Foto: Istockphoto

16 saker alla julgalningar känner igen

Husliv

Är du galen i julen? Då känner du förmodligen igen dig i det här…

1. Peppen när december närmar sig och du snart får börja julpynta.

 

 

2. Du blir upprörd på folk som inte förstår reglerna och pyntar före första advent.

 

 

3. När det äntligen är okej att julpynta går du all in från dag ett.

 

 

 

 

 

 

 

4. Inte ens dina djur undkommer julpyntandet.

 

 

 

5. Du har inga som helst problem med att gå upp tidigt en söndag i advent. Familjen måste ju hinna med ditt schema med julaktiviteter.

 

 

 

6. När någon frågar vad du önskar dig i julklapp.

 

 

 

7. Lycka är att upptäcka att Netflix har en kategori som heter ”Romantiska julfilmer”.

 

 

 

8. Allt du inte orkar eller vill göra under hela december bortförklarar du med att ”men det är ju jul!”

 

 

 

9. Du lägger ner galet mycket tid på paketinslagning – och blir irriterad på de som inte ser hur välmatchade färgerna är.

 

 

 

10. Har grannen köpt nya julstjärnor i år? Du har örnkoll.

 

 

 

11. Du är förstås färdig med julklappsinköpen långt före december, men ser det som en sport att ändå närvara vid julrushen för att känna julpuls (och i smyg skratta åt stressade människor som shoppar impulsklappar).

 

 

 

12. Du jobbar stenhårt på att sprida julglädje.

 

 

 

13. När en släkting frågar om ni kanske kan förnya julbordet lite i år eftersom ”det är väl ingen som gillar den där trista julmaten ändå”.

 

 

 

14. Du skrattar elakt åt folk som släpar hem sina sista-minuten granar. Själv beställde du din gran redan i oktober för hemleverans ett par dagar innan julafton.

 

 

 

15. Drömmannens klädsel på julafton.

 

 

 

16. När julen är över, det är ett helt år kvar till nästa och du inte längre vet vem du är.

 

 

Emelie Åberg
07 december 2016
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!