Annons
Foto: Istockphoto

Guide: Bilsemester till Danmark

Husliv

Det bästa sättet att ta sig genom landet som är känt för sina smörrebröd är med bil. Risskov Bilsemester guidar dig till din drömsemester i Danmark!

Du behöver inte åka långt för att komma till ett semesterparadis med vackra stränder, fängslande naturupplevelser och otaliga aktiviteter för både stora och små. I Danmark får du uppleva såväl sol och bad som storstadspuls och spännande kultur. Risskov Bilsemester guidar dig till din drömsemester i Danmark!

Shopping i Köpenhamn

För dig som vill få ut så mycket som möjligt av tiden är en bilsemester perfekt. Ta dig snabbt mellan Danmarks öar samtidigt som du njuter av landskapet på vägen.
Inled resan på Själland och kör den vackra Strandvejen som slingrar sig fram längs kusten från Helsingör till Köpenhamn.

Här kan du bo på Quality Hotel Høje Taastrup för endast 1 069 kronor per person i dubbelrum, två nätter inklusive en middag.

Shoppa på Ströget och besök nöjesparken Tivoli

Shoppa på den kända gågatan Ströget i huvudstaden och ta en fikapaus med utsikt över de vackra båtarna i Nyhavn. Missa inte heller den lilla havsfrun nära operan. Reser du med barn kan ni passa på att besöka den populära nöjesparken Tivoli.

Bo på Hotel Præstekilde från endast 1 079 kronor per person i dubbelrum, två nätter inklusive halvpension. 

Är du ute efter en solsemester tar du vägarna till Nordsjälland där du hittar den danska rivieran med närmare 230 kilometer kust och några av Europas vackraste stränder.

Ett familjeäventyr

Även Sydsjällands stora ö Lolland är väl värd ett besök. Hela familjen kan roa sig på nöjesparken BonBon-land, uppleva vilda djur i Knuthenborg Safaripark, och bli ordentligt blöta på det stora vattenlandet Lalandia.

Charmiga Fyn

Fortsätt resan över till den charmiga ön Fyn med dess böljande landskap, karaktäristiska fruktträdgårdar och vykortsvackra korsvirkeshus med stråtak. Här kan du besöka domkyrkostaden tillika H.C. Andersens födelsestad Odense, förundras av Egeskov som är Europas mest välbevarade renässansslott, och strosa runt i Kerteminde, Middelfart och Fåborg. Du kan också köra längre söderut och uppleva de små öarna Langeland och Ärö.

Jylland och Skagen

Ta dig till Jylland och besök det populära turistmålet Skagen i norr. Låt dig förföras av det magiska ljuset, milslånga stränder och mysiga små samhällen. Missa inte heller Grenen, Danmarks nordligaste spets, där du kan uppleva det mäktiga skådespelet då Skagerrak och Kattegatt möts.

Bo på Hotel Strandly Skagen från endast 1 079 kronor per person i dubbelrum, två nätter inklusive halvpension.

En öken mitt i Danmark – Råbjerg mile

Några kilometer söder om Skagen hittar du Råbjerg mile – Europas största vandrande öken. Bara några kameler saknas för att du ska tro att du är i Sahara.
För naturälskaren finns även Randers Regnskog – en konstjord regnskog som har mer än 200 djurarter och över 450 olika växtarter.
Shoppa i Ålborg, Ribe eller Århus, bada vid någon av Jyllands fina stränder och tappa andan vid den brusande Nordsjön, Limfjorden eller Silkeborgsjöarna.

Dina barn kommer att älska öns nöjesparker Legoland och Fårup Sommerland. Ta in på Røde Kro från 1 079 kronor per person i dubbelrum, två nätter inklusive halvpension. Avsluta resan med en stor röd pölse som är typiskt för det danska köket. Det er dejligt.

 

Erbjudande för Vi i Villas läsare:

För att boka aktuella erbjudanden, besök Risskov.se eller ring deras kundservice: 040-611 61 30. Ange kod: sponsordanmark.

Priserna gäller per person i dubbelrum. Boka senast 2017-04-26. 

27 februari 2017
 
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!