Foto: Louise Edlund

"Spjälsängen blev en köksö"

Husliv

När Louise saknade en plats för kökshäng gick hon ut i boden för att se vad hon hade för material att bygga med. Månadens läsaridé är en köksö av återbrukat material. 

”Jag älskar att skapa och återbruka saker. När vi saknade både en plats för frukosthäng och en köksö att ställa middagsmaten på så gick jag ut till boden för att se vad vi hade för virke att bygga med.

En gammal spjälsäng fick utgöra grundstommen, en bordsskiva blev hyllplan och väggbjälkar från en rivning av en del av huset fick bli själva bordsskivan.

Stommen kläddes in i plank från en ladugårdsvägg där jag lyckades få bort den röda slamfärgen med en högtryckstvätt.

Det svåraste var att hyvla de stora bjälkarna till bordsskivan och att få benen, som är gamla staketstolpar, att bli lika långa. När man använder återbrukat material är ingenting rakt.

Det tog knappt två dagar från idé till att vi kunde äta frukost vid köksön!”

 

Om Louise

Namn: Louise Edlund.

Ålder: 36 år.

Bor: I Björkvik.

Familj: Maken Calle Edlund och barnen Isak, 13, Liam, 12, och Alva, 9.

Gör: Är enhetschef.

16 maj 2018
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!