Prylar överallt? Bygg in förvaring på smarta ställen, som i trappan!
Prylar överallt? Bygg in förvaring på smarta ställen, som i trappan! Foto: Decoratingyoursmallspace.com

Snickar-Björn: "Bygg in förvaring i möblerna"

Snickar-Björn

Smart förvaring, gärna inbyggd i trappor och möbler, blir Björn Christiernssons nästa hemmaprojekt. 

Annons

I höst ska jag och min fru fokusera på projekt hemma som går att avsluta inom en rimlig tid.Inga segdragna jätteprojekt som aldrig blir klara, utan projekt som är lagom stora att klara av när jobb och rutiner dragit igång igen. Nu ska vi prioritera förvaring! 

Jag tycker själv inte att jag är en person som köper speciellt mycket prylar, därför är det surt att konstatera att jag ändå har sjukt mycket grejer. Visst bidrar många intressen till att jag samlar på mig fler saker, men framför allt beror det nog på att vi just nu lever i den värsta slit- och slängperioden i människans historia. De flesta av oss har heller ingen möjlighet att hyra ett extra förråd, och därför stjäl alla prylar som ligger framme en massa härlig boyta. 

Tänk utanför ramarna för att skapa den smarta förvaringen – utnyttja volymen i möbler som redan har tagit en massa golvyta i anspråk. Bygg förvaring i dina trappsteg, under trappan eller sängen. Häng förvaring i taket eller bygg en lucka i golvet. Var kreativ! 

Förvaringen funkar förstås bäst om den är skräddarsydd och behovsanpassad (en bilägare måste till exempel alltid kunna förvara ett par extra däck någonstans på tomten eller i huset). 

 

Björns tips på roliga höstprojekt:

 

Lilla projektet

Låt växterna flytta in

Tropiska växter och suckulenter är gröna året runt, och trivs ofta på våra altaner under årets varma månader. Låt dina växter flytta in i huset till hösten för att förlänga sommarkänslan inomhus. Bygg en fin trapphylla till växterna så syns de ännu bättre.

 

Stora projektet

Annons

Ny belysning hemma

Satsa på bättre belysning inför nästa mörka period. Ljuset lyser med sin frånvaro under stora delar av året för oss nordbor. Att då också ha dålig belysning hemma är onödigt. Satsa på LED-lampor – perfekta att bygga in eftersom de utvecklar minimalt med värme, är energisnåla och har lång livslängd.

 Foto: Markslöjd

 

3 september 2015

1 Kommentarer

2015-10-13
lars nymberg
3

"Kan vi ha golvvärme i källaren?"

Vår källare består av betonggolv, hur lägger vi in golvvärme undrar en av våra läsare. Vår byggexpert Björn Christiernsson svarar på läsarfrågan.

0

Bästa tipsen när det är dags att isolera

Du måste inte vara ett proffs för att isolera på egen hand. Vi i Villas expert Björn Christiernsson förklarar vad du bör tänka på.

0

Snickar-Björn: Så lyckas du med ditt nya badrum

Badrummet är bostadens absolut mest ömtåliga rum och det finns inget utrymme för slarv, missförstånd eller lathet vid en renovering. Allt måste bli...

1

"Skruva eller spika fasadpanelen?"

Är det bäst att spika eller skruva fasadpanelen? Läs vår byggexpert Björn Christiernssons svar på läsarfrågan.

0

Snickar-Björn: 3 smarta altanverktyg

Att bygga sin egen altan är bland det roligaste en hemmafixare kan ta sig för, och med rätt verktyg blir det ännu roligare.

0

Snickar-Björn: 3 saker du inte visste om fönster

Det är många faktorer att ta hänsyn till när du blir med nya fönster, här är tre stycken tips som Björn tycker att det är lätt att missa!

1

"Tips för helkaklat badrum"

Vi funderar på att helkakla badrummet, är det något speciellt vi måste tänka på? Här är Snickar-Björns svar på läsarfrågan.

2

"Klarar vi att byta fönster?"

Vågar jag och min fru byta fönster själva, undrar en av våra läsare. Här är byggexperten Björn Christiernssons svar!

0

Snickar-Björns 7 bästa förvaringstips

Bra byggd förvaring är nyckeln till ett funktionellt och lättstädat hem, men kräver mycket tid och pengar. Det är det värt, tycker Vi i Villas egen...