Foto: Istockphoto

7 julklappar som gör världen bättre

Husliv

Slut på presentidéer? Ge någon du tycker om en gåva som även gör livet lite ljusare för andra. Här är 7 snälla julklappar.

1. En gåva för barns rättigheter

 

Filt, Unicef, 409 kr. 

En mysig julklapp till de allra yngsta är bomullsfilten med Snobbenmotiv. 20 procent av intäkterna går till Unicef och deras kamp för barns rättigheter. 

2. Köp underlägg – hjälp människor ur fattigdom 

Glasunderlägg, Vi-skogen, 150 kr. 

Organisationen Vi-skogen planterar träd i östra Afrika, vilket bland annat används som bygg- material och därigenom skapar nya försörjningsmöjligheter. Genom att ge någon de fina glasunder- läggen bidrar du till Vi- skogens arbete. 

3. Livsviktig läsning

 

Bok, Läkare utan gränser, pris från 150 kr. 

För den som tycker om att läsa är någon av Läkare utan gränsers böcker ett måste. Mitt barn, mitt barn handlar om hur en gravid kvinna får hjälp av en av organisationens barnmorskor ute på Medelhavet. 89 procent av intäkterna går till sjukvård för människor världen över. 

4. Hjärtan med dubbel symbolik

 

Halsband, Babyshop.se, 2 300 kr.

Två halskedjor med ett stort och ett litet silverhjärta som står för bandet mellan en mamma och dotter, samtidigt som det är en symbol för kampen mot barncancer. 1 050 kronor går till Barncancerfondens projekt Give hope. 

5. En värmande klapp

 

Doftljus, Presenteriet.se, 199 kr. 

Hjärt-lungfonden har i samarbete med Sagaform tagit fram ett doftljus, en passande klapp för någon du vill ge extra mycket värme. 25 kronor går till forskning inom hjärtsjukdomar. 

6. Små knappar för en stor dag

 

Manchettknappar, Min stora dag, 250 kr.

Ett par manschettknappar till en pappa, morfar eller farfar bidrar även till att barn med svåra sjukdomar och diagnoser får en önskan uppfylld av organisationen min stora dag.

7. Smycke som räddar liv

 

Armband, Röda korset, 1 800 kr. 

 

Röda Korset arbetar med humanitärt hjälparbete över hela världen, och i deras webbshop kan du köpa ett vackert silverarmband skapat av Efva Attling. 950 kronor går till organisationens arbete. 

13 december 2016
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!