"Hur påverkar ommålningen värdet på huset?"

Köpa och sälja hus

Vi vill måla om huset, kommer det att påverka en framtida försäljning, undrar en av våra läsare. Läs vår expert Magnus Bäckströms svar här.

Annons

Hur påverkar ommålningen värdet på huset?

Vi äger ett rött tegelhus från 1970-talet men funderar på att måla det vitt. Vi undrar om en ommålning skulle kunna påverka en eventuell försäljning positivt eller negativt? Eller värderingsmässigt?

Helen Svanström 

 

Svar: En fastighetsmäklare som jobbar i det område din bostad är belägen träffar många spekulanter och vet vad de efterfrågar just nu. Här kanske inte färgen på huset är det viktigaste för spekulanterna utan andra aspekter såsom läge, närhet till skola, affär, kommunikationer eller utförda renoveringar.

Om ni ska utföra en renovering innan försäljningen så kan det för er del vara intressant att titta på kostnaden för renoveringen i förhållande till den värdeökning som renoveringen förväntas medföra. Observera att värdeökningen är en bedömning och inte någon garanti på att slutpriset hamnar där.

Ta kontakt med en fastighetsmäklare som dels kan göra en bedömning av marknadsvärdet samt hjälpa er med tips på eventuella värdehöjande åtgärder inför en försäljning. Ta också reda på kostnaderna för dessa åtgärder och ställ dem i relation till eventuell bedömd värdehöjning. Därefter kan du ta ställning till om huset ska säljas i nuvarande skick eller om några åtgärder ska genomföras innan försäljningen i hopp om att höja slutpriset.

Magnus Bäckström, Kundombudsman, Mäklarsamfundet. 

 

Annons
10 januari 2017

0 Kommentarer

0

Sveriges mest unika boende nu till salu: en bunker!

Skulle du vilja testa hur det är att bo under jorden? Nu har du chansen att köpa en bunker som du kan förvandla till ditt nya, unika drömhem!

0

Drömhus med biosalong och fantastisk pool – nu till salu!

Drömmer du om ett hus med egen biosalong och ett eget poolrum? Nu har du chansen att köpa det här fantastiska huset i Kävlinge.

0

Nu är Bullerbyn-torpet till salu!

Nu kan drömmen om att få bo i mysiga Bullerbyn bli sann! Torpet som Astrid Lindgren hade som förebild när hon skrev barnböckerna om barnen i Bullerbyn...

5

Rekordfå villor till salu

Under förra året låg färre villor än någonsin ute till försäljning – och samtidigt gick huspriserna upp. Här är listan på var villapriserna har ökat i...

6

USA:s dyraste villa nu till salu

Drömmer du om en infinitypool, helikopter och 21 badrum? Nu finns USA:s dyraste drömhus till salu.

0

4 annorlunda hus som såldes i år

Minihus, kohus och slott – här är 4 annorlunda hus, sålda under 2016.

I samarbete med SBR

Besiktiga ditt hus!

Marie Fägerman, certifierad besiktningsman, förklarar varför ska du anlita en besiktningsman när du köper och säljer ditt hus.

0

"Vågar vi köpa ett hus med mikrobiell tillväxt?"

Vi är på husjakt och har hittat ett hus med mikrobiell tillväxt – vad innebär det, undrar en läsare. Läs exepertens svar här.

0

Nu är Ernst-hyttan till salu

Älskar du Ernst Kirchsteiger? Vad bra – nu har du chansen att köpa huset där hans tv-program spelats in! Den vackra Bergmanshyttan i Nora är ute till...