Annons
Foto: Istockphoto

7 fördelar med att åka på bilsemester

Husliv

Charterresa i sommar? Glöm det! Att åka på bilsemester är den nya trenden. Här är 7 anledningar till varför ni ska välja en bilsemester i sommar. 

Annons

Det är inte destinationen som är målet utan resan dit. Risskov bilsemster kommer med inspirerande tips.

 

1. Unik semesterupplevelse

Väljer du att åka på bilsemester kommer du att få se och uppleva saker som du annars aldrig skulle ha gjort.

 

2. Upptäck flera länder på samma resa

Drömmer du om att besöka både Frankrike och Italien i sommar? Om du väljer att åka på en bilsemester kan du enkelt besöka flera länder på samma semester, utan krånglet med att behöva checka in på olika flygplatser. 

 

3. Ni sparar pengar

Istället för en dyr utomlandsresa kan ni till exempel välja att bila i Sverige eller något nära land så som Danmark. Här finns det massvis med roliga att guldkorn att upptäcka längs med vägen och det blir enklare att sätta ihop en semesterbudget att hålla er till.

 

4. Kvalitetstid med familjen

Att åka på en bilresa tillsammans med familjen är ett perfekt tillfälle att umgås och spendera tid ihop, utan att smutsdisken eller surfplattan pockar på uppmärksamheten. Lek roliga billekar eller lyssna på en spännande ljudbok som passar alla i familjen. Se bara till att planera bilaktiviteterna innan ni åker! 

 

5. Ni slipper flygplansstressen

Bebis som skriker, 4-åring som inte kan sitta still, resfeber och rädsla för att missa planet… det finns många anledningar att välja bilen istället för flyget.

 

Annons

6. Frihetskänslan

Att köra bil är ett perfekt sätt att koppla bort från vardagspulsen, jobbet och alla måsten. Ett extra plus är att du får bestämma allting själv, vara spontan och kunna åka när du vill (utan att behöva vänta på buss- och tågtider).  

 

7. Du kommer nära naturen

Hotell och pool i all ära, men att åka iväg på en bilresa låter er uppleva den fantastiska naturen istället. Välj mindre landsvägar, leta upp vart det finns en nationalpark och ta en hike upp bland bergen. En bilresa låter dig komma nära naturen på ett spontant och fritt sätt. 

Sara Åhlström
1 mars 2017

0 Kommentarer

8

Björn Ranelid: "Jag har 45 000 böcker hemma"

Han har aldrig använt en diskmaskin, älskar trädgårdsarbete och klipper den 40 000 kvadratmeter stora tomten i ett svep. Välkommen hem till Björn Raneli...

0

Orosmoln för det svenska dricksvattnet

Hur mår det svenska dricksvatten egentligen? Läs expertens svar här!

1

Doreen Månsson: ”Barnen tycker att hemmet ser ut som ett grovsoprum...

Programledaren Doreen Månsson om monsterrenoveringen, kärleken till köksträdgården och sängköpet som hennes man hatar.

2

Ladda för camping!

Planerar du att semestra i husbil, med husvagn eller i tält? Här är tipsen som sätter pricken över i:et i camping!

2

Johnnie Krigström: "Grannarna trodde att jag var helt galen"

Han har trimmat grillen, plöjt ner varenda buske på tomten, och klipper sällan gräsmattan. Den härliga Sofias änglar-profilen Johnnie Krigström...

Annons

Allt du behöver veta om solpaneler

Att producera egen el och därmed både spara pengar och minska sitt beroende av elbolag lockar många villaägare. Här är allt du behöver veta om solpanele...

0

Travkungen Stig H Johansson: "Jag kan till och med laga mat"

Stig H Johansson är mannen som kan tala med hästar. Vi i Villas Anders Carlén har tagit pulsen på honom när det gäller trav, renovering och...

Annons

Guide: Bilsemester på Östersjökusten

Upplev Västervik, Oskarshamn, Kalmar, Öland och Gotland i sommar. Risskov Bilsemester guidar dig till sevärdheterna du inte får missa!

2

Camilla Läckberg: Vi har aldrig perfekt ordning hemma!

Fyra våningar, femton rum och två spöken – välkommen hem till Camilla Läckberg!