Annons

Tips för dig som bor i villa

Här hittar du allt du behöver veta när du bor i hus: från försäkringar, hushållsbudget, tips och råd vid försäljning till lagar och regler som gäller vid en granntvist. Här finns också allt du behöver veta när du ska köpa eller sälja hus – som mäklarnas bästa tips och råd kring budgivning, hur du stylar hemmet för att höja värdet vid en försäljning, saker du bör kontrollera innan du köper hus, hur det funkar med dolda fel eller smarta råd för dig som är nybliven husägare.

Läs också våra guider och tips kring försäkringar när du flyttar eller bor i hus. Kanske undrar du vilka försäkringar du behöver förutom hemförsäkring, eller vilka regler som gäller för att försäkringen ska gälla när du ska renovera våtrum, som kök och badrum, själv. Våra experter har svar på alla dina frågor kring villaförsäkring och vad som ingår för att dina saker i huset ska vara rätt försäkrade vid ett eventuellt inbrott.

Ekonomi och budget

Missa heller inte vår ekonomiexpert Charlie Söderbergs bästa tips för hur du snabbt och enkelt får koll på dina pengar. Vi listar guider för att få mer pengar över varje månad, hur du gör upp en smart budget för hela familjen, vilka utgifter du ska ha koll på och bör ha en buffert för när du bor i villa – och förstås hur du med små medel kan förbättra din hushållsekonomi.

Våra experter och samarbetspartners vägleder också kring bolån och boendekostnader. Här finns tips och råd för såväl barnfamilj som pensionärer och hur man på bästa sätt kan sänka sina bolån, jämföra olika banker och räntor, eller hur din boendekostnad blir med olika amorteringskrav.

Lagar och regler i villa

Här samlar vi också vår juridikexperts svar på frågor kring lagar och regler för dig som bor i hus. Kanske undrar du vilka regler som gäller om du vill hyra ut hela eller delar av huset eller friggebod och attefallshus. Här kan du också få svar på frågor kring grannproblem och vem som har ansvaret för olika egendom, som vem som har skyldighet att klippa en häck som skymmer sikt för bilar, eller andra frågor kring tomtgräns, staket och plank.

Tips för livet i hus

Här finns också allt om säkerhet för din familj i ert boende, som vikten av att brandöva med barnen och hur du går tillväga för att göra en brandövning hemma. Läs också allt om hur du blir en god granne – från de oskrivna reglerna till hur du kan arbeta med grannsamverkan för att skapa ett tryggare och trevligare boende.

Sist men inte minst hittar du här också mängder med roliga, spännande och smarta läsaridéer och hemmabyggen, samt instruktioner på hur du kan bygga och pyssla själv.

 

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Ekonomi
0
Undrar du vart pengarna tar vägen varje månad? Vi har listat 10 smarta appar som hjälper dig ta kontroll över din privatekonomi.
Husliv
0
På Ekerö i Stockholm har Carolina Gynning byggt sitt drömboende. Men hon är inte lika förtjust i villan hon har tillsammans med sin sambo Alexander...
Husliv
0
Miljövänliga rengöringsmedel är enkelt att själv blanda ihop, och resultatet blir skinande rent. Vi i Villa visar hur du går tillväga!
Juridik och lagar
0
Hej! Undrar om någon har varit med om samma sak som jag? Jag bor i ett parhus där både grannen och jag har olja som uppvärmning. Nu har min granne...
Recept
0
Få saker är så härligt som en kopp varm choklad – och ännu härligare blir det om du toppar med hjärtan av grädde. Så här gör du!
Läsaridéer
0
Månaderna efter jul innebär ofta en tom plånbok för många. Då gäller det att laga storkok, vrida ner värmen och se över vad bilförsäkringen kostar...
Husliv
0
Inredaren och tv-profilen Andrea Brodin berättar om sitt färgstarka hem och ger sina bästa tips för att lyfta inredningen med liten budget.
Juridik och lagar
0
Kan min sambo bo kvar utan att ärva huset, undrar en av våra läsare. Läs advokatens svar här!
Juridik och lagar
0
Jag anlitade en byggfirma för en renovering av mitt hus och allt gick bra tills slutet då hantverkarna bara lämnade allt och försvann utan att färdigs...
Husliv
0
Nya rutavdrag, ändrade elregler och sedlar som blir passé. Vi i Villa hjälper dig att hålla koll på årets viktigaste händelser.
Köpa och sälja hus
4
Under förra året låg färre villor än någonsin ute till försäljning – och samtidigt gick huspriserna upp. Här är listan på var villapriserna har ökat...
Husliv
0
Romerska ringar i taket, en lodrät klättervägg och en vedeldad pizzaugn – Paolo Robertos hem är något utöver det vanliga. Soffa, däremot,...
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons