Prylar överallt? Bygg in förvaring på smarta ställen, som i trappan!
Prylar överallt? Bygg in förvaring på smarta ställen, som i trappan! Foto: Decoratingyoursmallspace.com

Snickar-Björn: "Bygg in förvaring i möblerna"

Snickar-Björn

Smart förvaring, gärna inbyggd i trappor och möbler, blir Björn Christiernssons nästa hemmaprojekt. 

Annons

I höst ska jag och min fru fokusera på projekt hemma som går att avsluta inom en rimlig tid.Inga segdragna jätteprojekt som aldrig blir klara, utan projekt som är lagom stora att klara av när jobb och rutiner dragit igång igen. Nu ska vi prioritera förvaring! 

Jag tycker själv inte att jag är en person som köper speciellt mycket prylar, därför är det surt att konstatera att jag ändå har sjukt mycket grejer. Visst bidrar många intressen till att jag samlar på mig fler saker, men framför allt beror det nog på att vi just nu lever i den värsta slit- och slängperioden i människans historia. De flesta av oss har heller ingen möjlighet att hyra ett extra förråd, och därför stjäl alla prylar som ligger framme en massa härlig boyta. 

Tänk utanför ramarna för att skapa den smarta förvaringen – utnyttja volymen i möbler som redan har tagit en massa golvyta i anspråk. Bygg förvaring i dina trappsteg, under trappan eller sängen. Häng förvaring i taket eller bygg en lucka i golvet. Var kreativ! 

Förvaringen funkar förstås bäst om den är skräddarsydd och behovsanpassad (en bilägare måste till exempel alltid kunna förvara ett par extra däck någonstans på tomten eller i huset). 

 

Björns tips på roliga höstprojekt:

 

Lilla projektet

Låt växterna flytta in

Tropiska växter och suckulenter är gröna året runt, och trivs ofta på våra altaner under årets varma månader. Låt dina växter flytta in i huset till hösten för att förlänga sommarkänslan inomhus. Bygg en fin trapphylla till växterna så syns de ännu bättre.

 

Stora projektet

Annons

Ny belysning hemma

Satsa på bättre belysning inför nästa mörka period. Ljuset lyser med sin frånvaro under stora delar av året för oss nordbor. Att då också ha dålig belysning hemma är onödigt. Satsa på LED-lampor – perfekta att bygga in eftersom de utvecklar minimalt med värme, är energisnåla och har lång livslängd.

 Foto: Markslöjd

 

3 september 2015

1 Kommentarer

2015-10-13
lars nymberg
2

Snickar-Björn tipsar om material till fasaden

När det kommer till hus är det utsidan som räknas. Vi i Villas Björn Christiernsson tipsar om en klassiker och två nyheter.

0

Snickar-Björns 7 bästa förvaringstips

Bra byggd förvaring är nyckeln till ett funktionellt och lättstädat hem, men kräver mycket tid och pengar. Det är det värt, tycker Vi i Villas egen...

1

"Tips för helkaklat badrum"

Vi funderar på att helkakla badrummet, är det något speciellt vi måste tänka på? Här är Snickar-Björns svar på läsarfrågan.

0

Bästa tipsen när det är dags att isolera

Du måste inte vara ett proffs för att isolera på egen hand. Vi i Villas expert Björn Christiernsson förklarar vad du bör tänka på.

0

Snickar-Björn: " I slutet av husbygget fick jag ångest och svettnin...

Han bygger så att sågspånen far och längtar ständigt efter nya projekt att ta sig an. Men även för Vi i villas populära snickarprofil Björn Christiernss...

3

Så bygger du Snickar-Björns bord

En byggskiva kan enkelt förvandlas till ett personligt bord för utomhusbruk – här visar Björn Christiernsson, Vi i Villas bygg- och fixaexpert, hur du...

0

Snickar-Björns 3 coolaste konsoler

Konsoler kan se ut nästan hur som helst om de bara gör sitt jobb. Här är vår bygg- och fixaprofil Björn Christiernssons favoriter.

0

Vill du ha hjälp av Björn? Ansök här!

Står du inför ett större byggprojekt och vill ha goda råd? Låt Snickar-Björn komma och coacha dig!

0

"Kan jag limma gipsskivor istället för att bredspackla?"

Om man tycker att det tar för lång tid att bredspackla, går det att limma gipsskivor i stället? Läs vår byggexpert Björn Christiernssons svar på läsarfr...