Insektshotell, sängbricka eller miniväxthus – både kul att få och ge bort!
Insektshotell, sängbricka eller miniväxthus – både kul att få och ge bort!

10 morsdagspresenter under 400 kr

Husliv

Ute i sista minuten inför mors dag? Här är 10 roliga förslag på morsdagspresenter för mamman som bor i villa. Vad sägs om insektshotell, sängbricka eller olivträd?

 • Ett insektshotell till trädgårdsälskaren

  En både fin och nyttig present som ger perfekta bostäder för såväl nyckelpigor, fjärilar och spindlar – trädgårdens både viktiga pollinatörer och skadedjursbekämpare. Mått 23x30x8 cm, 100 kr, Jula.

 • Färgglada redskap för roligare trädgårdsfix

  Rejäla verktyg behöver alla – med lite färg blir dessutom trädgårdsarbetet ännu roligare. Planteringspinne Camille, 100 kr, kratta Basil, 250 kr samt spade Bellflower, 400 kr, Nelson Garden.

 • Lite morgonlyx till mamma

  Visst förtjänar mamma en långfrukost på sängen? Då behöver hon såklart en vacker sängbricka, som den här i böjträ, 399 kr, Åhléns.

 • Rolig odlingspresent

  Odlingspåsar är perfekta att odla i för den som har både stor som liten trädgård (eller för den som inte heller har någon). Häll små fröer direkt i påsen och vips har din kära mamma en egen liten kryddträdgård. Odlingspåsar, 65 kr/st, Designtorget.

 • Maffig present i mässing

  Gillar din mamma inredning? Då vet hon säkert att mässing är en av de hetaste trenderna just nu. Den här fina kandelabern blir garanterat en uppskattad present. Kandelaber, 23 cm hög, 314 kr, Royaldesign.

 • Klassisk morsdagspresent – ett säkert kort

  En mugg med texten "Best mum" är en klassiker som alltid är uppskattad. Den här fina nyheten kommer från Lagerhaus och kostar 59 kr. Varför inte matcha med ett set med skärbrädan (199 kr) och skålar (29 kr)?

 • För mamman på språng

  En smoothie påväg till jobbet eller träningen är ett perfekt mellanmål eller frukost. Den här smarta blendern mixar dessutom smoothien direkt i en "To go-flaska" så att det bara är att ta med sig den ut. Blender 2 Go, 199 kr, Clas Ohlson.

 • Present på pinne

  Små kryddstickor perfekta för odling. Skriv kryddsorterna på skylten och håll smart och snyggt reda på sorterna i trädgårdslandet. Perfekt att ge bort tillsammans med några färska kryddor. Kryddstickor, 18 cm, 59 kr, Indiska.

 • Bricka för sommarens fikastunder

  En bricka gör vilken fikastund som helst festligare – i det här mindre formatet är de också fina detaljer i t ex badrummet, för tvålar eller småprylar.  Fat i keramik, med marmormönster, 13 x 21 cm, 80 kr, Hm Home.

 • Levande växter

  Ett olivträd eller någon annan rolig växt (en lättskött för mamman som inte gillar växter eller kanske en mer avancerad variant till trädgårdsälskaren) är alltid en kul present. Olivträd, 229 kr, Plantagen.

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
29 maj 2015
Mer om Husliv

Så blir ditt husliv – partiledarna svarar: Stefan Löfven

Husliv Skärpta amorteringskrav, ökat rot-avdrag eller slopat strandskydd, vad är viktigast för dig som villaägare? Sveriges riksdagspartier svarar på frågor om husliv. Statsminister Stefan Löfven ger svar på tal.

Annons

Södra Sveriges främsta fritidsresort

Husliv Till Isaberg Mountain Resort kommer många första gången de står på ett par skidor. Andra väljer att besöka Isaberg och de småländska skogarna under...

Annons

Vad sa du?

Husliv Enligt vissa undersökningar väntar många upp till tio år med att söka hjälp för sina hörselproblem. Audionomen Lotta Hannu från Bra Hörsel uppmanar...

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.

Nyårsinspiration: Alla våra bästa tips samlade

Husliv 6 fantastiska efterrätter till nyår, så lyckas du med nyårsfesten och här är reglerna som gäller för fyrverkerier. Vi har samlat alla våra bästa nyårsar...

15 anledningar varför vi både älskar och avskyr vintern!

Husliv När den första puderlätta snön faller är det lätt att uppfyllas av vintrig harmoni. Men när det några minuter senare har omvandlats till ett slaskinferno är det svårt att inte misströsta. Här är 15 anledningar till varför vinter är både den bästa och värsta årstiden!

Gry Forssell: ”Jag satt hemma i köket och grät”

Husliv Hon är välkänd från både radio och tv men lever också ett helt vanligt villaliv med familj och hund. För Vi i Villa berättar Gry Forssell om ett omtumla...

Res smart och billigt i jul

Husliv Att resa kring en högtid är oftast kostsamt. Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond, tipsar om vad du kan göra för att spara på slantarna!