Prylar överallt? Bygg in förvaring på smarta ställen, som i trappan!
Prylar överallt? Bygg in förvaring på smarta ställen, som i trappan! Foto: Decoratingyoursmallspace.com

Snickar-Björn: "Bygg in förvaring i möblerna"

Snickar-Björn

Smart förvaring, gärna inbyggd i trappor och möbler, blir Björn Christiernssons nästa hemmaprojekt. 

I höst ska jag och min fru fokusera på projekt hemma som går att avsluta inom en rimlig tid.Inga segdragna jätteprojekt som aldrig blir klara, utan projekt som är lagom stora att klara av när jobb och rutiner dragit igång igen. Nu ska vi prioritera förvaring! 

Jag tycker själv inte att jag är en person som köper speciellt mycket prylar, därför är det surt att konstatera att jag ändå har sjukt mycket grejer. Visst bidrar många intressen till att jag samlar på mig fler saker, men framför allt beror det nog på att vi just nu lever i den värsta slit- och slängperioden i människans historia. De flesta av oss har heller ingen möjlighet att hyra ett extra förråd, och därför stjäl alla prylar som ligger framme en massa härlig boyta. 

Tänk utanför ramarna för att skapa den smarta förvaringen – utnyttja volymen i möbler som redan har tagit en massa golvyta i anspråk. Bygg förvaring i dina trappsteg, under trappan eller sängen. Häng förvaring i taket eller bygg en lucka i golvet. Var kreativ! 

Förvaringen funkar förstås bäst om den är skräddarsydd och behovsanpassad (en bilägare måste till exempel alltid kunna förvara ett par extra däck någonstans på tomten eller i huset). 

Annons

 

Björns tips på roliga höstprojekt:

 

Lilla projektet

Låt växterna flytta in

Tropiska växter och suckulenter är gröna året runt, och trivs ofta på våra altaner under årets varma månader. Låt dina växter flytta in i huset till hösten för att förlänga sommarkänslan inomhus. Bygg en fin trapphylla till växterna så syns de ännu bättre.

 

Stora projektet

Ny belysning hemma

Satsa på bättre belysning inför nästa mörka period. Ljuset lyser med sin frånvaro under stora delar av året för oss nordbor. Att då också ha dålig belysning hemma är onödigt. Satsa på LED-lampor – perfekta att bygga in eftersom de utvecklar minimalt med värme, är energisnåla och har lång livslängd.

 Foto: Markslöjd

 

03 september 2015
Annons
Mer om Snickar-Björn
Medlems-
innehåll

"Kan jag kitta på gammalt kitt?"

Snickar-Björn Går det att kitta på gammalt kitt eller blir fönstret förstört då, undrar en av våra läsare. Läs Snickar-Björns svar här.

"Dränera eller inte?"

Snickar-Björn Måste vi dränera källaren, undrar en av våra läsare. Läs snickar-Björns svar här!

Snickar-Björns bästa tips för att bygga pergola

Snickar-Björn Vi i Villas hussnickare Björn Christiernsson tycker att alla borde bli med pergola. Här bjuder han på sina bästa byggtips!

"Kan vi ha golvvärme i källaren?"

Snickar-Björn Vår källare består av betonggolv, hur lägger vi in golvvärme undrar en av våra läsare. Vår byggexpert Björn Christiernsson svarar på läsarfrågan.

Snickar-Björns 7 bästa förvaringstips

Snickar-Björn Bra byggd förvaring är nyckeln till ett funktionellt och lättstädat hem, men kräver mycket tid och pengar. Det är det värt, tycker Vi i Villas egen...

"Tips för helkaklat badrum"

Snickar-Björn Vi funderar på att helkakla badrummet, är det något speciellt vi måste tänka på? Här är Snickar-Björns svar på läsarfrågan.

Bästa tipsen när det är dags att isolera

Snickar-Björn Du måste inte vara ett proffs för att isolera på egen hand. Vi i Villas expert Björn Christiernsson förklarar vad du bör tänka på.

Snickar-Björn: Så lyckas du med ditt nya badrum

Snickar-Björn Badrummet är bostadens absolut mest ömtåliga rum och det finns inget utrymme för slarv, missförstånd eller lathet vid en renovering. Allt måste bli...

4 roliga fixartips från Björn Christiernsson

Snickar-Björn Segelduk för altanen, sommarkoja till barnen eller varför inte gjuta en uteplats i betong? Björn Christiernsson ger dig 4 roliga fixartips.