Anna har designat en egen hängvägg i köket.
Anna har designat en egen hängvägg i köket.

Läsarnas smarta idéer

Husliv

En smart köksvägg, ett skal till värmepumpen och en grönsaksodling i hängrännan – här är några roliga och smarta läsaridéer.

 • Odla i hängrännan

  "Tröttnade på mördarsniglarna som åt upp allt. Odlar numera i en gammal hängränna som sitter på altanen. Borrade hål i botten, i med jord och frön nu kan jag plocka sallad direkt från altanfönstret."

  Karoline Zier, Vetlanda.

  Annons 

 • Skydd till värmepumpen

  "För två år sedan installerade jag en värmepump till vårt hus på landet. Pumpens externa enhet placerades på gaveln och smälte knappast in med övriga huset. Eftersom det är ganska inne med ribbverk på olika tillbyggnader så ritade jag upp ett skal till värmepumpen som också utrustades med ett lutande tak som jag planterade taklök på."

  Ulf Bille, Helsingborg

   

 • Tapetserad bänk

  "När två hushåll skulle bli ett matchade inte alla möbler. Men varför köpa nytt när man kan fixa om själv!? Vi vitbetsade tv-bänken i ek och tapetserade gamla notpapper på gavlarna, vi blev nöjda!"

  Åsa Jansdotter

 • Mer förvaring i köket

  "Vi köpte perforerad board, eller hålad masonit som det också kallas. Målade det två gånger med vanlig vit väggfärg som blivit över sedan tidigare. Sedan limmade och skruvade vi fast en ram av läkt på masonitskivan, och satte upp hela ”tavlan” på väggen. Vi köpte ett hängset med olika krokar på Clas Ohlson och hängde upp allt vi ville."

  Anna, Stockholm

Visa allt innehåll
02 oktober 2014
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!