I samarbete med Risskov bilsemester
Foto: Istockphoto

Åk på bilresa till Östersjökusten i sommar!

Husliv

Sugen på en spännande bilresa under semestern? Upptäck historiska städer, fantastisk natur och njut av den tyska Östersjökusten i sommar. 

En bilresa är ett perfekt tillfälle att uppleva en unik semes- ter, och den tyska Östersjökusten erbjuder något för alla. Historiska medeltidsstäder, vita sandstränder och tyska pittoreska restauranger. Längs med Östersjökusten kan du börja vistelsen i staden Schleswig och lära dig mer om vikingatiden på museet Haithabu. Checka in på Hotel Hohenzollern från endast 1 229 kr inklusive halvpension.

 

Vita sandstränder

Längs med Östersjökusten finner du historiska badorter med hundra- årig historia. Glöm inte att packa strandväskan för ett besök till en av Kiels vackra stränder där du kan njuta av ett dopp i det klarblå havet. Bo på Hotel Friedrich Franz Palais tre nätter inklusive halvpension från endast 1629 kr. 

 

Fantastisk natur och cykelleder

Lämna bilen för en dag och missa inte chansen att upptäcka Öster- sjökusten via cykel. Susa fram på den flera hundra kilometer långa cykelleden Ostseeküsten-Radweg med havet precis intill. Stanna för en spontan lunch vid någon av alla de gamla och mysiga byarna som du finner på vägen. Ta in på A-ja Warnemünde das Resort två nätter inklusive halvpension från endast 1 319 kr.

 

Nöjespark och renässansslott

Reser du med barn? En kort bilfärd utanför Lübeck finner ni nöjes- parken Hansa-Park med åkattraktioner för stora som små. Kanske hör ni till de modiga som vågar testa vattenrutschkanan med en vinkel på 85 grader nedåt. Ta in på Tryp Lübeck Aquamarine tre nätter inklusive en trerättersmiddag från endast 1 479 kr.

Har du ett intresse av gamla slott åker du med fördel vidare till Schwerin. Här hittar du ett renässansslott med museum väl värt ett besök. Staden i sig är en pittoresk liten pärla. Passa på att äta middag på restaurang Lukas, känd för sina goda fisk- och skaldjursrätter. Här kan ni bo på Hotel Rabenstein från endast 1 169 kr.  

 

Historiska stadskärnor: Wismar och Stralsund

Är du intresserad av historia får du inte missa att besöka Wismar och Staslund (som är en av Tysklands nordligaste städer efter Flensburg). De gamla stadskärnorna härstammar från medeltiden och var viktiga handelscentrum. Bo på fyrstjärniga hotell Europa Greifswald två nätter inklusive halvpension från endast 919 kr. 

23 maj 2017
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!