"Jag gjorde en lampa av en telefon"

Husliv

Kolla in vår superinnovativa läsare Robins idé där en gammal telefon har blivit en lampa!

”Jag köpte en gammal telefon på loppis, slipade den lite lätt och sprejmålade den med en blank, vit färg. Sedan tog jag ut högtalaren ur luren och fällde i stället in en takspot som jag fäste med epoxylim. Därefter drog jag fram en tolvvoltssladd i luren.

Med hjälp av en metallflexslang från en Ikea-lampa ser det ut som om luren svävar i luften. Själva telefonsladden är alltså bortplockad och ersatt med metallslangen som är fäst med epoxylim både i luren och i själva telefonen.

I slangen kan man dra eltråd till lampan för att kunna tända den. Jag kompletterade med en ny lampsladd med strömbrytare från Jula.

Elen kommer in i själva telefonen där det sitter en transformator, och sedan går det en tolvvoltssladd fram till lampan som sitter i luren.”

 

Om Robin

Namn: Robin Nilsmark.

Ålder: 30 år.

Bor: I Åkersberga.

Gör: Är Sverigechef på Optiscan Group.

11 april 2018
 
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!