Årets bästa tv! Vi guidar dig. Del 2

Husliv

Vi listar de fyra hetaste TV-modellerna sett ur kategorierna budget, toppklass, lyx och bästa innovation. 

 • Bästa budget

  50-tums LED-TV: Sony Bravia KDL-50W805BBN

  Sonys nya budgetmodell 50W805 har inte flest funktioner, men wow – vilken bildkvalitet! Vi har knappt sett bättre för pengarna. 

  • Bravia KDL-50W805BBN är utrustad med Sonys X-Reality Pro-bildbehandling som optimerar bilden. Kontrast och skärpa kommer fram på ett imponerande sätt. 
  • 50W805BBN lyckas visa färger med ordentligt tryck, utan att färgerna blir skrikiga. Färgerna återges i glidande övergångar utan fula schatteringar (eller ”color banding”). Resultatet är en livlig bild som ger en sagolik upplevelse.
  • De fina färgerna hade varit förgäves om svärta och kontrast varit dåliga. Men nej då, Sony imponerar där också, skärmen är svart som natten när bildmaterialet kräver det. 
  •  Bäst är att 50W805BBN i motsats till många andra LED-baserade LCD-skärmar har utmärkt ljusfördelning över hela skärmen. 
  • Pris: 8 000 kr. www.sony.se
 • Bästa toppklass

  55-tums 4K-TV: Samsung UE55HU7505

   

  Samsung satsar på böjda skärmar, ändå är den mest spännande modellen platt.

  • I år ska tv:n vara böjd! Den välvda formen passar dock inte alla, så därför har Samsung traditionella, platta modeller också. Samsung UExxHU7505-serien är en av dem med vassaste prestanda, med 4K-upplösning. 
  • Samsung-skärmen är plattare än sina syskon, men bilden är inte tråkig för det.  Bildkvaliteten är strålande, skärmen har bra kontroll på rörelser och tappar inte skärpan. 
  • Med Blu-ray-filmer kan tv:n även få Full-HD-filmer att se ännu lite skarpare ut på 4K-panelen. LCD-skärmen från Samsung har också en godkänd svärta, med jämn ljusfördelning vilket tyder på en bildpanel av hög kvalitet. 
  •  Russinet i kakan är tillgången på äkta 4K-material från Netflix – jämfört med HD-versionen känns det som att ha gjort en rejäl fönsterputsning! 
  • Pris: 17 000 kr. www.samsung.se
 • Bästa lyx

  65-tums 4K-TV: Panasonic Viera TX-65AX800E

   

  I åratal var Panasonics plasmaskärmar berömda för sin bildkvalitet. Med den här nya modellen har Panasonic än en gång vunnit bildtrofén. 

  • Panasonic har försökt övertyga oss bildfantaster om att de nya 4K-LCD-skärmarna är värdiga efterträdare till deras numera avlidna plasmateknik.
  •  Panasonic-skärmen är en kompetent bildmaskin. Den är utrustad med en LED-kantbelyst LCD-panel med en viss mängd lokal ljusstyrning, så Panasonic har försökt imitera plasmaskärmarnas fina egenskaper. Och tv:n har en skarp och kontrast­rik bild. TX-65AX800E återger nyanserade och exakta färger utan att överdriva.  65AX800 har även THX-godkända bildlägen.
  • Bildkvaliteten är tjusig och visar allt av både HD- och 4K-material från sin bästa sida. Panasonic kommer även snart stödja Netflix-appen i 4K-kvalitet. Det ser vi fram emot!
  •  Pris: 35 000 kr. www.panasonic.se
 • Bästa tv-innovation

  LG OLED-TV

   

  Utmärkelsen Årets tv-innovation går till en teknik som tagit tv-marknaden med storm.

  •  Efter att ha varit en eftertraktad bildteknik går OLED-skärmarna äntligen att köpa. Tv med organiska lysdioder har de bästa egenskaperna från LCD och plasma i en och samma tv. 
  • LG Electronics är den första tillverkaren som producerar OLED-tv i stor skala. Priserna har sjunkit dramatiskt, från 80 000 kronor vid introduktionen till att hamna under 30 000 kronor för en 55-tums Full-HD-TV.
  • LG är på gång med sin första OLED-tv med 4K-upplösning. I början kommer de ultraupplösta modellerna att vara betydligt dyrare, men LG meddelar att på sikt kan OLED-paneler bli billigare än dagens LED-LCD-paneler.
  • Det skulle medföra stora förändringar för marknaden och vi ska inte bortse från möjligheten att konkurrenterna börjar köa för att låna LG:s OLED-teknik i framtiden. 
  • Pris: Ca 29 995 kr. www.lg.com

   

Visa allt innehåll
26 november 2014
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!