Annons
Gjut ett vackert fat i betong!
Gjut ett vackert fat i betong!

Lägg rabarber på betongen

Steg för steg

Nu är det dags att pynta i trädgården och många känner att skaparlusten gör sig påmind. Ett bra litet trädgårdsprojekt är att gjuta i betong.

Annons
Ett bra pyssel för trädgården är att gjuta i betong. Du kan gjuta i alla möjliga formar eller, som här, i ett rabarberblad.

Att göra ett fat för apelsinerna eller ett fågelbad är en både enkel och snabb historia. Och det brukar kunna bli riktigt fint.


Det du behöver är

Finbetong, hink, arbetshandskar, något att röra och lägga på betongen med, vatten, sand eller jord, ett fint rabarberblad och eventuellt färg.

Gör så här 

1. Först formas en liten kulle av jord eller sand, för att fatet ska få den rätta buktade formen.


2. Ett rabarberblad i önskad storlek placeras sedan med undersidan uppåt på kullen.

3. Därefter blandas en lämplig mängd finbetong med vatten tills den har en konsistens som väl kan liknas vid en tjock gröt.


4. Ett lagom tjockt lager betong stryks på bladet. Här ska man tänka på att försöka att inte få för mycket betong utanför bladets kanter. Och ska man göra ett fågelbad är det viktigt se till att det blir riktigt tätt vid stjälkens fäste på bladet.

5. Sedan är det bara att vänta något eller helst några dygn på att betongen ska härda (stelna). Därefter tas rabarberbladet bort. Med till exempel en tandpetare brukar det gå lätt att ta bort de rester av bladet som blir kvar.


6. Så är fruktfatet eller fågelbadet klart. Om du vill ha frukt som äts med skalet på kan fatet målas.

Annons
25 mars 2009

1 Kommentarer

2012-09-04
Oddny Lien
3

Livat i radhus-holken!

Förutom att de är festliga att titta på löser de små fågelradhusen också ett allvarligt problem. Bostadsbristen är nämligen stor i fåglarnas vintervärld...

0

Dag till dag julkalender 2007

Det är mycket du ska hinna göra i december månad, men du behöver inte stressa. Följ vår julkalender med ett tips varje dag så klarar du av julstöket...

1

Läcker spaljé

Ibland vill man ta bort väggar, men hur gör man om de är bärande? Ett alternativ är att bygga upp en snygg inomhusspaljé, som låter ljuset spela fritt...

0

Damm på en dag

I små trädgårdar eller där det bara finns plats för en liten damm, passar ofta en formpressad alldeles utmärkt. Så här installerar du den.

0

Sveriges bästa gör-det-självtips

Här finns Sveriges bästa gör-det-självtips samlade. Vi har valt ut de 10 mest efterfrågade tipsen i vårt artikelförråd.

0

Frostade ljuslyktor

Sötaste ljuslyktan gör du själv.

0

Stämningsfull grankrona

Snygg grankrona att hänga över julbordet.

0

Trädgårdens gjutna medelpunkt

En grillplats har varje trädgård med självaktning. Gjuter du grillen själv kan du utforma den helt efter eget huvud. Här visar händiga Reva steg för...

0

Ett änglalikt mottagande

Hälsa julens besökare med en udda dörrkrans gjord av pärlor, guldtråd och en flöjtspelande kerub.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons