Blomkrukor av plåt och sittbänk med förvaring
Blomkrukor av plåt och sittbänk med förvaring Foto: Läsarnas egna bilder

Läsarnas bästa sommarprojekt

Läsaridéer

Vi i Villas tävling om bästa sommarprojekten lockade mängder med fina läsaridéer. Krukor av plåt, justerbar grill – här är några av de många byggena!

Annons
 • Rustikt träbord

  För några år sedan köpte jag ett radhus och trots att jag inte har någon snickarutbildning har jag gett mig på att ensam ta ner väggar, lägga golv, sätta vitlaserad panel, måla trapp och mycket mer. Bland annat har jag byggt det här bordet!

  Annelie Hällborn, Haninge

  Annons 

 • Staket i form av sjöhästar

  Förra sommaren byggde vi en altan och det är det bästa vi gjort när det gäller huset. Kanske det roligaste av allt är att vi bestämt själva hur just vi vill ha det, så när staketinramningen skulle göras så gjorde jag dem i form av sjöhästar. Det blev väldigt eget och finns inte någon annanstans – ännu.

  Carina Andersson, Hörnefors

   

 • Rostig plåt blev fina krukor

  Min bror är smed och jag bad honom hjälpa mig att valsa ihop rostig plåt till tre ”rör”. Det blev jättesnyggt och praktiskt att odla i! Murgrönan får hänga ner på sidorna och mina röda dahlior stortrivdes.

  Christina Bremfält, Nyköping

   

 • Smart sittbänk med vedförvaring

  Min särbo Tommy behövde förnya altanen och dessutom ordna plats för veden. Vi klurade då tillsammans och gjorde öppna lådor som också fungerar som sitt- och avställningsyta. De är flyttbara så att man kan lyfta in en låda och bära in veden i den.

  Linnea Säll Karonen, Hedemora

   

   

 • Justerbar grill för perfekt grillat

  Med hjälp av lecablock och en överbliven domkraft ordnade jag en grill, där glödbädden går att veva upp och ned så att man alltid kan få rätt avstånd mellan det som grillas och glöden. Glöden ligger i en långpanna med små hål i en ram, som är fäst vid domkraften. Naturligtvis har grillen en rejäl avställningsplats till höger med plats för maten, kryddor, öl och grillbestick. Det blev en mysig samlingsplats, där vänner gärna står och pratar i väntan på det goda.

  Tore Äng, Björkvik

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
21 juli 2015
 
Annons
Mer om Läsaridéer

Månadens idé: "Jag byggde en lekstuga av pallkragar"

Läsaridéer Här är månadens läsaridé! Pär Åkrell från Hosaby byggde en lekstuga av palllkragar. 

Läsaridé: "Jag byggde ett hus till soptunnan"

Läsaridéer Martin Eriksson från Linderås byggde ett hus till sin soptunna. Läs här hur han gick till väga!

"Jag byggde ett växthus"

Läsaridéer Jonas Blom byggde ett eget växthus av enkelglasfönster. Här är veckans läsaridé!

Läsaridéer: "Vi byggde våra egna hemmagym"

Läsaridéer Orkar eller hinner du inte släpa dig i väg till en svettig träningsanläggning när du ska pumpa musklerna? Gör som Johan, Idah och Ulrica – träna hemma! 

Läsaridé: ”Jag förvandlade en dörr till ett hörnskåp”

Läsaridéer Frida Sundelin från Floda byggde ett hörnskåp av en dörr. Läs här hur hon gick till väga!

Läsaridé: "Jag byggde ett svängt staket"

Läsaridéer Ivan Krajnovic från Helsingborg byggde ett svängt staket, läs hur han gjorde här.

Här är läsarnas bästa budgettips!

Läsaridéer Månaderna efter jul innebär ofta en tom plånbok för många. Då gäller det att laga storkok, vrida ner värmen och se över vad bilförsäkringen kostar dig. Här är Vi i Villas läsares bästa tips för att spara en slant! 

Läsaridé: Roger byggde en prinsess-säng

Läsaridéer Älskar ditt barn prinsessor, Disney-filmen Frost och drömmer om att sova och bo i ett slott? Roger Andersson från Töcksfors byggde en Frost-säng till...

Vitt och natur på Instagram

Läsaridéer Vi i Villa älskar Instagram-inspiration! Månadens favorit är Mias vita hus, som bjuder på härlig inredning i vitt, natur och pudrigt rosa.