Annons

Städa smart för ett rent och snyggt hem

Känslan av ett nystädat hem är underbar. Städning är och förblir ett nödvändigt ont men att städa är nödvändigt för att hålla ett hem rent och snyggt.

Städa med husmorsknep

Har du inga städprodukter hemma? Inga problem. Visste du att du kan använda babyolja som putsmedel och rengöra dvd-skivor med tandkräm. Vi ger dig fler husmorstips för att hålla rent och snyggt.


Miljövänliga städtips

Allt fler har blivit mer miljömedvetna och efterfrågar fler miljövänliga städtips. Ättika eller citronsyra tar bort beläggningar som kan vara svåra att bli av med. Vem har inte irriterat sig på bruna ränder på tekoppen? Eller på smuts på skärbrädan som aldrig försvinner hur mycket du än diskar den. Läs om 13 sätt att bli av med irriterande smuts

Bikarbonat kan användas till att rengöra många olika produkter. Här är tre fiffiga sätt att använda bikarbonat på.


Placera, sortera, minimera

Ett lättstädat hem kräver förarbete. Möblerar du på ett smart sätt och tar bort det som inte används får du fler fria ytor och det blir lättare att hålla rent. Genom att minimera antalet mattor och textiler minskar du damm och kvalster. Fler smarta tips på hittar du här på vår sajt.


Bra och dåliga bakterier

Det finns bra och det finns dåliga bakterier. Dåliga bakterier kan bekämpas på bra och dåliga vis. Bra sätt är att tvätta händerna, vädra dina lakan varje morgon samt att städa kök och badrum med såpa. Dåliga sätt är att slarva med den personliga hygienen och strunta i att rengöra kylskåpet. Här kan du läsa allt du behöver veta om bra och dåliga bakterier samt få tips om hur du hemmet bakteriefritt.


Dammsugare som gör städningen lite roligare

En bra dammsugare är oerhört viktigt för ett lättstädat hem och med rätt dammsugare så kan du göra städningen lite roligare. Orkar du inte dammsuga själv så kan du använda Trilobite, världens första självgående dammsugare som dammsuger medan du gör något annat. En handdammsugare är ett verktyg som du kan ha stor nytta av när du städar. Vi har testat sex olika modeller.


Tips på hur du putsar dina fönster

Är du en person som skjuter upp att tvätta dina fönster för du inte har någon fönsterputs hemma? Fönster blir rena med vanligt diskmedel. Allt du behöver är en luddfri trasa, skrapa och luddfritt hushållspapper. Fler tips på hur du putsar dina fönster hittar du här på viivilla.se.

 

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Städa och hygien
0
Dags att storstäda? Det finns många välbeprövade städknep som fixar ett skinande och rent hem – här är våra bästa husmorstips!
Gör det själv
5
Orkar du inte riktigt med städningen idag? Ingen fara, med det här smarta knepet får du städningen avklarad på nolltid. Spana in redaktionens favoritv...
Städa och hygien
0
Har du några citroner över hemma? Citroner inte bara gott att ha i maten, de är även perfekta att ha till hands när du vill städa köket – helt giftfri...
Gräsmatta
0
Är du pollenallergisk? Pollensäsongen delas in i tre perioder – värst är det under högsommaren. Här är allt du behöver veta om att vara allergisk mot...
Städa och hygien
0
Pappershanddukar och hushållspapper är en sinnrik uppfinning, och fungerar perfekt på både det ena och det andra! Men vissa saker kan också förstöras...
Städa och hygien
1
Begränsa inte användningen av din klädroller till att enbart rolla kläder, den kan användas till så mycket mer smarta saker!
Husliv
7
Kasta inte de små vita påsarna som du hittar i exempelvis lådor och jackfickor. Silica gel kan nämligen användas till en rad olika saker.
Städa och hygien
0
När rengjorde du egentligen kaffebryggaren, vattenkokaren, våffeljärnet eller mikrovågsugnen senast? Så här gör du rent!
Städa och hygien
0
Letar du efter alternativ till att städa med miljöskadliga kemikalier som finns i rengöringsmedel? Här är livsmedlen du kan städa med!
Städa och hygien
0
Laga möbler med valnötter, skrubba ugnsformar med folie och ta upp glasflisor med bröd – här är 15 smarta husmorstips som kommer göra ditt liv enklare...
Städa och hygien
0
7 städtips som får det rena resultatet att hålla längre.
Städa och hygien
2
Här är 6 oväntade städtips som kommer göra ditt hem skinande rent.
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons