Annons
Ett litet rum på ca 9m2 förvandlas till ett tuff-flickigt skolbarnsrum.
Ett litet rum på ca 9m2 förvandlas till ett tuff-flickigt skolbarnsrum.

Gör ett tuff-flickigt skolbarnsrum

Barnrum

Kanske är det dags att ge ditt barn ett nytt tuffare rum! När barnen passerat småbarnsåldern kan det vara svårt att hitta ett kul tema.

Annons

Har lilltjejen vuxit ur sitt barnrum och behöver ett tuffare "småflicksrum"? Här ger vi inredningstips som kan göra rummet till en kul plats, både för lek och läxläsning.

I det här rummet finns det flera problem. Förutom att det är litet så försvåras inredningen av att garderoberna är fastsatta i väggen och placerade snett mitt emot ett fönster vilket gör skrivbordsplaceringen svår.

Nr 1 på planritningen:


Loftsäng Tromsö (1 395 kr IKEA) passar bäst i det vänstra hörnet. Under loftsängen placeras bäddsoffan Lycksele (1 795 kr IKEA) som lätt kan bäddas om kompisar vill stanna över natten.

På den enfärgade soffan passar det bra med färgglada kuddfodral (59 kr Indiska, innekudde tillkommer).


På väggarna, både vid loftsängen och soffan, blir det praktiskt med flera Rio vägglampor placerade efter behov (345 kr MIO). Här behövs även hyllplan för böcker, ramar och småsaker.

Nr 2 på planritningen:

Ett av höstens nya skrivbordsserier heter Girls Flower (från 10 kr Åhléns).


Arbetsstolen Sandi är en enkel plaststol med hel rätt utseende i ett skolbarnsrum (199 kr IKEA).

Skrivbordet har en egen rundad form, anpassad för sin plats. Det är viktigt att man inte väljer ett litet skrivbord även om rummet är litet. Skriv-, dator- och ritytor är viktiga och därför har vi ritat in ett bord där det finns minst två sittplatser.

Ett för arbete vid datorn och ett för att skriva, rita etc. Det behöver inte vara svårt att göra sitt eget skrivbord. Börja med att mäta, rita och fundera över behoven. Skär sedan till från kartonger den bordsformen som passar bäst, prova den på plats, testa även vilken höjd som passar bäst.

När mätningen är klar är det bara att börja leta efter passande skiva och ben, dessa hittas lättast i större välsorterade byggvaruhus.

En stavlimmad björkskiva med måttet 90 x 200 kostar mellan 1 100 - 1 300 kr. Sedan tillkommer ben och en del arbete att såga till skivan som man vill ha den.

Det krävs tanke- och arbetskraft, men man får ett bord som är perfekt anpassat för den plats och de önskemål man har!

Annons

En kul och söt penna kan så gott som något locka till skrivning. (49:- Åhléns)

Nr 3 på planritningen:

Eftersom garderobsdörrarna inte går att öppna fritt när skrivbordsskivan sträcker sig hela vägen under fönstret så använder vi en draperistång (IKEA) med draperityg istället. En vanlig gardinstång går lika bra, eller skena i taket.

Nr 4 på planritningen:

Den strama byrån New Line (1 380 kr Svenska Hem) fungerar bra vid förvaring av papper, kläder, cd skivor o s v. På byrån får cd spelare och annat plats. På väggen ovanför hänger en liten tv på en vridarm.

Nr 5 på planritningen:

Smart och snygg när man har en liten yta. Bakom spegeln Hållen (349 kr IKEA) finns plats för galgar där utvalda kläder kan hängas.

Nr 6 på planritningen:

Ringum (99 kr IKEA) är tuffa, små mattor i olika färger. Matchar väl det rosa och limegröna i resten av inredningen.

Nr 7 på planritningen:


Klassisk design i ny tappning. Starlight (595 kr MIO) är en fin taklampa som passar i många miljöer.

Vad kan man göra med en liten nisch?


En liten nisch (70x170) i det lilla rummet har förvandlats till en smart sovhörna med förvaring under.

I det här rummet har en gammal bokhylla sågats av på höjden och lagts ner. För att ge stöd åt madrassen har tre brädor skruvats ordentligt fast i väggen. Därefter har man lagt på en spånskiva och en skumgummi madrass som skurits i rätt mått. Enkelt och finurligt!

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
12 juli 2002

0 Kommentarer

0

Ordning och reda i barnrummet

Isabelle McAllister ger sina bästa barnrumstips för smarta förvaring i barnrummet.

4

Blått eller rosa i barnrummet?

Barnets rum präglas ofta av vem som bor där, men har samtidigt en lång tradition av könsspecifika färgval. Med dagens utbud av barntapeter finns alla...

0

Så gör du barnrummet roligare

Sommaren är över, dagis och skola har börjat och barnen tillbringar allt mer tid inomhus när de är hemma. Kanske är det dags att fräscha upp deras rum...

0

Skol-och jobbstart!

Nu är sommarlovet och semestertiderna över för de flesta och det är dags att få ordning på papper och pinaler igen. Här är prylarna som gör det hela...

0

Fantasi och funktion i kombination

Fixa smart och snygg inredning till dina barn! En funktionell inredning ska både kunna stimulera fantasin och vara praktisk. Att det ser bra ut är inte...

0

Nytt liv i garaget

Det gamla garaget var till slut hela släktens förråd. Dags att utnyttja utrymmet bättre. Önskemålet var ett bollhav åt barnen i källaren!

0

Inredning - så tycker barnen

Vi i Villa har frågat några barn hur de gillar inredningen där hemma.

8

Vårt garage blev barnens hall

För liten hall? Vad gör man? Stänger igen garaget för bilen och gör det till världens bästa grovhall – ja, så löste familjen Lerby sina hallproblem.

0

Världens bästa lekplats!

Har du en trädgård? Grattis då har du också en fantastisk lekplats. Här får du tips på aktiviteter, i princip helt gratis, som passar alla med barnasinn...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons