Foto: Istockphoto

Ladda för camping!

Husliv

Planerar du att semestra i husbil, med husvagn eller i tält? Här är tipsen som sätter pricken över i:et i camping!

Om du vill uppleva en riktigt svensk semester kan camping vara något för dig – och du kommer inte att vara ensam bland tält, stormkök och husbilar. Allt fler vill nämligen campa nuförtiden.

– En del campingplatser är numera rena resorts som kan erbjuda samma utbud som en charterdestination, säger Eva Svärd, marknadskoordinator på SCR Svensk Camping.

Eva Svärd, marknadskoordinator.

”Passar de flesta”

Med standarden på dagens husvagnar och husbilar är det enkelt och bekvämt att vara på resande fot, menar Eva.

– Har man inget eget fordon erbjuder de flesta campingplatser stugor, och de nybyggda husen har ofta samma höga standard som man är van vid hemifrån. Samtidigt finns naturligtvis alltid möjligheten att välja en lugnare anläggning och ett enklare boende. Det är helt enkelt en härlig semesterform som passar de flesta åldrar, intressen och plånböcker.

Ny femstjärnig anläggning

Bra campingplatser hittar du i hela landet, men femstjärniga sådana finns det 
i dagsläget bara 13 stycken av. För att få fem stjärnor av SCR krävs att det finns ett stort utbud av service och aktiviteter. Dessutom måste campingplatsen hålla en hög nivå när det gäller städning, skötsel och underhåll.

– Många väljer att bygga speciella husbilstomter för det ökande antalet husbilsgäster, och att ha bra tillgång till wifi på campingplatsen är viktigt. Likaså har utbudet av aktiviteter för gästerna ökat markant, säger Bertil Persson, rådgivare på SCR.

Ny femstjärnig anläggning för 2017 är Ansia Resort i Lycksele.

Bertil Persson, rådgivare.

Femstjärniga campingplatser – hela listan

* KronoCamping Lidköping, Lidköping

* Daftö Resort, Strömstad

* Byske Havsbad, Byske

* Hafsten Resort, Uddevalla

* Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Årjäng

* Böda Sand, Löttorp

* Västervik Resort – Lysingsbadet, Västervik

* Sonjas Camping, Löttorp

* Apelviken.se, Varberg

* Kneippbyn Resort Visby, Visby

* Pite Havsbad, Piteå

* Gustavsvik Örebro, Örebro

* Ansia Resort, Lycksele

 

Smarta semesterprylar

1. Fixa el – med eld
Allt du behöver till det här campingköket är några kvistar att tända eld på. Värmen genererar i sin tur elektricitet som du kan ladda din mobiltelefon med.

Biolite Camstove, Iphonebutiken.se, 1 399 kr.

2. Duscha utomhus
Låt solen värma upp vattnet i den bärbara duschen – sedan är det bara att njuta av en skön dusch.

Campingdusch Hozelock, Clas Ohlson, 599 kr.

3. Koll på tältpinnarna
Nu behöver du aldrig mer snubbla på tältpinnarna i mörkret, de här varianterna lyser nämligen upp med hjälp av led-lampor.

Tältpinne, Jula, 30 kr.

4. Diska var du vill
Glöm krånglet med disk på campingen. Den här hopfällbara diskhon har inbyggt avlopp och tallrikshållare.

Portabel outwell collaps, Getcamping.se, 399 kr.

5. Svalka dig i värmen
Gör tältgrannen avundsjuk med den här hopfällbara campingstolen som har en kylväska på arm- stödet. Med den här behöver du aldrig dricka ljummen saft i solen.

Campingstol, Biltema, 179 kr.

 

30 juni 2017
 
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!