Stepform trappstegsmätare.
Stepform trappstegsmätare. Foto: Reine Lindberg

Min idé: Trappstegsmätaren "Stepform"

Trappor

Reine Lindberg skulle renovera sin svängda trappa och tyckte att de trappstegsmätare som fanns på marknaden var för dyra. Då utvecklade han en egen produkt för den som endast klär om trappan en gång.

Annons

Hur kom du på idén till Stepform?

Jag skulle klä om vår egen svängda trappa hemma och tyckte att de trappstegsmätare som fanns att köpa hade onödigt högt pris för mitt engångsbehov (en trappa hemma kanske man klär om en gång vart tionde år).

Jag provade med att tejpa hörnmarkeringspinnar på en platta och fick ett bra resultat. Jag kom då på att den idén skulle kunna förädlas med ett annat material till en produkt med ett lågt konsumentpris. 

Resultatet blev en både billigare och bättre trappstegsmätare än den jag hade gjort åt mig själv. Därför är Stepform även patentsökt.

Vad är skillnaden från de produkter som finns på marknaden idag?

Förutom att den är enklare att använda och säkrare i måttagningen så är den avsedd som ett engångsverktyg med ett lågt pris som gör att hemmafixaren har råd att kasta den då trappan är omklädd och klar.

Dessutom kan den även användas för att kopiera längd och vinklar för trappnoslist, den kombinationsmöjligheten saknar övriga trappstegsmätare.

På vilket sätt är den enklare och säkrare?

Hörnmarkeringarna läggs ut separat på en limplatta utan att vara beroende av fler hörnmarkeringar för att låsas i rätt läge.

Eftersom hörnmarkeringarna sitter i ett fastklistrat läge kan de inte ändra läge om de får en oavsiktlig stöt vid förflyttningen av mätaren.

 

För mer information om Reine Lindbergs produkt kan du besöka www.lireco.nu
Bild: Utsågat trappsteg med Stepform.

Annons
21 januari 2014

2 Kommentarer

2015-12-28
Guest
0

Guide: Renovera trappan

Grus, skor, lek och klamp gör att trappan slits. Så här renoverar du trappan själv.

2

En trappa - tre stilar

Trött på trappan och sugen på ett kul och lagom arbetsamt projekt? Då är detta jobbet för dig!

5

Martin Timell tipsar: Bygg en entrétrappa

Här beskriver Martin Timell hur du snickrar en entrétrapp med rejäl yta runt dörren.

4

Snygga till betongtrappan

Spruckna fotsteg och lösa delar – efter några år ser ofta betongtrappan tråkig ut. Men det är ofta ganska lätt ordnat. Här visar Anders Utsten hur du...

0

Utnyttja trappan till smart förvaring

Se över förvaringsmöjligheterna och ta till vara varje litet skrymsle. Varför inte utnyttja trappan maximalt?

1

Fixa snygg trappa

Klamp, tramp och spring dagligen gör att trappan nöts. Det finns som tur är flera sätt att fräscha upp den!

0

Så funkar det: Att renovera trappan

En gisten inomhustrappa ger ett tråkigt intryck åt hela huset. Man kan renovera den på olika sätt, och det är enklare än du tror!

5

Ta steget till en ny trappa

Har ditt hus fler än en våning behöver du en trappa. Här får du som funderar över att bygga på en våning, göra vinden till bostadsyta eller står i...

6

Så fixar du snygg trappa

När trappan börjat knarra eller blivit nött och sliten är det dags för en renovering. Det finns flera sätt att göra detta, antingen med hjälp av en...