Sanna Nielsen är årets julvärd 2016.
Sanna Nielsen är årets julvärd 2016. Foto: Janne Danielsson/SVT

Hon blir årets julvärd 2016

Husliv

Att vara julvärd är ett hedersuppdrag som flera kända svenskar axlat genom åren. Nu är årets julvärd 2016 presenterad – här är hon… 

Annons

I somras ledde hon sin första säsong av folkkära programmet ”Allsång på Skansen”, och nu tar hon även plats i tv-rutan på julafton – Sanna Nielsen är årets julvärd 2016.

– När jag fick samtalet så var det första som gick igenom huvudet: vilken otroligt stor ära. Andra känslan var: jösses vad läskigt. Men det kan jag tänka mig att alla som suttit där känt – det är så stort, säger Sanna Nielsen, 31, under SVTs presskonferens.

Hon minns själv jularna med Arne Weise som sällskap i tv-rutan från sin barndom.

–  Den viktigaste uppgiften för mig är att vara ett sällskap. Det är så jag känt när jag tittat på programmet under åren – att vara ett sällskap till de som behöver det, till de som har det som tradition, till alla. Och att få försöka ge lite lugn i en stressad tid som jag också kan känna igen mig i. Och hopp.

Vanligtvis brukar Sanna fira jul med familjen, på senare år nere i Skåne tillsammans med föräldrar, syskon och syskonbarn.

Julsång utlovas också i tv-rutan på julafton.

­– Alla förstår säkert att jag kommer att sjunga. Skulle kännas väldigt konstigt om jag sitter där och inte gör det jag brukar göra.

Foto: Janne Danielsson/SVT

 

 

 

Annons

Tidigare julvärdar:

Bengt Feldreich (1959-1971)

Arne Weise (1972-2002)

Lotta Bromé (2003)

Ernst Kirchsteiger (2004)

Blossom Tainton-Lindquist (2005)

Ingvar Oldsberg (2006)

Anne Lundberg (2007)

Lasse Kronér (2008)

Lisbeth Åkerman (2009)

André Pops (2010)

Kalle Moraeus (2011)

Sarah Dawn Finer (2012)

Petra Mede (2013)

Henrik Dorsin (2014)

Gina Dirawi (2015)

 

Emelie Åberg
09 november 2016
 
Annons
Mer om Husliv

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumlande husköp, vilken hushållssyssla hon vägrar utföra och hur hon undviker julstressen helt och hållet.

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!

VIDEO: Du kan aldrig gissa vad som döljer sig i väggen!

Husliv Alla har vi någon gång drömt om att ha ett eget hemligt rum, men få av oss har gått från tanke till handling. Lyckligtvis finns det de som helt saknar...

10 saker du med barn känner igen i vintertider

Husliv Nog för att barn är bland det bästa som finns, men på vintern är livet som förälder inte alltid lika fantastiskt.

8 fantastiska adventskalendrar vi önskar oss just nu

Husliv Snart dags att köpa den vanliga chokladkalendern? Glöm det! Ost-, bubbel- och lakritskalendrar är vad som gäller i år! Vi listar 8 fantastiska julkalend...

13 tråkiga (men ack så viktiga) beslut

Husliv Hur länge har du skjutit på att gå till tandläkaren, säga upp hemtelefonen och ta tag i pensionssparandet? Nu är det dags att bocka av i att göra-listan...

Martin Stenmarck: ”Vi flyttade 25 gånger på 14 år”

Husliv För Vi i Villas redaktionschef Anja Källstedt berättar Martin Stenmarck om sitt liv i radhus, sin uppväxt och nya föreställningen. Dessutom avslöjar han något han försöker mörka för sin fru.

Sven-Bertil Taube: Så länge skutan kan gå

Husliv För Vi i Villa berättar Sven-Bertil Taube om sin uppväxt, hemmet i London samt nya hyllningen till sin fars låtskatt.

Sjukvård utan väntetid

Husliv Glöm långa kötider i väntrummet – nu kan du få läkarhjälp snabbt med hjälp av nya tjänsten Smart vård.