Annons

Bygga, renovera och fräscha upp din trappa

En fin trappa kan ge ditt hem ett riktigt lyft. Det är många saker att tänka på när du ska genomföra en trapprenovering. För att få ett fräscht resultat behöver du veta hur du ska slipa och mäta rätt. Ett tips är att börja med att läsa vår guide om att renovera trappor. Här hittar du massor av tips för renovering av din trappa.

 

Bygg en entrétrappa

Tänk så trevligt att kunna sitta och lapa sol från din egensnickrade entrétrappa. Det är mycket saker att tänka på innan du ska bygga din entrétrappa - men låt inte det hindra dig. Bland annat är det viktigt med ett bra och slätt underlag. Trätrall, packat grus eller stenläggning är en bra grund för din trappa.

För tips och råd för ditt trappbygge ta en titt på Martin Timells tips för en entrétrappa med rejäl yta. Martin förklarar bland annat varför du alltid ska använda rostfri trallskruv till tryckimpregnerat virke. 

 

Förvaring under trappan

Tycker du att du har för lite förvaringsyta? Använd trappan maximalt genom att bygga hyllor under trappan. Förvaring under trappan behöver inte vara tråkig, utan passa på att ordna en riktigt modernt utformad förvaringshylla med plats för både kläder, böcker och städredskap.

Tänk på att det kan vara en god idé att anlita ett proffs för konstruktionen. Ta en titt här för att se förvandlingen från en helt vanlig trapp till en trapp med förvaring.

 

Dekorera din trappa inomhus

En trappa behöver inte se ut som alla andras. Våga göra din trappa lite extra speciell genom att använda färg, tapet eller dekorfilm för att göra din trappa till något alldeles extra. Förslag på dekorativa lösningar för din trapp kan du hitta här.

 

Fräscha till betongtrappan

Betongtrappor utomhus får ofta stå ut med mycket slitage. Kom ihåg att sköta om din trappa för att ge den ett trevligare intryck. För att få trappan att se ny ut är ett alternativ att bygga en trätrappa ovanpå betongen, men annars kan du laga de trasiga kanterna och hålen som finns i trappan.  För att se hur du går tillväga för att laga betongtrappan, se här.

 

Bygg en trappa med klassisk stegrytm

Att få till den perfekta höjden på trappstegen kan kännas som en hel vetenskap, men det ska inte hindra dig från att bygga en egen trappa. Ska du bygga din egen trapp och är osäker på hur du ska få till rätt stegrytm, ta en titt på vår steg-för-steg guide där vi går igenom de olika stegen för hur du bygger en trappa med klassisk stegrytm. Du kan även ta en titt på trappstegsmätaren.

 

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Inredning
0
Trött på trappan och sugen på ett kreativt projekt som snabbt blir klart? Förändra trappan enkelt med dekorfilm, färg eller tapet!
Trappor
0
Grus, skor, lek och klamp gör att trappan slits. Så här renoverar du trappan själv.
Trappor
0
Vill du få en ny trappa? Följ våra råd för hur du ger golv, väggar och trappan nytt liv. Är du bara någorlunda händig klarar du det!
Trappor
2
Trött på trappan och sugen på ett kul och lagom arbetsamt projekt? Då är detta jobbet för dig!
Trappor
5
Här beskriver Martin Timell hur du snickrar en entrétrapp med rejäl yta runt dörren.
Trappor
5
Denna trappa snickras på ett traditionellt sätt med två sidor och en stödbalk i mitten. Stegrytmen är klassisk och bygger på en både urgammal och...
Trappor
4
Spruckna fotsteg och lösa delar – efter några år ser ofta betongtrappan tråkig ut. Men det är ofta ganska lätt ordnat. Här visar Anders Utsten hur du...
Trappor
2
Här visar vi steg för steg hur du bygger en trappa med klassisk stegrytm.
Trappor
0
Se över förvaringsmöjligheterna och ta till vara varje litet skrymsle. Varför inte utnyttja trappan maximalt?
Trappor
1
Klamp, tramp och spring dagligen gör att trappan nöts. Det finns som tur är flera sätt att fräscha upp den!
Trappor
2
En bra utomhustrappa ska vara lätt att gå i och fungera såväl på sommaren som på vintern. Här visar vår hussnickare Ohlis hur du planerar trappbygget...
Trappor
0
Att inreda vinden eller bygga på en våning är ett smart sätt att förstora huset. Det finns många trapptillverkare på marknaden som levererar trappor...
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons