Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv

Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Du är uppvuxen i Stockholmsförorten Alby och bor fortfarande kvar där – berätta!

– Det gick en bro mellan området jag växte upp i till husen där alla svenskar bodde, och när jag var liten sa jag: ”När jag blir känd rappare ska jag bo där” och pekade på huset som är mitt i dag. Tidigare bodde jag i en etta i Alby, och i samband med att jag och min dåvarande flickvän väntade vår äldsta dotter blev huset till salu. Vi budade, men jag var ganska fattig och hamnade på kanske åttonde plats i kön. Men den som var först fick inget banklån, den andra hade inga pengar, den tredje drog sig ur – till slut var det bara vi kvar. På något sätt var det meningen att vi skulle få huset, och så blev det.

Är huset som du hade tänkt dig?

– Ja, jag har byggt min egen värld där. Jag har en musikstudio, barnen har sina rum och vi har en liten trädgård. Det är min plats på jorden.

 Vad lägger du helst pengar på?

– Först och främst mina fyra barn, jag vill att de ska få allt som jag inte hade som liten. Jag är inte en sådan som sparar, jag lever i dag och tänker inte mycket på morgondagen.

Har du alla barnen på heltid?

– Bara min äldsta dotter. Två har jag varannan vecka och den fjärde ligger jag i vårdnadstvist om.

Hur lyckas du hålla ordning hemma när ni är så många i huset?

– Man får lära barnen att plocka undan efter sig, vilket de är lite dåliga på. De har sina egna rum, och hur det ser ut där bryr jag mig inte så mycket om. När de drar ut sina grejer i hela huset blir det däremot riktigt jobbigt, de yngsta är proffs på att sprida sina saker överallt. Sedan är jag ganska stökig själv, men vi har en nanny som hjälper till också.

Du är utbildad kock och har tidigare släppt en kokbok – lagar du mycket mat hemma?

– När man har barn måste man laga mat ibland, men det blir mycket färdiglagat – pizza eller hamburgare till exempel. Jag skulle vilja vara bättre, men det handlar om tidsbrist, jag hinner inte alltid vara den duktiga pappan. Man ska hämta och lämna barnen på sina skolor, jobba heltid, träna, underhålla barnen – det blir inte mycket tid över. Vi har dessutom fyra hundar, sexton dvärgpapegojor och en fågelspindel att ta hand om.

Sa du SEXTON papegojor?!

– Ja, agapornis – näst minsta rasen i världen. När jag var liten fick jag två sådana av min pappa när jag fyllde år, men så dog den ena varpå den andra blev så ledsen att den gick bort av sorg. Papegojorna kallas för love birds, de håller ihop hela livet. När min ena dotter fyllde två år köpte jag två dvärgpapegojor till henne i present, och sedan har de bara ökat i antal–nu är de uppe i sexton stycken. De har ingen tv, så de har lite annat att göra, om man säger så.

Skulle du vilja ha dig själv som granne?

– Ja, jag är bortrest i jobbet ganska mycket. Det är klart, grannarna har gnällt lite ibland när jag har spelat hög musik eller trummor – det är inte alltid så poppis. Men jag älskar dem ändå!

Du släppte nyligen låten Kung av rap, vad väntar härnäst?

– Det är 35 år sedan jag började sjunga, och i år släpper jag ett nytt album. Det är roligt att jag fortfarande får göra det jag älskar, det är få förunnat. Det har blivit tolv album, två Grammis och jag har blivit invald i Swedish Music Hall of Fame.

Du har för länge sedan nått målet att bli rappare, och bor dessutom i ditt drömhus – vad blir nästa mål att uppnå?

– Drömmen är att göra några album på kort tid och fortsätta att leverera schyst musik. Fortsätta att vara Dogge med svenska folket: uppträda och spela, vara med i tv- program, förhoppningsvis få skådespela lite mer och göra reklamfilmer. Jag har några tunga år bakom mig med en fru som dog i cancer, skilsmässor och så vidare, men nu vill jag vara positiv och leverera. Det är det jag kämpar för.

Fem snabba frågor

Kol eller gasol?

– Kol.

Badtunna eller jacuzzi?

— Badtunna.

Motorklippare eller robotklippare?

— Motorklippare.

Hemmakväll eller utekväll?

— Hemmakväll, eftersom jag ofta jobbar på krogar så vill jag inte gå dit när jag är ledig.

Nytt eller loppis?

— I love loppis! Du får tio grejer i stället för en helt ny. Jag har gjort en massa fynd, jag är Mister Loppis.

Om Dogge

Namn: Douglas ”Dogge Doggelito” León.   

Ålder: 42 år.

Bor: I Stockholm.

Familj: Fyra barn, en fågelspindel, fyra hundar och sexton dvärgpapegojor.

Gör: Är artist och multikonstnär.

Aktuell: Med singeln Kung av rap, och släpper dessutom ett nytt album i år.

05 mars 2018
 
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!