Foto: Johnér, Björn Christiernsson

Snickar-Björns 7 bästa förvaringstips

Snickar-Björn

Bra byggd förvaring är nyckeln till ett funktionellt och lättstädat hem, men kräver mycket tid och pengar. Det är det värt, tycker Vi i Villas egen hussnickare Björn Christiernsson

Planera ordentligt

Att bygga förvaring är ofta svårt, kan kräva betydande arbete och blir många gånger dyrt eftersom det går åt förvånansvärt mycket byggmaterial. Planera förvaringen noga innan själva byggandet börjar. 

Köp färdiga skåp

Om den platsbyggda förvaringen ska rymma många lådor eller skåpluckor brukar det vara billigare att köpa färdiga köksskåp och bygga om dem eller bygga in dem i ett annat skal. 

Annons

Krångla inte till det

Vill du bygga en trären förvaringsmöbel i till exempel ek så gör du det riktigt svårt för dig. Alla kapningar måste bli perfekta och skruvarna kan behöva döljas för att uppnå önskad slutfinish. 

Lätt och svårt med mdf

Mdf-skivor är lättarbetade, prisvärda och perfekta att måla på. Men de har också nackdelar som vikten, det extremt fina damm som virvlar runt vid sågning, samt att de är väldigt fuktkänsliga.

3 x förvaringstips 

1. Partytält 

I samband med att jag skulle bygga förvaring ställde jag upp ett partytält för att skydda mig mot regn, men dessvärre kom det snö och skyddet blev platt. Att handskas med stora skivor ute kräver att väderprognosen är på din sida. Kostnad cirka 2 000 kronor.

2. PVC-tält 

Numera håller jag till i ett pvc-tält som klarar både vind, regn och snö. Det här mäter
2,4x6 meter och kostar cirka 4 000 kronor.

3. Container

Behöver du extra förvaring och samtidigt vill kunna låsa en riktig dörr så är containern ett bra alternativ. Dessa containers finns i en mängd olika utföranden men även isolerade. En bättre begagnad 20-fotare (ca sex meter) kostar runt 15 000 kronor.

31 januari 2017
Annons
Mer om Snickar-Björn
Medlems-
innehåll

"Kan jag kitta på gammalt kitt?"

Snickar-Björn Går det att kitta på gammalt kitt eller blir fönstret förstört då, undrar en av våra läsare. Läs Snickar-Björns svar här.

"Dränera eller inte?"

Snickar-Björn Måste vi dränera källaren, undrar en av våra läsare. Läs snickar-Björns svar här!

Snickar-Björns bästa tips för att bygga pergola

Snickar-Björn Vi i Villas hussnickare Björn Christiernsson tycker att alla borde bli med pergola. Här bjuder han på sina bästa byggtips!

"Kan vi ha golvvärme i källaren?"

Snickar-Björn Vår källare består av betonggolv, hur lägger vi in golvvärme undrar en av våra läsare. Vår byggexpert Björn Christiernsson svarar på läsarfrågan.

"Tips för helkaklat badrum"

Snickar-Björn Vi funderar på att helkakla badrummet, är det något speciellt vi måste tänka på? Här är Snickar-Björns svar på läsarfrågan.

Bästa tipsen när det är dags att isolera

Snickar-Björn Du måste inte vara ett proffs för att isolera på egen hand. Vi i Villas expert Björn Christiernsson förklarar vad du bör tänka på.

Snickar-Björn: Så lyckas du med ditt nya badrum

Snickar-Björn Badrummet är bostadens absolut mest ömtåliga rum och det finns inget utrymme för slarv, missförstånd eller lathet vid en renovering. Allt måste bli perfekt vid första försöket. Som kund finns det ett antal enkla knep för att förhindra försäkringsskador.

Snickar-Björn: 3 saker du inte visste om fönster

Snickar-Björn Det är många faktorer att ta hänsyn till när du blir med nya fönster, här är tre stycken tips som Björn tycker att det är lätt att missa!

4 roliga fixartips från Björn Christiernsson

Snickar-Björn Segelduk för altanen, sommarkoja till barnen eller varför inte gjuta en uteplats i betong? Björn Christiernsson ger dig 4 roliga fixartips.