Foto: Istockphoto

7 julklappar som gör världen bättre

Husliv

Slut på presentidéer? Ge någon du tycker om en gåva som även gör livet lite ljusare för andra. Här är 7 snälla julklappar.

Annons

1. En gåva för barns rättigheter

 

Filt, Unicef, 409 kr. 

En mysig julklapp till de allra yngsta är bomullsfilten med Snobbenmotiv. 20 procent av intäkterna går till Unicef och deras kamp för barns rättigheter. 

2. Köp underlägg – hjälp människor ur fattigdom 

Glasunderlägg, Vi-skogen, 150 kr. 

Organisationen Vi-skogen planterar träd i östra Afrika, vilket bland annat används som bygg- material och därigenom skapar nya försörjningsmöjligheter. Genom att ge någon de fina glasunder- läggen bidrar du till Vi- skogens arbete. 

3. Livsviktig läsning

 

Bok, Läkare utan gränser, pris från 150 kr. 

För den som tycker om att läsa är någon av Läkare utan gränsers böcker ett måste. Mitt barn, mitt barn handlar om hur en gravid kvinna får hjälp av en av organisationens barnmorskor ute på Medelhavet. 89 procent av intäkterna går till sjukvård för människor världen över. 

Annons

4. Hjärtan med dubbel symbolik

 

Halsband, Babyshop.se, 2 300 kr.

Två halskedjor med ett stort och ett litet silverhjärta som står för bandet mellan en mamma och dotter, samtidigt som det är en symbol för kampen mot barncancer. 1 050 kronor går till Barncancerfondens projekt Give hope. 

5. En värmande klapp

 

Doftljus, Presenteriet.se, 199 kr. 

Hjärt-lungfonden har i samarbete med Sagaform tagit fram ett doftljus, en passande klapp för någon du vill ge extra mycket värme. 25 kronor går till forskning inom hjärtsjukdomar. 

6. Små knappar för en stor dag

 

Manchettknappar, Min stora dag, 250 kr.

Ett par manschettknappar till en pappa, morfar eller farfar bidrar även till att barn med svåra sjukdomar och diagnoser får en önskan uppfylld av organisationen min stora dag.

7. Smycke som räddar liv

 

Armband, Röda korset, 1 800 kr. 

 

Röda Korset arbetar med humanitärt hjälparbete över hela världen, och i deras webbshop kan du köpa ett vackert silverarmband skapat av Efva Attling. 950 kronor går till organisationens arbete. 

13 december 2016
 
Annons
Mer om Husliv

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumlande husköp, vilken hushållssyssla hon vägrar utföra och hur hon undviker julstressen helt och hållet.

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!

VIDEO: Du kan aldrig gissa vad som döljer sig i väggen!

Husliv Alla har vi någon gång drömt om att ha ett eget hemligt rum, men få av oss har gått från tanke till handling. Lyckligtvis finns det de som helt saknar...

10 saker du med barn känner igen i vintertider

Husliv Nog för att barn är bland det bästa som finns, men på vintern är livet som förälder inte alltid lika fantastiskt.

8 fantastiska adventskalendrar vi önskar oss just nu

Husliv Snart dags att köpa den vanliga chokladkalendern? Glöm det! Ost-, bubbel- och lakritskalendrar är vad som gäller i år! Vi listar 8 fantastiska julkalend...

13 tråkiga (men ack så viktiga) beslut

Husliv Hur länge har du skjutit på att gå till tandläkaren, säga upp hemtelefonen och ta tag i pensionssparandet? Nu är det dags att bocka av i att göra-listan...

Martin Stenmarck: ”Vi flyttade 25 gånger på 14 år”

Husliv För Vi i Villas redaktionschef Anja Källstedt berättar Martin Stenmarck om sitt liv i radhus, sin uppväxt och nya föreställningen. Dessutom avslöjar han något han försöker mörka för sin fru.

Sven-Bertil Taube: Så länge skutan kan gå

Husliv För Vi i Villa berättar Sven-Bertil Taube om sin uppväxt, hemmet i London samt nya hyllningen till sin fars låtskatt.

Sjukvård utan väntetid

Husliv Glöm långa kötider i väntrummet – nu kan du få läkarhjälp snabbt med hjälp av nya tjänsten Smart vård.