Annons
Grilla korv i en murad eldgrop.
Grilla korv i en murad eldgrop.

Gör en egen eldgrop

Steg för steg

Det är enkelt och går snabbt att mura en liten eldgrop i trädgården. Den brukar dessutom snabbt bli en av trädgårdens mest välbesökta platser.

Annons

Korvgrillning och mys. Eldgropen kan användas året om och det är härligt vid den värmande brasan kyliga och mörka kvällar.

Gör så här när du ska fixa en eldgrop:

När man bestämmer placeringen av eldgropen är det förstås brandsäkerheten som avgör. Det får inte finnas något brännbart i närheten. Sedan är det bara att gräva en liten grop. Vår eldgrop är ca 60 cm i diameter och 30-40 cm djup.

 

 

 

I botten på den färdiggrävda gropen kan först ett lager grovt grus läggas. Sedan är det bara att blanda cement och köra igång med murandet, förutsatt att tillräcklig mängd sten i lämplig storlek samlats ihop i förväg.

 

 

 

Annons

Den cement som bara behöver tillsats av vatten är enklast att arbeta med. Hur mycket vatten som ska tillsättas står angivet på säcken.
Det går snabbt att blanda i till exempel skottkärran. Men man måste förstås komma ihåg att göra ren den med vatten innan cementen stelnat.

Så bygger man på med lager efter lager med sten till önskad höjd.Och när betongen stelnat är det bäddat för mysiga stunder kring en liten eld.

 

 

 

Att ha vatten till hands är värdefullt.Vi gjorde därför vår eldgrop vid trädgårdsdammen för att enkelt kunna hämta vatten när elden ska släckas.

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
3 januari 2006

0 Kommentarer

3

Livat i radhus-holken!

Förutom att de är festliga att titta på löser de små fågelradhusen också ett allvarligt problem. Bostadsbristen är nämligen stor i fåglarnas vintervärld...

0

Dag till dag julkalender 2007

Det är mycket du ska hinna göra i december månad, men du behöver inte stressa. Följ vår julkalender med ett tips varje dag så klarar du av julstöket...

1

Läcker spaljé

Ibland vill man ta bort väggar, men hur gör man om de är bärande? Ett alternativ är att bygga upp en snygg inomhusspaljé, som låter ljuset spela fritt...

0

Damm på en dag

I små trädgårdar eller där det bara finns plats för en liten damm, passar ofta en formpressad alldeles utmärkt. Så här installerar du den.

0

Sveriges bästa gör-det-självtips

Här finns Sveriges bästa gör-det-självtips samlade. Vi har valt ut de 10 mest efterfrågade tipsen i vårt artikelförråd.

0

Frostade ljuslyktor

Sötaste ljuslyktan gör du själv.

0

Stämningsfull grankrona

Snygg grankrona att hänga över julbordet.

0

Trädgårdens gjutna medelpunkt

En grillplats har varje trädgård med självaktning. Gjuter du grillen själv kan du utforma den helt efter eget huvud. Här visar händiga Reva steg för...

0

Ett änglalikt mottagande

Hälsa julens besökare med en udda dörrkrans gjord av pärlor, guldtråd och en flöjtspelande kerub.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons