Foto: SVT/Jan Danielsson

Doreen Månsson: ”Barnen tycker att hemmet ser ut som ett grovsoprum”

Husliv

Programledaren Doreen Månsson om monsterrenoveringen, kärleken till köksträdgården och sängköpet som hennes man hatar.

Annons

Berätta om din villa!
– Jag bor sedan åtta år tillbaka i ett

20-talshus som är omkring 200 kvadratmeter stort, med en 1 000 kvadratmeter stor tomt. Huset hade blivit omrenoverat på 80-talet, så vi har byggt tillbaka det till sitt originalskick, vilket var ett jäkla jobb!

Hur lång tid tog det?

– Det tog ungefär fem månader innan allt var färdigt. Min man är formgivare i grunden så han gjorde perfekta ritningar i Googles gratisprogram Sketch up. Jag har för- stått att byggnads- arbetare inte kan läsa tankar, och därför uppstår ofta problem, men med en Sketch up-ritning lämnas inte mycket utrymme för missförstånd.

Slog du i några spikar på egen hand under renoveringen?

– Min man har gjort
hur mycket som helst på huset, men jag avskyr sådant – jag klarar inte av röran. Det var verkligen
en byggarbetsplats här, med grejer överallt. Det var dammigt och smutsigt i flera år efteråt! När vi sätter i gång något projekt i dag låter jag min sambo göra det, som är duktig på sådant. När det gäller träd- gården har jag däremot ett helt annat tålamod.

Vad har du i trädgården?

– Vi har otroligt många blommor, men de får inte vår stora
kärlek – den får i stället
vår köks-
trädgård.
Vi åker inte
utomlands
på somma-ren, utan är
hemma och
tar hand om
den. Vi har bland annat kronärtskockor, gurkor, tomater, aubergine, citroner, fikon, körsbär, krusbär, vinbär, äpplen, rabarber, hallon – you name it.

Läs även: Tommy Nilsson: "Det är jag som inreder och fixar hemma"

 

Äter ni enbart vegetariskt?

– Nej, vi äter kött också. Dessutom har alla i familjen matlagning som intresse, så det är inte en stackars människa som står och lagar storkok varje dag, utan det är för- delat på flera personer.

Hur har ni inrett hemmet?

– Jag är något av ett auktions- och loppisproffs. Vårt hem är fyllt av saker från olika resor, och nästan allt är 20-tal. Mina barn säger ibland att det ser
ut som ett grovsoprum hemma: ”Nu får det räcka med loppisgrejer!

”
Hur mycket tid lägger du på att gå på loppisar?

– Jag är nog inne och kollar auktioner en gång per dag. Åker jag förbi en loppis så tvärstannar jag och svänger av.


Annons

Har du köpt något som du ångrar?

– Jag köpte en säng när min sambo var och filmade i Palma förra sommaren. Vi har inte alls samma smak, han gillar när det är lite arty och jag klarar inte av det. Vi kan verkligen vara oense. När han var bortrest tänkte jag att nu har jag min chans, och gjorde det dyraste inköpet någonsin till vårt hem – för det var så dyrt att det inte var sant. Det var en säng som är ställbar, man kan höja och sänka både fot- och liggläget. Vi har aldrig använt sittläget eller fjärrkontrollerna, och min man hatar gaveln med passion. Jag tycker i stället att den är lite elegant, haha.

Vågar du säga vad den kostade?

– Nej, det kommer jag aldrig att göra! Jag har ingen respekt för mig själv när jag tänker på att jag har köpt den. Men den var svindyr, vi kommer att ha den tills vi dör – även om den går sönder.


Skulle du vilja ha dig själv som granne?

– Jag vet inte, jag hänger inte så mycket med mina grannar. Det finns de som tror att jag är supersocial, men jag är inte det. Jag gillar att vara helt ensam hemma för att det krävs noll socialisering, och det är så skönt.


Du är aktuell med programserien Vi lagar bästa maten, vad kan tittarna förvänta sig av programmet?

– Att skratta, programmet är så roligt! Jag har aldrig skrattat så mycket under en produktion som den här. Hur duktig du än är i köket, både som förälder och barn, har du i kroppen hur du gör saker –
 och när du bara får inspirera en person på tid är det mycket svårare än man kan tro.


5 snabba frågor

Kol eller gasol?
– Kol.

Badtunna eller jacuzzi?

– Usch, inget! Inte jacuzzi i alla fall.

Motorklippare eller robotklippare? 

– Jag inbillar mig att det är lättare att justera höjden med motor. Man ska inte klippa för hårt, det är det som förstör gräsmattan.

Stan eller landet?
– Landet.

Äta hemma eller äta ute?

– Både och.

 

Om Doreen

Namn: Doreen Månsson.
Ålder: 43 år.
Bor: I Sollentuna, Stockholm.
Familj: Sambon Henrik Hallgren, döttrarna Hayat, Yasmine, och Amina. Gör: Programledare och tv-producent.
Aktuell: Medverkar i programserien Vi lagar bästa maten på SVT och spelar in ett program om hajar.

 

 

 

TÄVLING! TRE VINNARE FÅR DOREENS BOK!

Nu har du chansen att tävla om tre exemplar av Doreens trädgård & kök (Bonnier Fakta). Klicka här för att tävla!

31 augusti 2017
 
Annons
Mer om Husliv
Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under sommaren och kör segway, paddlar kajak eller åker mountainbike i den mångsidiga parken. 

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

10 knep för ordning och reda i skåp och lådor

Husliv Är skåp och lådor ett enda virrvarr av presentpapper, trådrullar och plastfolie? Vi har samlat smarta och enkla förvaringstips att ta efter redan idag.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!