Artikeln är ett samarbete med HomeAway

Tjäna pengar på din bostad

Husliv

Att hyra ut sin bostad har blivit allt populärare. Oavsett om du har en bostadsrätt inne i stan, en stuga på landet eller ett hus utomlands borde du ta chansen att tjäna lite extra pengar på att hyra ut din bostad när du inte är där.

Annons

Hyr ut ditt boende via HomeAway

Allt fler väljer att hyra ut sitt boende. En av de hetaste portalerna just nu är Homeaway.se som är Sveriges största nätportal för uthyrning av stugor och semesterbostäder. Portalen fungerar som en mötesplats mellan uthyrare och hyresgäster där potentiella gäster kan hyra ett semesterboende direkt via fastighetsägaren som han eller hon utannonserat på HomeAway. Varje år besöker 185 miljoner potentiella hyresgäster Homeaway.se i sökandet efter en semesterbostad.

– Det finns många fördelar med att hyra ut sitt boende via Homeaway.se. Den största är att Homeaway.se ingår i det globala Homeaway-nätverket vilket gör att annonsen visas över hela världen och man når potentiella hyresgäster från hela världen till skillnad från om man hyr ut sin bostad via nationella eller mindre aktörer, säger Jens Rogmark, Manager International Markets på HomeAway.

Tjäna pengar på din bostad

2013 blev det förmånligare att hyra ut sin bostad. Nu får du tjäna upp till 40 000 kronor skattefritt i Sverige för inkomst från uthyrning av en privatbostad. Dessutom får du dra av 20 procent av hyresintäkten när du hyr ut din bostad. Genom att hyra ut din bostad några veckor om året när du är bortrest kan du i princip få din semester finansierad. Du väljer själv vilka veckor du vill hyra ut och till vem.

Har du en stuga i Sverige som du bara använder några veckor om året? Varför inte passa på att hyra ut den resterande veckor och tjäna ihop till driftskostnaden?

Stor efterfrågan på semesterboende i Sverige

Det är inte bara under sommaren som efterfrågan på sommarstugor och lägenheter är stor.
– Andra länder har annorlunda semesterperioder än vad vi har i Sverige och det medför att det finns ett stort intresse för tillexempel tyskar och holländare att semestra i Sverige under augusti, hela september och ibland även en bit in i oktober. Har man en central lägenhet i någon av de lite större städerna i Sverige är säsongen ännu längre, berättar Jens.

Ett bra tips till alla som funderar på att hyra ut sitt boende är att hålla koll på evenemang på orten där man bor. Just den veckan kan efterfrågan på korttidsboende vara väldigt stor. Har du ett hus på Gotland kan det vara en bra ide att hyra ut det under Almedalsveckan.


Tips till dig som vill hyra ut ditt boende
 

1. Skriv en bra rubrik i annonsen
Tänk på att skriva en lockande rubrik som väcker reslust. Tänk ut fördelarna med just ditt boende och försök att hitta en rubrik som sticker ut lite.

2. Var noga med bilderna
Städa noga innan du fotograferar. Ingen vill hyra ett smutsigt och stökigt hem. Plocka bort onödiga prylar både inomhus och utomhus innan du ska fotografera. Tänk på att ta ljusa bilder med en varm ton och ta hellre för många bilder än för få.

3. Utgå från gästen
Belys det unika med ditt boende och tänk på vad din hyresgäst kan tänkas vilja se och göra i området. Finns det bra badplatser i närheten? Vilka sevärdheter finns?

4. Sätt rätt pris
Hör med dina grannar eller andra stugägare med liknande hus vad de tar betalt för uthyrning eller sök på Homeaway.se efter objekt på just din ort och se hur prisläget är. Tänk på att inte vara girig och ta ett allt för högt pris. Det är bra att sätta olika priser för olika säsonger (ett för högsäsong och ett för lågsäsong).

5. Stava rätt
Se till att stavningen i din annons är korrekt. Det ger ett seriösare intryck.

6. Översätt din annons till flera språk
Om du vill bredda målgruppen så är ett bra tips att översätta annonsen till flera språk. På så sätt når du en större publik världen runt.

7. Skriv ett hyreskontrakt
Om du är du lite osäker på att släppa in okända i din bostad så kan det kännas lite tryggare att skriva ett hyreskontrakt för dina gäster där dina regler för vistelsen ingår. Ett alternativ kan också vara att skriva en inventarielista som hyresgästen får kvittera i samband med kontraktsskrivningen.


Vill du veta mer om uthyrning av din bostad eller sommartstuga?
Fyll då i dina kontaktuppgifter här nedan så skickar HomeAway mer information samt en rabattkod som ger dig 25 % rabatt på en annons (ord. pris 499:-).

 

Förnamn
Efternamn
Mejladress
Telefonnummer
Jag vill veta mer om hur jag kan komma igång och hyra ut min bostad. Jag beställer därför kostnadsfritt mer information från Homeaway och erhåller då också en rabattkod på 25 procent som jag kan lösas in vid köpa av annons. Genom att kryssa i rutan godkänner jag att HomeAway mailar mig information samt HomeAways sekretesspolicy och allmänna villkor för användande.


Annons
1 september 2015

0 Kommentarer

0

Inspirationstips: 9 fina pepparkakshus

Ska ni bygga pepparkakshus i helgen? Här är 9 pepparkakshus att inspireras av!

I samarbete med Buyersclub

Dags att köpa julklappar: 4 smarta julklappstips!

Julafton står runt hörnet och nu börjar jakten på de perfekta julklapparna. Kanske är det här året då du slipper stresshandla? Här är fyra tips på...

1

16 saker alla julgalningar känner igen

Är du galen i julen? Då känner du förmodligen igen dig i det här…

1

Choklad är bästa botemedlet mot hosta

Har du hosta? Då bör du gå raka vägen till skafferiet och äta choklad. Enligt en engelsk professor är choklad mer effektivt mot hosta än andra hostmedic...

0

Hon blir årets julvärd 2016

Att vara julvärd är ett hedersuppdrag som flera kända svenskar axlat genom åren. Nu är årets julvärd 2016 presenterad – här är hon…

0

(AVSLUTAD) Prenumerera på nyhetsbrev – få en testbox från Testagram...

Nu har du chansen att få en testbox från Testagram – helt gratis. De 40 första som anmäler sig till Vi i Villas nyhetsbrev får en varsin box.

0

Peter Jihde: "Jag hämtar posten i kallingarna"

Han ser till att gräset är trimmat, städar tillsammans med hustrun och lagar nyttig mat. Men om gräsklipparen går sönder blir det panik. Här är Peter...

0

"Grannarna har renoverat i åtta år!"

Grannarna renoverar hela tiden – vad kan vi göra, undrar en av våra läsare. Vår expert Ulf Henricsson kommer med tips och råd.

13

Här är årets nyhet i Aladdinasken!

Nyfiken på vilken pralin som är årets nyhet i Aladdinasken? Älskar du syrliga smaker och surt godis kommer du inte att bli besviken – nu är limepralinen...