Anna har designat en egen hängvägg i köket.
Anna har designat en egen hängvägg i köket.

Läsarnas smarta idéer

Husliv

En smart köksvägg, ett skal till värmepumpen och en grönsaksodling i hängrännan – här är några roliga och smarta läsaridéer.

Annons
 • Odla i hängrännan

  "Tröttnade på mördarsniglarna som åt upp allt. Odlar numera i en gammal hängränna som sitter på altanen. Borrade hål i botten, i med jord och frön nu kan jag plocka sallad direkt från altanfönstret."

  Karoline Zier, Vetlanda.

  Annons 

 • Skydd till värmepumpen

  "För två år sedan installerade jag en värmepump till vårt hus på landet. Pumpens externa enhet placerades på gaveln och smälte knappast in med övriga huset. Eftersom det är ganska inne med ribbverk på olika tillbyggnader så ritade jag upp ett skal till värmepumpen som också utrustades med ett lutande tak som jag planterade taklök på."

  Ulf Bille, Helsingborg

   

 • Tapetserad bänk

  "När två hushåll skulle bli ett matchade inte alla möbler. Men varför köpa nytt när man kan fixa om själv!? Vi vitbetsade tv-bänken i ek och tapetserade gamla notpapper på gavlarna, vi blev nöjda!"

  Åsa Jansdotter

 • Mer förvaring i köket

  "Vi köpte perforerad board, eller hålad masonit som det också kallas. Målade det två gånger med vanlig vit väggfärg som blivit över sedan tidigare. Sedan limmade och skruvade vi fast en ram av läkt på masonitskivan, och satte upp hela ”tavlan” på väggen. Vi köpte ett hängset med olika krokar på Clas Ohlson och hängde upp allt vi ville."

  Anna, Stockholm

Visa allt innehåll
02 oktober 2014
 
Annons
Mer om Husliv

5 frågor om larm och säkerhet

Husliv Vilken effekt har ett larm och vad är DNA-märkning? Lotta Mauritzson, på SSF Stöldskyddsföreningen, besvarar 5 frågor om larm och säkerhet. 

7 julklappar som gör världen bättre

Husliv Slut på presentidéer? Ge någon du tycker om en gåva som även gör livet lite ljusare för andra. Här är 7 snälla julklappar.

VIDEO: Du kan aldrig gissa vad som döljer sig i väggen!

Husliv Alla har vi någon gång drömt om att ha ett eget hemligt rum, men få av oss har gått från tanke till handling. Lyckligtvis finns det de som helt saknar...

10 saker du med barn känner igen i vintertider

Husliv Nog för att barn är bland det bästa som finns, men på vintern är livet som förälder inte alltid lika fantastiskt.

Sofie Sarenbrant: "Jag behöver ett färgglatt hem för att skriva om...

Husliv Författaren Sofie Sarenbrants hem är ­tapetserat med färgstarka och mönstrade tapeter. Det är här eller i kolonistugan hon skriver sina succédeckare –...

7 saker du har rätt till som villaägare

Husliv Visste du att du kan sätta upp en luftig spaljé utan bygglov, eller att du kan få ersättning av villahemförsäkringen om en smitare kör av vägen...

Smarta knepet för att värma matlåda

Husliv Tycker du att det är svårt att få maten jämnt varm när du värmer den i mikron? Här är knepet som fungerar!

"Vi är polarpoolen som fixar allt"

Husliv Kompisgänget i Lysekil hann aldrig hann ses, eftersom alla jämt fixade med sina hus. Då startade de Polarpoolen, som träffas fyra gånger om året för...

Har ni en miljöplan för båthamnen?

Husliv Saknar ni en miljöplan för den gemensamma båtuppläggningsplatsen? Det kan bli en kostsam historia.