"Sängen blev en hörnsoffa"

Husliv

Månadens läsaridé kommer från Anna och Patrik Olsson som förvandlade två gästsängar på väg till tippen till en fantastiskt fin hörnsoffa.

 

"Vi skulle renovera gästrummet i källaren och slänga gästsängarna som stod där, men så kom min man på att vi kunde bygga en liten hörnsoffa till vår farstubro.

Huvudgavlarna på 90-sängarna blev till bakstycken på soffan, och sängarnas fotändor förvandlades till soffkanter.

Jag ville gärna ha ett litet bord i mitten, så vi sågade till en plankbit och skruvade fast fyra pinnar som blev över från ena sänggaveln. Bordet går att ta bort om man vill och i stället lägga dit en till dyna.

Min man snickrade ihop allt och jag målade soffan samt skar till skumgummit från en madrass, som även den skulle kastas. Tyget kommer från vår gamla sänggavel!”

Om Anna och Patrik

Namn: Patrik och Anna Olsson.

Åldrar: 44 och 36 år.

Bor: I Kåge.

Familj: En 15-årig son och en 11-årig dotter.

Gör: Patrik är reparatör på Riksbyggen och Anna jobbar på Ica Maxi.

 

30 mars 2018
 
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!