11 övergivna hus att häpnas över

Husliv

Undrar du, precis som vi, vad som händer med övergivna hus som blir stående år efter år? Titta på de här 11 helt fantastiska husen och låt dig häpnas över hur mäktig naturen är.   

 

 • Den här takrenoveringen skulle inte bli billig...

  Det här huset i Norge har förmodligen sett sina bättre dagar, men med en sådan vacker natur runt omkring kanske det inte gör något att det börjat växa träd genom taket? 

  Källa

 •  Naturen slukar hela byar…

  Fiskeby i kina. Har du någonsin funderat över vad som skulle hända om en hel by blev övergiven? Här har du svaret.

  Källa

 • Gruvstad drunknar i sand

  Den tidigare gruvstaden, Kolmanskop, i Namibia blomstrade en gång i tiden men nu ekar staden tomt. Kraftiga sandstormar tar över alla stadens hus ­– det är bara en tidsfråga innan staden kommer vara helt begravd under sanden. 

  Källa

 •  Fin utsikt – men knepigt att ta sig in! 

  Sugen på ett hus med havsutsikt? Det här huset, beläget på kusten i Virginia, må ha en fantastisk vy över havet men frågan är om det är värt det när du måste ta fram stegen varje dag! 

  Källa 

 • Huset snart ett minne blott

  Kanske bodde någon här förut i det lilla huset här i den grönskande dalen, men nu är huset helt obeboeligt. Växter och gräs gömmer huset och det är bara en tidsfråga innan huset är helt bortglömd och begravd under jord. 

  Källa

 •  Isfasad – ett bra sätt att hålla inbrottstjuvarna borta

  Och på kallare breddgrader kan detta hända...

  Källa

 •  Någon som vill ta sig en tupplur?

  I det här övergivna sovrummet ser du tydligt hur naturen har hittat in i huset. Vad som säkert en gång var ett mysigt rum har naturen nu börjat återta. 

  Källa

 • Trähus, någon?

  Det här huset håller på att få en helt ny fasad. Visst är det häftigt att se hur naturen verkligen tar över alla bortglömda hus!

  Källa

 •  Ett hus dekorerat med blommor, ja varför inte!

  Utan någon som tar hand om trädgården är det inte undra på att resultatet blir så här! 

  Källa

 •  Hel ö under vatten

  Holland Island – en ön som gradvis sjunkit i och med att havsnivån stigit. Det här var det sista huset som sjönk och numera ligger hela ön under vatten. Klicka här om du vill läsa mer om denna fascinerande historia.

  Källa

 •  En gång i tiden var det här ett hus, tro det eller ej…

  Man ser inte skogen för alla träd och man ser inte huset för all skog – eller hur var det där nu igen?

  Källa

Visa allt innehåll
08 september 2016
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!