Annons
Foto: Istockphoto

7 fördelar med att åka på bilsemester

Husliv

Charterresa i sommar? Glöm det! Att åka på bilsemester är den nya trenden. Här är 7 anledningar till varför ni ska välja en bilsemester i sommar. 

Det är inte destinationen som är målet utan resan dit. Risskov bilsemster kommer med inspirerande tips.

 

1. Unik semesterupplevelse

Väljer du att åka på bilsemester kommer du att få se och uppleva saker som du annars aldrig skulle ha gjort.

 

2. Upptäck flera länder på samma resa

Drömmer du om att besöka både Frankrike och Italien i sommar? Om du väljer att åka på en bilsemester kan du enkelt besöka flera länder på samma semester, utan krånglet med att behöva checka in på olika flygplatser. 

 

3. Ni sparar pengar

Istället för en dyr utomlandsresa kan ni till exempel välja att bila i Sverige eller något nära land så som Danmark. Här finns det massvis med roliga att guldkorn att upptäcka längs med vägen och det blir enklare att sätta ihop en semesterbudget att hålla er till.

 

4. Kvalitetstid med familjen

Att åka på en bilresa tillsammans med familjen är ett perfekt tillfälle att umgås och spendera tid ihop, utan att smutsdisken eller surfplattan pockar på uppmärksamheten. Lek roliga billekar eller lyssna på en spännande ljudbok som passar alla i familjen. Se bara till att planera bilaktiviteterna innan ni åker! 

 

5. Ni slipper flygplansstressen

Bebis som skriker, 4-åring som inte kan sitta still, resfeber och rädsla för att missa planet… det finns många anledningar att välja bilen istället för flyget.

 

6. Frihetskänslan

Att köra bil är ett perfekt sätt att koppla bort från vardagspulsen, jobbet och alla måsten. Ett extra plus är att du får bestämma allting själv, vara spontan och kunna åka när du vill (utan att behöva vänta på buss- och tågtider).  

 

7. Du kommer nära naturen

Hotell och pool i all ära, men att åka iväg på en bilresa låter er uppleva den fantastiska naturen istället. Välj mindre landsvägar, leta upp vart det finns en nationalpark och ta en hike upp bland bergen. En bilresa låter dig komma nära naturen på ett spontant och fritt sätt. 

Sara Åhlström
01 mars 2017
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!