Stepform trappstegsmätare.
Stepform trappstegsmätare. Foto: Reine Lindberg

Min idé: Trappstegsmätaren "Stepform"

Trappor

Reine Lindberg skulle renovera sin svängda trappa och tyckte att de trappstegsmätare som fanns på marknaden var för dyra. Då utvecklade han en egen produkt för den som endast klär om trappan en gång.

Annons

Hur kom du på idén till Stepform?

Jag skulle klä om vår egen svängda trappa hemma och tyckte att de trappstegsmätare som fanns att köpa hade onödigt högt pris för mitt engångsbehov (en trappa hemma kanske man klär om en gång vart tionde år).

Jag provade med att tejpa hörnmarkeringspinnar på en platta och fick ett bra resultat. Jag kom då på att den idén skulle kunna förädlas med ett annat material till en produkt med ett lågt konsumentpris. 

Resultatet blev en både billigare och bättre trappstegsmätare än den jag hade gjort åt mig själv. Därför är Stepform även patentsökt.

Vad är skillnaden från de produkter som finns på marknaden idag?

Förutom att den är enklare att använda och säkrare i måttagningen så är den avsedd som ett engångsverktyg med ett lågt pris som gör att hemmafixaren har råd att kasta den då trappan är omklädd och klar.

Dessutom kan den även användas för att kopiera längd och vinklar för trappnoslist, den kombinationsmöjligheten saknar övriga trappstegsmätare.

På vilket sätt är den enklare och säkrare?

Hörnmarkeringarna läggs ut separat på en limplatta utan att vara beroende av fler hörnmarkeringar för att låsas i rätt läge.

Eftersom hörnmarkeringarna sitter i ett fastklistrat läge kan de inte ändra läge om de får en oavsiktlig stöt vid förflyttningen av mätaren.

 

För mer information om Reine Lindbergs produkt kan du besöka www.lireco.nu
Bild: Utsågat trappsteg med Stepform.

Annons
21 januari 2014

2 Kommentarer

2015-12-28
Guest
0

Renovera trappan - visst kan du göra det själv

Vill du få en ny trappa? Följ våra råd för hur du ger golv, väggar och trappan nytt liv. Är du bara någorlunda händig klarar du det!

0

Utnyttja trappan till smart förvaring

Se över förvaringsmöjligheterna och ta till vara varje litet skrymsle. Varför inte utnyttja trappan maximalt?

1

Fixa snygg trappa

Klamp, tramp och spring dagligen gör att trappan nöts. Det finns som tur är flera sätt att fräscha upp den!

2

Snygg trappa på tomten

En bra utomhustrappa ska vara lätt att gå i och fungera såväl på sommaren som på vintern. Här visar vår hussnickare Ohlis hur du planerar trappbygget...

0

Sätt in en trappa

Att inreda vinden eller bygga på en våning är ett smart sätt att förstora huset. Det finns många trapptillverkare på marknaden som levererar trappor i...

0

Gjuta en betongtrappa

Att gjuta en betongtrappa är inte så hemskt svårt som man kanske kan tro. Ohlis lär dig dessutom en trappformel för att få rätt höjd på stegen när du...

1

Trappor för alla

Individuella lösningar har länge varit trenden för kök och badrum. Den trenden har nu nått trappor. Allt färre nöjer sig med enkel trappstandardmodell...

0

Gammal trappa i nya kläder

På en dag förvandlades den gamla slitna betongtrappan till en fräsch trätrappa med ett fiffigt förvaringsutrymme. Vilken härlig ansiktslyftning för...

0

Fler steg till personlig inredning

Är trappan husets viktigaste möbel eller bara något som tar oss mellan två våningar? Ta en ordentlig titt på husets "doldis" som nu börjar bli en person...