Annons

Belysning och lampor

Belysning och lampor är en viktig del av inredningen, både genom design och ljussättning. Vi guidar dig till att välja rätt typ av belysning till dina olika rum hemma, från vardagsrum till badrum och kök. Vi tipsar också om fina och funktionella lampor – allt för att du ska kunna ljussätta ditt hem på rätt sätt. Här hittar du också inspiration och råd till belysning utomhus, som till trädgård och fasad.

Belysning inomhus

Funderar du på hur du skapar rätt stämning inomhus, med hjälp av belysningen? Ljussättning kan vara svårt. Här samlar vi experternas bästa tips för inomhusbelysningen.

Valet av armaturer till dina lampor är också viktigt. Vi berättar hur olika armaturer skapar olika typer av ljus.

Kanske vill du kunna justera ljuset med hjälp av en dimmer, eller skapa dramatik genom att belysa ett särskilt föremål? Och hur använder du spotlights på bästa sätt? Frågorna kan vara många, vi har svaren.

Belysning för olika rum

Kanske vill du veta hur du skapar en ljus och välkomnande hall. Eller vilken typ av belysning som lämpar sig bäst i köket. Och vad ska du tänka på när du väljer belysning till vardagsrummet?

Bra belysning i badrummet kan för många vara det viktigaste. I badrumsspegeln vill man verkligen se vad man gör. Och vilken belysning är bäst ur ergonomisk synpunkt? För exempelvis arbetsrummet. Och hur kan man arbeta med belysning för krukväxterna inomhus? Tipsen hittar du här.

LED-lampor, halogenlampor och lågenergilampor

För några år sedan sa vi hejdå till glödlampan, men vad finns det att välja på idag? Vad är bäst ur miljösynpunkt, LED-, halogen- eller lågenergilampor? Och vad är det egentligen för skillnad på belysningsstyrka och ljusstyrka? Experterna reder ut begreppen.

Personlig belysning

Söker du efter tips på hur du själv kan skapa snygg och annorlunda belysning? Vi berättar hur du till exempel kan göra din egen vägglampa med valfritt tyg som dekor. Annorlunda strömbrytare finns det också gott om. Du kan till exempel köpa en genomskinlig strömbrytare som du kan sätta en egen bild bakom.

Belysning och säkerhet

Belysning ska inte bara fin eller effektiv, den ska också vara säker. Det är inte bara levande ljus som ska behandlas med aktsamhet. En lampa kan bli väldigt varm och ska inte heller komma i kontakt med brännbara material. Vid jul då julgransbelysning, ljusslingor och julstjärnor åker fram är detta särskilt viktigt att tänka på. Experterna ger dig de bästa tipsen för att minimera brandrisken.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Köksbelysning
Medlems-
innehåll
0
Belysning hamnar antagligen ganska långt ned på prioriteringslistan när de flesta ska renovera sitt kök. Det finns däremot många skäl till varför vi...
Belysning
0
Sätt ljus på tillvaron med rätt belysning. Ljusdesignern Svante Pettersson har experttipsen för hur du ska göra!
Säkerhet
5
1 av 4 villaägare gör fel med el, vilket kan leda till både olyckor och brand. Vi listar enkla elinstallationer du får göra själv, och de elarbeten...
Inredningsinspiration
0
Inredning behöver inte alls vara dyrt och komplicerat. Så här enkelt gör du en lykta av citrusfrukter som du kan dekorera bordet med.
Inredningsinspiration
0
Välkomna december med glänsande stjärnor, röda textilier och tända ljus. Kan du gissa vilket av julpynten som du kan spara 4 736 kr på?
Belysning
0
En lampslinga av lampskärmar är ett enkelt och roligt diy-pyssel för dig som vill fixa mysig belysning.
Inredningsinspiration
0
Att gjuta sin egen adventsljusstake i betong är ett både roligt och personligt julpyssel. Så här går du tillväga, steg för steg.
Belysning
0
Bokstavslampor kan vara lika dyra som de är snygga, men det är superenkelt att göra en egen bokstavslampa – så här gör du, steg för steg.
Inredning
1
Ordning i hallen är många familjers stora dröm – men ibland kan det vara svårt att få till bra förvaring. Inredaren Mija Kinning delar med sig av...
Inredning
0
Dags att förnya hemmet med nya fina inredningsdetaljer i vår? Här är våra favoriter bland Ikeas vårnyheter – som finns i butik från februari!
Belysning
0
Julstjärnor, ljusslingor och julgransbelysning kan vara minst lika farliga som levande ljus under julen. Här är bästa tipsen för att elsäkra ditt hem...
Inredningsinspiration
0
Gediget hantverk, modekänsla och bling-bling är hett i höstens inredning. Vi har trendspanat på inredningsmässorna i Stockholm, Frankfurt och Milano.
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post info@viivilla.se. 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post kunddata@bonnier.se

 

Annons