Artikeln är ett samarbete med Homeaway

Allt fler väljer att hyra ut sin bostad via nätportaler

Husliv

Har du en bostad du inte bor i året runt och vill tjäna extra pengar? Då ska du göra som familjen Sälleteg i Småland och hyra ut din bostad via Homeaway.

Annons

I över fyra år har Mattias och Sandra Sälleteg hyrt ut sina 3 stugor via Homeaway, och de är väldigt nöjda. Även om efterfrågan på stugorna är som störst under sommaren så har de även uthyrt under övriga årstider. Tidigare var varje stuga uthyrd 10-12 veckor per år men sedan de började hyra ut via Homeaway så är varje stuga uthyrd cirka 20 veckor om året.

 För att få stugorna uthyrda under lågsäsong så måste man ta ett lägre pris och då HomeAway är en global portal så syns annonserna även i Tyskland som är den stora marknaden. Fördelaktigt är också att översätta sina texter till tyska, säger Mattias.

Mattias blev tipsad av en kollega att hyra ut via Fewo-direkt som är den tyska versionen av Homeaway och blev sedan uppringd av Homeaway när den svenska sidan lanserades.

 Homeaway är en väldigt bra kanal. Vi tjänar mycket mer pengar nu med HomeAway än vad vi gjorde tidigare via andra uthyrningskanaler. Man betalar en avgift oavsett hur mycket man hyr ut, ingen provision. Sedan är det upp till var och en att ha bra bilder, att uppdatera bokningskalendern och se till att boendet är intressant för besökarna säger Mattias.


Här kan du läsa mer om Homeaway och här får du tips och om du funderar på att hyra ut ditt boende.

6 drömboenden du kan hyra via Homeaway

Är du sugen på att resa bort? Skräddarsy din egen drömresa! Homeaway.se är en del av Homeaway Inc., världens största marknadsplats online för ythyrning av semesterbostäder. Här tipsar Homeaway om 6 av de tusentals villor och lägenheter du kan välja mellan.

1. Bali

Paradisön Bali har ett tropiskt klimat med en medeltemperatur på 28 grader. Den här lyxiga villan med egen kock har plats för 8 personer och ligger i området Hill Country.2. Cypern

På Cypern finns vackra sandstränder och 300 soldagar om året. Den här moderna villan med 4 rum och plats för 6 personer ligger i Ayia Triada. Du har egen pool, och vill du ligga på stranden ligger den bara en kilometer från boendet.3. Ibiza

Bo på vackra Ibiza. Hyr du en av de exklusiva villorna i Es Cubells har du en fantastisk havsutsikt, och de två vackraste stränderna i området ligger bara 2 minuter bort.
4. Malta

Malta är ett idealiskt året-runt resmål. Villa Strawberry och Villa Blueberry ligger bredvid varandra i området Zejtun, bara ett stenkast från stranden. Villorna är modernt inredda och är perfekt för en lite större grupp med upp till 20 personer.
Annons

Dubai

Allt fler svenskar väljer att resa till Dubai. Den här eleganta lägenheten är modernt inredd och har en utsikt över Burj Khalifa.Dominikanska republiken

Dominikanska Republiken är en karibisk favorit. Vid Playa Bonita ligger denna vackra villa med havsutsikt. Alla rum har luftkonditionering och eget badrum.Frida Gustafsson
1 februari 2016

0 Kommentarer

0

Sébastien Boudet: "Det blir ingen jul utan ostron"

När surdegsbagaren Sébastien Boudet firar jul är det varken julpyntet eller svensk julmat han längtar efter – det är den franska maten.

0

12 roliga farsdagspresenter till villapappan

Behöver du tips på en rolig och bra farsdagspresent till din pappa? Här är 12 roliga presenter som garanterat blir uppskattade!

0

Dekorera pumpan med borr och sticksåg

Glöm den klassiska pumpan – dekorera pumpan med borrmaskinen istället. Perfekta Halloween-pysslet för villaägaren!

0

Hasse Andersson om huslivet: "Det här är mitt kungadöme"

Hasse Andersson, som gjort succé med "Guld och gröna skogar" i sommar, berättar för Vi i Villa om livet i sitt hus i Båstad – men erkänner att han inte...

0

"Så återställde vi byskolans gammaldags charm"

Jennie och Henrik har återställt den gamla byskolans gammaldags charm – och lyckats sänka energiförbrukningen med 75 procent.

0

Därför är din granne avundsjuk på dig

Grannsämja är viktig för många, men faktum är att många också är avundsjuka på sina grannar. Här är listan på vad svenskarna avundas sina grannar mest. 

0

Så undviker du statiska kläder

Blir dina kläder statiska efter en omgång i torktumlaren? Här får du tips och råd för att motverka problemet.

0

Flyktingkatastrofen: Så kan just du hjälpa till

Barn och familjer som befinner sig på flykt behöver ditt stöd, och det finns flera saker du kan hjälpa till med. Vi listar organisationer och insamlinga...

0

10 smarta rengöringstips med diskmedel

Diskmedel kan användas till mycket mer än bara att hålla rent. Vi har samlat 10 tips för vad du kan använda diskmedel till.