Annons
Ett litet rum på ca 9m2 förvandlas till ett tuff-flickigt skolbarnsrum.
Ett litet rum på ca 9m2 förvandlas till ett tuff-flickigt skolbarnsrum.

Gör ett tuff-flickigt skolbarnsrum

Barnrum

Kanske är det dags att ge ditt barn ett nytt tuffare rum! När barnen passerat småbarnsåldern kan det vara svårt att hitta ett kul tema.

Annons

Har lilltjejen vuxit ur sitt barnrum och behöver ett tuffare "småflicksrum"? Här ger vi inredningstips som kan göra rummet till en kul plats, både för lek och läxläsning.

I det här rummet finns det flera problem. Förutom att det är litet så försvåras inredningen av att garderoberna är fastsatta i väggen och placerade snett mitt emot ett fönster vilket gör skrivbordsplaceringen svår.

Nr 1 på planritningen:


Loftsäng Tromsö (1 395 kr IKEA) passar bäst i det vänstra hörnet. Under loftsängen placeras bäddsoffan Lycksele (1 795 kr IKEA) som lätt kan bäddas om kompisar vill stanna över natten.

På den enfärgade soffan passar det bra med färgglada kuddfodral (59 kr Indiska, innekudde tillkommer).


På väggarna, både vid loftsängen och soffan, blir det praktiskt med flera Rio vägglampor placerade efter behov (345 kr MIO). Här behövs även hyllplan för böcker, ramar och småsaker.

Nr 2 på planritningen:

Ett av höstens nya skrivbordsserier heter Girls Flower (från 10 kr Åhléns).


Arbetsstolen Sandi är en enkel plaststol med hel rätt utseende i ett skolbarnsrum (199 kr IKEA).

Skrivbordet har en egen rundad form, anpassad för sin plats. Det är viktigt att man inte väljer ett litet skrivbord även om rummet är litet. Skriv-, dator- och ritytor är viktiga och därför har vi ritat in ett bord där det finns minst två sittplatser.

Ett för arbete vid datorn och ett för att skriva, rita etc. Det behöver inte vara svårt att göra sitt eget skrivbord. Börja med att mäta, rita och fundera över behoven. Skär sedan till från kartonger den bordsformen som passar bäst, prova den på plats, testa även vilken höjd som passar bäst.

När mätningen är klar är det bara att börja leta efter passande skiva och ben, dessa hittas lättast i större välsorterade byggvaruhus.

En stavlimmad björkskiva med måttet 90 x 200 kostar mellan 1 100 - 1 300 kr. Sedan tillkommer ben och en del arbete att såga till skivan som man vill ha den.

Det krävs tanke- och arbetskraft, men man får ett bord som är perfekt anpassat för den plats och de önskemål man har!

Annons

En kul och söt penna kan så gott som något locka till skrivning. (49:- Åhléns)

Nr 3 på planritningen:

Eftersom garderobsdörrarna inte går att öppna fritt när skrivbordsskivan sträcker sig hela vägen under fönstret så använder vi en draperistång (IKEA) med draperityg istället. En vanlig gardinstång går lika bra, eller skena i taket.

Nr 4 på planritningen:

Den strama byrån New Line (1 380 kr Svenska Hem) fungerar bra vid förvaring av papper, kläder, cd skivor o s v. På byrån får cd spelare och annat plats. På väggen ovanför hänger en liten tv på en vridarm.

Nr 5 på planritningen:

Smart och snygg när man har en liten yta. Bakom spegeln Hållen (349 kr IKEA) finns plats för galgar där utvalda kläder kan hängas.

Nr 6 på planritningen:

Ringum (99 kr IKEA) är tuffa, små mattor i olika färger. Matchar väl det rosa och limegröna i resten av inredningen.

Nr 7 på planritningen:


Klassisk design i ny tappning. Starlight (595 kr MIO) är en fin taklampa som passar i många miljöer.

Vad kan man göra med en liten nisch?


En liten nisch (70x170) i det lilla rummet har förvandlats till en smart sovhörna med förvaring under.

I det här rummet har en gammal bokhylla sågats av på höjden och lagts ner. För att ge stöd åt madrassen har tre brädor skruvats ordentligt fast i väggen. Därefter har man lagt på en spånskiva och en skumgummi madrass som skurits i rätt mått. Enkelt och finurligt!

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
12 juli 2002

0 Kommentarer

0

Barnrumsinspiration på webben

Hanna Melldén Sandmark bjuder på härlig barnrumsinspiration under egna Instagram- och bloggkontot Barnrumsinspo. Läs hennes roliga tips för barnrummet...

0

10 Ikea-hacks för barnrummet

Låt fantasin flöda så kan du förvandla Ikea-möbeln till en unik och uppskattad del i barnrummet. Vi i Villa har samlat 10 stycken smarta och snygga...

0

Ordning och reda i barnrummet

Isabelle McAllister ger sina bästa barnrumstips för smarta förvaring i barnrummet.

4

Blått eller rosa i barnrummet?

Barnets rum präglas ofta av vem som bor där, men har samtidigt en lång tradition av könsspecifika färgval. Med dagens utbud av barntapeter finns alla...

1

Ikea återkallar farliga barnsängar

De populära barnsängarna Kritter och Sniglar återkallas sedan Ikea fått in rapporter om brustna sängramar som kan ge klämskador.

0

Mycket på liten yta

Även på en begränsad yta kan flick- eller pojkrummet ge plats åt det mesta som kan intressera en tonåring.

0

Inredning - så tycker barnen

Vi i Villa har frågat några barn hur de gillar inredningen där hemma.

8

Vårt garage blev barnens hall

För liten hall? Vad gör man? Stänger igen garaget för bilen och gör det till världens bästa grovhall – ja, så löste familjen Lerby sina hallproblem.

0

Världens bästa lekplats!

Har du en trädgård? Grattis då har du också en fantastisk lekplats. Här får du tips på aktiviteter, i princip helt gratis, som passar alla med barnasinn...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons