Hanna Melldén Sandmark driver inspirationskontot @Barnrumsinspo på Instagram.
Hanna Melldén Sandmark driver inspirationskontot @Barnrumsinspo på Instagram. Foto: Hanna Melldén Sandmark

Barnrumsinspiration på webben

Barnrum

Hanna Melldén Sandmark bjuder på härlig barnrumsinspiration under egna Instagram- och bloggkontot Barnrumsinspo. Läs hennes roliga tips för barnrummet här!

Annons

Hanna Melldén Sandmark bjuder på mängder med inspiration och tips för barnrummet i sina kanaler @barnrumsinspo på Instagram, samt i sin blogg Barnrumsinpo. Vi i Villa fick en pratstund med Hanna, som berättar om sina roliga inredningsprojekt, och ger bästa tipsen för barnrummet.

Hanna, ditt Instagramkonto Barnrumsinspo har över 60 000 följare. Varför tror du att det har blivit så populärt?

– Idag har många föräldrar inte tid att lägga så mycket tid i affären. Då är det kul att finna inspiration men även en inköpsplats av vad man ser, och på så vis slippa lägga timmar i affären för att leta upp en sak. Sen behöver man självklart inte handla allt, jag älskar att göra själv. Det kostar mindre och man känner sig kreativ. Jag tror även att när vi visar en bild eller pyssel kan man själv spinna vidare på detta och sätta sin personliga prägel på projektet. Ibland behöver man bara en liten "kick" för att våga vara kreativ. Jag vill att mina följare känner : "Det där kan jag också bygga, det kan väl inte vara så svårt.” 

– Från början var vår Instagram en inspirationssida för barnrum. Idag är Barnrumsinspo inte bara barninredning längre, men självklart ligger huvudfokus på barnrummet. Du kan hitta fynd och tips för barnrum, barnen och för familjen i helhet. På Instagram och bloggen kan man även läsa om vår familj och våra projekt i småbarnsbubblan.  

Du inspirerar väldigt många andra. Vad inspireras du själv av?

– Jag inspireras mycket av mina egna följare, de är så kreativa och har en fantastisk fantasi! Sen har jag väldigt många kreativa människor omkring mig och dem inspireras jag väldigt mycket av, inte minst mina barn.

Vilka är dina bästa inredningstips för barnrummet?

– Jag tjatar mycket om det här med förvaring. Jag gillar när barnen kan hjälpa till att plocka undan hemma. Men för mindre barn är det inte alltid lätt att veta vad saker ska vara och har man då mycket, stor och bra förvaring så är det så mycket enklare för dem att plocka undan efter sig. Mina barn är 2 och 3 år och de gillar inte och städa, men de försöker och gör sitt bästa med att packa våra förvaringsbackar under sängen, påsar med gosedjur samt lådor för lego mm. Oftast löser dem de bra med vår hjälp och känner sig nöjda efteråt! Idag finns det så mycket fin och snygg förvaring så det är helt klart mitt bästa inredningstips för barnrummet. Förvaring! 

– Möblera inte efter väggarna utan utnyttja varje vrå. Våga bygga det som finns i tankarna. Och våga låta barnen vara delaktiga! I de flesta projekt vi gör med familjen låter vi barnen vara med och fixa. Det tar dubbelt så lång tid men blir väldigt mycket mer personligt då.

Har du några roliga inredningsprojekt på gång hemma i höst?

– Vi håller på att bygga om i huset så det tar ganska mycket av vår tid, men det är så himla roligt. Jag älskar att inreda och barnrum är en stor favorit. Vi ska även göra om en av mina pojkars rum i höst, det ska bli så kul. Han börja bli större nu och intresset har gått mot ett annat håll än vad som var när han var mindre, så nu ska vi sätta hans prägel i rummet. Sen ska vi bygga ett sovrum till så vi har att göra!

 

 

 

Annons

Hanna Melldén Sandmark

Bor: Halmstad. 

Familj: Maken Johan, barnen Henri, 3, Wilhelm, 2. 

Gör: Förskollärare, ägare av Barnrumsinspo.se. 

Blogg: Barnrumsinspo.se

Instagram: @barnrumsinspo

 

14 september 2015

0 Kommentarer

0

Boktips - hobby- och trädgårdsböcker för barn

Här är böcker för framtida villaägare!

2

Egen vrå till de små

Barnens rum ska vara lekfullt och praktiskt. Det ska rymma vilda och fantasifulla lekar samtidigt som det ska vara vilsamt och mysigt att sova i.

0

Privat plats för ungdom

På en liten yta ska man få plats med en hel värld. Här är möbler och prylar för de viktigaste funktionerna i tonårsrummet.

0

Tuffaste tonårslyan

Gästrummet utnyttjades sällan och ungdomarna behövde en egen vrå. Ut åkte gästsängen och in kom massor av kreativ inredning – när tonåringarna själva...

0

Skol-och jobbstart!

Nu är sommarlovet och semestertiderna över för de flesta och det är dags att få ordning på papper och pinaler igen. Här är prylarna som gör det hela...

1

Äntligen eget rum!

Behovet av väggar i huset kan variera över tid beroende på hur familjen utvecklas. Här visar vi hur du monterar en innervägg som sedan enkelt kan tas...

0

Barnens bästa bilder

Barnbilder. Plocka ut fotografierna ur datorn och pryd väggarna hemma med minnen från åren som gått. Tavlorna uppskattas garanterat av både stora och...

8

Vårt garage blev barnens hall

För liten hall? Vad gör man? Stänger igen garaget för bilen och gör det till världens bästa grovhall – ja, så löste familjen Lerby sina hallproblem.

0

Världens bästa lekplats!

Har du en trädgård? Grattis då har du också en fantastisk lekplats. Här får du tips på aktiviteter, i princip helt gratis, som passar alla med barnasinn...