Annons
Gabionbordet är rejält - men inget man flyttar runt i trädgården. Just detta bord finns i Äppelgården Design & Trädgårds visningsträdgård nära Vingåker i Södermanland.
Gabionbordet är rejält - men inget man flyttar runt i trädgården. Just detta bord finns i Äppelgården Design & Trädgårds visningsträdgård nära Vingåker i Södermanland. Foto: Per Stening

Bygg ett gabionbord

Steg för steg

Trädgårdsbordet av armeringsnät och sten är både tufft och stadigt. Det är enkelt - om än lite tungt - att bygga!

Annons

Gabion kallas tekniken att fylla en gallerbur med sten för att bygga murar och terrasser eller som här, ett bord. 

Så här gör du:

Gräv bort gräset och fyll upp med grus. Packa gruset plant och hårt. 

Bygg en bur av armeringsnät med fyra sidor och en botten. Kapa nätet med bultsax eller vinkelslip. 

Sätt ihop delarna med tryckfjädrar med diameter 15-20 mm som kan köpas i en välsorterad järnhandel. Klipp i bitar om 5 cm och vrid fjädrarna på plats. 

Ställ buren på plats. Den måste stå stadigt och rakt. Fyll med sten. Buren på bilden är 120x45x175 cm och rymmer cirka ett ton sten.

Skivan kan göras av vad man har till hands. Robusta ekplankor ger en rustik charm. Det går också bra att bygga ihop en skiva av rejäla tryckimpregnerade plankor. 

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
13 maj 2013

0 Kommentarer

10

Husfixardags - så åtgärdar du husets svaga punkter

Fixa den droppande kranen, slamrande dörren, de svarta silverbestiken eller den irriterande repan i bordet. Här bjuder vi på en rejäl åtgärdslista mot...

3

Gjut egna markstensplattor

Pigga upp standardbetongen med några egenhändigt tillverkade konstverk!

0

Trivsamt trädäck

Generöst och enkelt uteliv med altanen i samma nivå som golvet inomhus.

0

Pynta & pyssla

Med lite färg, pärlor, tyg och en bit tapet kan du mysa till ditt hem på ett par timmar. Känner du för ett större gör-det-själv-projekt? Varför inte...

0

Gjut ett cykelställ!

Så här innan våren kan man tjuvstarta med årets utomhusprojekt. Varför inte passa på att gjuta några smidiga cykelställ? Vår händige Anders Utsten...

5

Byt handtag

Har du hängiga eller fula handtag? Att stärka upp dem eller byta ut dem är inte så svårt som du tror. Vår händige Anders Utsten visar hur!

1

Rensa och gör rent bakom köksfläkten

Röret mellan köksfläkten och fläktkanalen är en riktig fettsamlare. Rengör röret regelbundet och undvik att den blir en brandfara.

0

Så gör du: Täta mellan diskbänken och väggen

Här får du tipsen som hjälper dig att fixa vardagslivet i ditt hus bättre.

0

Stämningsfulla arrangemang i vintermörkret

Att göra arrangemang inför julen förhöjer stämningen. Framförallt är det tacksamt utomhus då man enkelt kan skapa kontraster mellan mörkret och den...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons