Annons

Golf och spa på Hooks Herrgård

Husliv

Är du stressad, stel i kroppen, eller vill komma bort från vardagen för en dag? Hooks Herrgård har tipsen för hur du kan koppla av ordentligt.

1. Du är stressad. På spa har du inga tider att passa, stäng av mobiltelefonen och bara njut. Massage sänker dessutom pulsen och blodtrycket.

2. Du och din partner behöver tid tillsammans. Avkoppling, god mat och duobehandling är svaret på (nästan) allt.

3. Du behöver bli ompysslad. Unna dig att bli bortskämd med sköna behandlingar och trevlig personal som bara finns där för att ta hand om dig.

4. Du vill åka bort, men kan inte lämna Sverige. En weekend på spa är minst lika lyxigt som att lämna landet för en helg.

5. Kroppen gör ont och huden behöver renas. Låt smärtorna masseras bort och unna dig en ansiktsbehandling som tar bort finnarna.

6. Någon av dina vänner ska gifta sig. Sippa bubbel i en jacuzzi, härliga behandlingar och ett och annat träningspass är aktiviteter som är utmärkta för både möhippor och svensexor.  

7. Du älskar att hasa runt i morgonrock och tofflor. Perfekt – det är den dresscoden som gäller på spa.

 

Golf & avkoppling på Hooks Herrgård


Strax utanför Jönköping, omgiven av de djupa, småländska skogarna och med utsikt över spegelblanka Hokasjön, ligger Hooks Herrgård – främst känd för sin förstklassiga golf och en prisbelönt spaanläggning. Hit kommer personer från hela Sverige för att slå några hinkar, koppla av med bad och behandlingar, äta gott och njuta av den vackra herrgårdsmiljön.

En upplevelse för alla

Hooks Herrgård är med sina två 18-hålsbanor en av Sveriges äldsta och mest välkända golfanläggningar. Här finns alla möjligheter för en fantastisk upplevelse för såväl golfproffset som för den som vill öva puttar eller gå i golfskola.

Upplevelseduschar & varma källor

Oavsett om du är på Hooks Herrgård för att golfa eller inte kan du unna dig några sköna timmar på spat. Den arkitektritade spaavdelningen är 1 300 kvadratmeter stor och erbjuder bland annat upplevelseduschar, avkopplande bad i varma och kalla källor, samt en bastuavdelning. Den som inte enbart vill ta det lugnt kan simma några längder i poolen, gå på gruppträning eller lyfta vikter på gymmet.

Middag med magisk utsikt

Om du är hungrig kan du njuta av säsongens läckerheter i herrgårdens restaurang, samtidigt som du låter dig förföras av utsikten över den vackra Hokasjön – och hål nummer sju på Parkbanan. Du kan även äta lunchbuffé och à la carte i golfbistron.

Konferens

Det finns fler anledningar att besöka Hooks Herrgård än för att få avkoppling och spela golf – du kan bland annat få hjälp med att anordna en konferens. Varje event kan givetvis kombineras med såväl golf som härliga spaupplevelser.

 

Hallå där Hans Edberg, vd Hooks Herrgård. Vad får man inte missa när man besöker er?
– Missa inte att boka en behandling – du får en personlig konsultation och ett fotbad med din terapeut innan du får en härlig behandling enligt Kerstin Florians koncept. Njut även av våra vackra utomhuskällor och vår hydromassagepool, den gör underverk.

Har ni någon nyhet för i år?
– Vi påbörjar utbyggnad och ombyggnad av kök och restaurang. Vi har blivit trångbodda och bygger ut för att kunna vara mer flexibla i våra erbjudanden och för att få plats med fler gäster i restaurangen. Det tar lite längre tid eftersom vi valt att ha verksamheten igång under byggnationen, men i maj 2019 blir det invigning.

Vad får jag inte missa om jag äter på restaurangen?
– Vi erbjuder alltid ett paket med en trerättersmeny, och då rekommenderar vi att du beställer ett vinpaket eftersom det passar väldigt bra till den välkomponerade maten. Våt meny görs om tre till fyra gånger om året, och smakerna följer årstiderna. Vi jobbar mycket med lokalproducerade råvaror, vilt och lamm.

Ni har ett väldigt populärt golfpaket, vad är så bra med golfen hos er?
– På Hooks Herrgård strävar vi alltid efter att helhetsupplevelsen blir bra. Miljön, närhet till golfbanorna, kvaliteten på greenerna, maten, servicen och spat blir tillsammans en helhet som gör att vi totalt sett erbjuder ett av Sveriges bästa golfpaket.

 

Kontakta Hooks Herrgård
För frågor och bokning, mejla eller ring +46 (0)393-210 80. Läs mer om Hooks Herrgård här. 

01 januari 2018
 
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!