttigt augusti 09

I höst börjar utfasningen av glödlampor. Nu är det lågenergi- eller LED!

0

Ljuvligt juleljus

Låt det gnistra och lysa i granen – med rätt lampor och timer sparar du massor av energi.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons