Annons
Gjut ett vackert fat i betong!
Gjut ett vackert fat i betong!

Lägg rabarber på betongen

Steg för steg

Nu är det dags att pynta i trädgården och många känner att skaparlusten gör sig påmind. Ett bra litet trädgårdsprojekt är att gjuta i betong.

Annons
Ett bra pyssel för trädgården är att gjuta i betong. Du kan gjuta i alla möjliga formar eller, som här, i ett rabarberblad.

Att göra ett fat för apelsinerna eller ett fågelbad är en både enkel och snabb historia. Och det brukar kunna bli riktigt fint.


Det du behöver är

Finbetong, hink, arbetshandskar, något att röra och lägga på betongen med, vatten, sand eller jord, ett fint rabarberblad och eventuellt färg.

Gör så här 

1. Först formas en liten kulle av jord eller sand, för att fatet ska få den rätta buktade formen.


2. Ett rabarberblad i önskad storlek placeras sedan med undersidan uppåt på kullen.

3. Därefter blandas en lämplig mängd finbetong med vatten tills den har en konsistens som väl kan liknas vid en tjock gröt.


4. Ett lagom tjockt lager betong stryks på bladet. Här ska man tänka på att försöka att inte få för mycket betong utanför bladets kanter. Och ska man göra ett fågelbad är det viktigt se till att det blir riktigt tätt vid stjälkens fäste på bladet.

5. Sedan är det bara att vänta något eller helst några dygn på att betongen ska härda (stelna). Därefter tas rabarberbladet bort. Med till exempel en tandpetare brukar det gå lätt att ta bort de rester av bladet som blir kvar.


6. Så är fruktfatet eller fågelbadet klart. Om du vill ha frukt som äts med skalet på kan fatet målas.

Annons
25 mars 2009

1 Kommentarer

2012-09-04
Oddny Lien
10

Husfixardags - så åtgärdar du husets svaga punkter

Fixa den droppande kranen, slamrande dörren, de svarta silverbestiken eller den irriterande repan i bordet. Här bjuder vi på en rejäl åtgärdslista mot...

3

Gjut egna markstensplattor

Pigga upp standardbetongen med några egenhändigt tillverkade konstverk!

0

Trivsamt trädäck

Generöst och enkelt uteliv med altanen i samma nivå som golvet inomhus.

0

Pynta & pyssla

Med lite färg, pärlor, tyg och en bit tapet kan du mysa till ditt hem på ett par timmar. Känner du för ett större gör-det-själv-projekt? Varför inte...

0

Gjut ett cykelställ!

Så här innan våren kan man tjuvstarta med årets utomhusprojekt. Varför inte passa på att gjuta några smidiga cykelställ? Vår händige Anders Utsten...

5

Byt handtag

Har du hängiga eller fula handtag? Att stärka upp dem eller byta ut dem är inte så svårt som du tror. Vår händige Anders Utsten visar hur!

1

Rensa och gör rent bakom köksfläkten

Röret mellan köksfläkten och fläktkanalen är en riktig fettsamlare. Rengör röret regelbundet och undvik att den blir en brandfara.

0

Så gör du: Täta mellan diskbänken och väggen

Här får du tipsen som hjälper dig att fixa vardagslivet i ditt hus bättre.

0

Stämningsfulla arrangemang i vintermörkret

Att göra arrangemang inför julen förhöjer stämningen. Framförallt är det tacksamt utomhus då man enkelt kan skapa kontraster mellan mörkret och den...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons