Sanna Nielsen är årets julvärd 2016.
Sanna Nielsen är årets julvärd 2016. Foto: Janne Danielsson/SVT

Hon blir årets julvärd 2016

Husliv

Att vara julvärd är ett hedersuppdrag som flera kända svenskar axlat genom åren. Nu är årets julvärd 2016 presenterad – här är hon… 

I somras ledde hon sin första säsong av folkkära programmet ”Allsång på Skansen”, och nu tar hon även plats i tv-rutan på julafton – Sanna Nielsen är årets julvärd 2016.

– När jag fick samtalet så var det första som gick igenom huvudet: vilken otroligt stor ära. Andra känslan var: jösses vad läskigt. Men det kan jag tänka mig att alla som suttit där känt – det är så stort, säger Sanna Nielsen, 31, under SVTs presskonferens.

Hon minns själv jularna med Arne Weise som sällskap i tv-rutan från sin barndom.

–  Den viktigaste uppgiften för mig är att vara ett sällskap. Det är så jag känt när jag tittat på programmet under åren – att vara ett sällskap till de som behöver det, till de som har det som tradition, till alla. Och att få försöka ge lite lugn i en stressad tid som jag också kan känna igen mig i. Och hopp.

Vanligtvis brukar Sanna fira jul med familjen, på senare år nere i Skåne tillsammans med föräldrar, syskon och syskonbarn.

Julsång utlovas också i tv-rutan på julafton.

­– Alla förstår säkert att jag kommer att sjunga. Skulle kännas väldigt konstigt om jag sitter där och inte gör det jag brukar göra.

Foto: Janne Danielsson/SVT

 

 

 

Tidigare julvärdar:

Bengt Feldreich (1959-1971)

Arne Weise (1972-2002)

Lotta Bromé (2003)

Ernst Kirchsteiger (2004)

Blossom Tainton-Lindquist (2005)

Ingvar Oldsberg (2006)

Anne Lundberg (2007)

Lasse Kronér (2008)

Lisbeth Åkerman (2009)

André Pops (2010)

Kalle Moraeus (2011)

Sarah Dawn Finer (2012)

Petra Mede (2013)

Henrik Dorsin (2014)

Gina Dirawi (2015)

 

Emelie Åberg
09 november 2016
 
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!