Ett hus inspirerat av en viss film och ett annat hus i helt motsatt stil... Vi har spanat bostadsannonser och samlat årets mest galna hus.
Ett hus inspirerat av en viss film och ett annat hus i helt motsatt stil... Vi har spanat bostadsannonser och samlat årets mest galna hus. Foto: Hemnet, Husmanhagberg

Galnaste husen till salu förra året

Husliv

Vi älskar att kolla bostadsannonser och häpnas över andras snygga – eller annorlunda – inredningsstil. Här är de mest galna husen som varit till salu under 2014. 

 • På utsidan: Ett helt vanligt tegelhus

  Utanpå det 125 kvadratmeter stora tegelhuset i Arboga syns inga spår av vilka som bor där inne...

 • På insidan: Ett dockhem

  Här inne bor, förutom husägaren, inte mindre än 90 dockor i olika storlekar. I vardagsummet, i sovrummen och i allrummet – ja i varje vrå finns det plats för en docka eller två.

 • Sällskap i varje rum

  Huset är i nuläget fortfarande till salu och kan bli ditt för 875 000 kr. Tyvärr ingår nog ej dockorna i köpet. 

 • Utanpå: Ett trevligt radhus

   

  En helt vanlig villa i Kalmar. Men det var inte det som fick mäklarens hemsida att krascha av antalet besök...

 • Inuti: Ett alienhus!

  Husets ägare var filmentusiast och hade inspirerats av teman ur filmen Alien vs. Predator. Varje alienälskares dröm – och säkerligen ett bra försäljningsknep eftersom huset fick 243 000 klick på Hemnet

 • Ett biorum i alienstil

  Ett av de mest spännande rummen i huset är detta bioum. Köparna verkar dock inte ha varit lika stora filmentusiaster, för när huset i november såldes till en barnfamilj valde de att inte köpa med inredningen.

 • På utsidan: En grön och skön idyll

  Ett grönt hus i Saltsjöbaden blev årets största klickraket på Hemnet.se. Ett vackert hus med härlig skogstomt i sluttning – men det var inte det som kammade hem alla klick... 
 • På insidan: Paprikapyntat

  Det visade sig att det inte bara var på utsidan man gillade grönt. Huset var nämligen fyllt av paprikor.

 • Paprikor i tvättmaskinen, paprikor överallt…

  Så pass mycket paprikor att bostadsannonsen drog hem 452 000 klick på Hemnet.se.

 • På utsidan: En 20-talsdröm

  270 kvadratmeters 20-talscharm. Ja ett riktigt drömhem finns fortfarande till salu i Svartå, Degersfors.

 • På insidan: Rosa romantik

  Gillar du dessutom rosa rosor, vit spets och massor av dockor faller du nog pladask för detta romantiska sagohem.

 • Personlig stil

  Spetsgardiner i fönstrena, handmålade rosenrankor på golven och dockor i var och varannan vrå. Mäklaren valde att behålla hemmets personliga stil även inför försäljningen.

 • Årets mest annorlunda bostad?

  Varför inte ta den trendiga industriella stilen till en helt ny nivå? Köp ett eget bergrum!

 • Laga middag under jorden

  Gillar du betong och grått är det här bergrummet centralt beläget i Norrtälje kanske något för dig. Här kan du känna dig trygg – fastigheten är utöver kök, duschrum, wc, förråd och maskinrum även utrustad med kommunledningscentral i händelse av krig. 

 • Skyddat tv-mys

  Gillar du den militära stilen är det ett plus. Inget för dig som lider av klaustrofobi dock, då dessa drygt 350 kvm är belägna UNDER ett berg.

Visa allt innehåll
Elin Emborg
18 december 2014
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!