Är det er tur att ha nyårsfest? Här är våra bästa tips för att lyckas med festen!
Är det er tur att ha nyårsfest? Här är våra bästa tips för att lyckas med festen!

10 tips: Så fixar du den bästa nyårsfesten

Husliv

Ska ni ha nyårsfest hemma hos er i år? Här är 10 tips på hur du fixar årets bästa och mest minnesvärda villafest!

 1. Välkomna gästerna med pompa och ståt

 

Byt ut tomtarna och renarna mot levande ljus och glitter. Och glöm för all del i världen inte att lysa upp villan riktigt ordentligt. Gästerna ska veta vilket hus på gatan som nyårsfesten äger rum i!

Källa

 

2. Starta igång festen med en välkomstdrink och gott tilltugg

Varför inte bjuda på något vi vet att alla gäster kommer tycka om? Minihamburgare brukar gå hem hos de flesta! Tänk bara på att kolla om någon av gästerna är t.ex. vegetarian eller glutenallergisk så att du kan anpassa vissa hamburgare för dessa gäster.

Källa 

 

3. Visa kvällens nyårsmeny

 

Ett kul sätt att visa vad ni kommer att bjuda på under nyårsmiddagen. Skriv ut kvällens meny och gör en gullig detalj som på bilden – vik en duk som ser ut som en kavaj.

Källa

 

Läs mer här: Glöm inte hunden när ni firar nyår!

 

4. En festlig dukning

 
En enkel guldduk fixar härlig nyårsstämning.

Dukningen till nyårsmiddagen är viktig. En fin och festlig dukning skapar du enkelt med t.ex. en glitterduk, levande ljus, ballonger i silver eller guld och vaser med blommor.

Källa 

 

5. Efterrätt med champagne och guld! 

Hummer, ostron och oxfilé i all ära, men efterrätten är ju ändå bäst! Servera något festligt och gärna med champagne som en av ingredienserna! Här är en kul och glittrande efterrätt i form av muffins med glasyr, champagne och ätbart glitter.

Källa

 

Läs mer här: 6 festliga efterrätter till nyårsmiddagen!

 

6. Roliga lekar

Trött på stela nyårsmiddagar? Varför inte leka lite roliga lekar efter middagen som får igång stämningen. Exempel på lekar kan vara att alla gäster ska få skriva ner sina nyårslöften som ni sedan lägger i en hög och låta gästerna gissa vems löften det är. Eller att ni förbereder kort som gästerna får besvara (t.ex. vad var ditt pinsammaste ögonblick detta år och vilken händelse är du mest stolt över?). 

Källa

 

7. Hyr ett fotobås

Hyr ett fotobås och köp rolig rekvisita – garanterad succé hos alla gäster på festen!

Källa

 

8. Guest, I am your host.


Varför ha en vanlig nyårsfest när ni kan ha en nyårsfest med ett tema? Star Wars, glitter eller 20-talstema – det är bara att välja.  

Källa 

 

9. Det viktigaste för en lyckad nyårsfest – ett dansgolv!

Bär bort lite möbler i vardagsrummet, sätt på musik och sprid ut glitter på golvet – vips har du skapat det perfekta dansgolvet mitt i vardagsrummet. 

Källa 

 

10. Bjud på fantastisk fyrverkeri-show

 

Avsluta festen som en nyårsfest bör - med massvis med fyrverkerier vid tolvslaget!

Källa

 

Enkla knepet – så gör du rent silversmycken 

21 december 2016
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!