Annons
Foto: Istockphoto

7 fördelar med att åka på bilsemester

Husliv

Charterresa i sommar? Glöm det! Att åka på bilsemester är den nya trenden. Här är 7 anledningar till varför ni ska välja en bilsemester i sommar. 

Annons

Det är inte destinationen som är målet utan resan dit. Risskov bilsemster kommer med inspirerande tips.

 

1. Unik semesterupplevelse

Väljer du att åka på bilsemester kommer du att få se och uppleva saker som du annars aldrig skulle ha gjort.

 

2. Upptäck flera länder på samma resa

Drömmer du om att besöka både Frankrike och Italien i sommar? Om du väljer att åka på en bilsemester kan du enkelt besöka flera länder på samma semester, utan krånglet med att behöva checka in på olika flygplatser. 

 

3. Ni sparar pengar

Istället för en dyr utomlandsresa kan ni till exempel välja att bila i Sverige eller något nära land så som Danmark. Här finns det massvis med roliga att guldkorn att upptäcka längs med vägen och det blir enklare att sätta ihop en semesterbudget att hålla er till.

 

4. Kvalitetstid med familjen

Att åka på en bilresa tillsammans med familjen är ett perfekt tillfälle att umgås och spendera tid ihop, utan att smutsdisken eller surfplattan pockar på uppmärksamheten. Lek roliga billekar eller lyssna på en spännande ljudbok som passar alla i familjen. Se bara till att planera bilaktiviteterna innan ni åker! 

 

5. Ni slipper flygplansstressen

Bebis som skriker, 4-åring som inte kan sitta still, resfeber och rädsla för att missa planet… det finns många anledningar att välja bilen istället för flyget.

 

Annons

6. Frihetskänslan

Att köra bil är ett perfekt sätt att koppla bort från vardagspulsen, jobbet och alla måsten. Ett extra plus är att du får bestämma allting själv, vara spontan och kunna åka när du vill (utan att behöva vänta på buss- och tågtider).  

 

7. Du kommer nära naturen

Hotell och pool i all ära, men att åka iväg på en bilresa låter er uppleva den fantastiska naturen istället. Välj mindre landsvägar, leta upp vart det finns en nationalpark och ta en hike upp bland bergen. En bilresa låter dig komma nära naturen på ett spontant och fritt sätt. 

Sara Åhlström
01 mars 2017
 
Annons
Mer om Husliv

VIDEO: Du kan aldrig gissa vad som döljer sig i väggen!

Husliv Alla har vi någon gång drömt om att ha ett eget hemligt rum, men få av oss har gått från tanke till handling. Lyckligtvis finns det de som helt saknar spärrar (och ifrågasättande vänner och partners) och tar det hela vägen.

10 saker du med barn känner igen i vintertider

Husliv Nog för att barn är bland det bästa som finns, men på vintern är livet som förälder inte alltid lika fantastiskt.

8 fantastiska adventskalendrar vi önskar oss just nu

Husliv Snart dags att köpa den vanliga chokladkalendern? Glöm det! Ost-, bubbel- och lakritskalendrar är vad som gäller i år! Vi listar 8 fantastiska julkalend...

13 tråkiga (men ack så viktiga) beslut

Husliv Hur länge har du skjutit på att gå till tandläkaren, säga upp hemtelefonen och ta tag i pensionssparandet? Nu är det dags att bocka av i att göra-listan en gång för alla!

Martin Stenmarck: ”Vi flyttade 25 gånger på 14 år”

Husliv För Vi i Villas redaktionschef Anja Källstedt berättar Martin Stenmarck om sitt liv i radhus, sin uppväxt och nya föreställningen. Dessutom avslöjar...

Sven-Bertil Taube: Så länge skutan kan gå

Husliv För Vi i Villa berättar Sven-Bertil Taube om sin uppväxt, hemmet i London samt nya hyllningen till sin fars låtskatt.

Sjukvård utan väntetid

Husliv Glöm långa kötider i väntrummet – nu kan du få läkarhjälp snabbt med hjälp av nya tjänsten Smart vård.

Orosmoln för det svenska dricksvattnet

Husliv Hur mår det svenska dricksvatten egentligen? Läs expertens svar här!

Mari Jungstedt: "Jag skulle gräva ner kroppen på baksidan av huset"

Husliv Hon bor ensam i en 204 kvadratmeter stor villa, försöker lära sig att köra båt och har av misstag råkat köpa tre kubik ved. Välkommen hem till deckardro...