Insektshotell, sängbricka eller miniväxthus – både kul att få och ge bort!
Insektshotell, sängbricka eller miniväxthus – både kul att få och ge bort!

10 morsdagspresenter under 400 kr

Husliv

Ute i sista minuten inför mors dag? Här är 10 roliga förslag på morsdagspresenter för mamman som bor i villa. Vad sägs om insektshotell, sängbricka eller olivträd?

Annons
 • Ett insektshotell till trädgårdsälskaren

  En både fin och nyttig present som ger perfekta bostäder för såväl nyckelpigor, fjärilar och spindlar – trädgårdens både viktiga pollinatörer och skadedjursbekämpare. Mått 23x30x8 cm, 100 kr, Jula.

 • Färgglada redskap för roligare trädgårdsfix

  Rejäla verktyg behöver alla – med lite färg blir dessutom trädgårdsarbetet ännu roligare. Planteringspinne Camille, 100 kr, kratta Basil, 250 kr samt spade Bellflower, 400 kr, Nelson Garden.

 • Lite morgonlyx till mamma

  Visst förtjänar mamma en långfrukost på sängen? Då behöver hon såklart en vacker sängbricka, som den här i böjträ, 399 kr, Åhléns.

 • Rolig odlingspresent

  Odlingspåsar är perfekta att odla i för den som har både stor som liten trädgård (eller för den som inte heller har någon). Häll små fröer direkt i påsen och vips har din kära mamma en egen liten kryddträdgård. Odlingspåsar, 65 kr/st, Designtorget.

 • Maffig present i mässing

  Gillar din mamma inredning? Då vet hon säkert att mässing är en av de hetaste trenderna just nu. Den här fina kandelabern blir garanterat en uppskattad present. Kandelaber, 23 cm hög, 314 kr, Royaldesign.

 • Klassisk morsdagspresent – ett säkert kort

  En mugg med texten "Best mum" är en klassiker som alltid är uppskattad. Den här fina nyheten kommer från Lagerhaus och kostar 59 kr. Varför inte matcha med ett set med skärbrädan (199 kr) och skålar (29 kr)?

 • För mamman på språng

  En smoothie påväg till jobbet eller träningen är ett perfekt mellanmål eller frukost. Den här smarta blendern mixar dessutom smoothien direkt i en "To go-flaska" så att det bara är att ta med sig den ut. Blender 2 Go, 199 kr, Clas Ohlson.

 • Present på pinne

  Små kryddstickor perfekta för odling. Skriv kryddsorterna på skylten och håll smart och snyggt reda på sorterna i trädgårdslandet. Perfekt att ge bort tillsammans med några färska kryddor. Kryddstickor, 18 cm, 59 kr, Indiska.

 • Bricka för sommarens fikastunder

  En bricka gör vilken fikastund som helst festligare – i det här mindre formatet är de också fina detaljer i t ex badrummet, för tvålar eller småprylar.  Fat i keramik, med marmormönster, 13 x 21 cm, 80 kr, Hm Home.

 • Levande växter

  Ett olivträd eller någon annan rolig växt (en lättskött för mamman som inte gillar växter eller kanske en mer avancerad variant till trädgårdsälskaren) är alltid en kul present. Olivträd, 229 kr, Plantagen.

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
29 maj 2015
 
Annons
Mer om Husliv

5 frågor om larm och säkerhet

Husliv Vilken effekt har ett larm och vad är DNA-märkning? Lotta Mauritzson, på SSF Stöldskyddsföreningen, besvarar 5 frågor om larm och säkerhet. 

7 julklappar som gör världen bättre

Husliv Slut på presentidéer? Ge någon du tycker om en gåva som även gör livet lite ljusare för andra. Här är 7 snälla julklappar.

VIDEO: Du kan aldrig gissa vad som döljer sig i väggen!

Husliv Alla har vi någon gång drömt om att ha ett eget hemligt rum, men få av oss har gått från tanke till handling. Lyckligtvis finns det de som helt saknar...

10 saker du med barn känner igen i vintertider

Husliv Nog för att barn är bland det bästa som finns, men på vintern är livet som förälder inte alltid lika fantastiskt.

Sofie Sarenbrant: "Jag behöver ett färgglatt hem för att skriva om...

Husliv Författaren Sofie Sarenbrants hem är ­tapetserat med färgstarka och mönstrade tapeter. Det är här eller i kolonistugan hon skriver sina succédeckare –...

7 saker du har rätt till som villaägare

Husliv Visste du att du kan sätta upp en luftig spaljé utan bygglov, eller att du kan få ersättning av villahemförsäkringen om en smitare kör av vägen...

Smarta knepet för att värma matlåda

Husliv Tycker du att det är svårt att få maten jämnt varm när du värmer den i mikron? Här är knepet som fungerar!

"Vi är polarpoolen som fixar allt"

Husliv Kompisgänget i Lysekil hann aldrig hann ses, eftersom alla jämt fixade med sina hus. Då startade de Polarpoolen, som träffas fyra gånger om året för...

Har ni en miljöplan för båthamnen?

Husliv Saknar ni en miljöplan för den gemensamma båtuppläggningsplatsen? Det kan bli en kostsam historia.