Foto: Maria Roswall

Renoveringsresan: Trädgårdsfrälst & uteduschen på plats

Renoveringsresan

Nu har familjen Roswall/Ekander äntligen fått en trädgård – och dessutom en utedusch! Se alla bilder här. 

Att äntligen få börja ta tag i vår trädgård är en dröm som nu börjar slå in. Då huset stått tomt i över fem år när vi köpte det kan man minst sagt säga att ”trädgården” var lite eftersatt… Mossans mecka såväl på gräsmattan som på vårt lilla berg. Redan när vi köpte tittade vi båda två, min man är från Västkusten så det här med klippor är total lycka, på bergknallen och såg framför oss hur fint det skulle vara om man fick bort all mossa och allt sly som växte. Efter många svettiga timmar av mossryckande och högtrycksspolande har vi nu vår västkustklippa!

Vi har jämnat till infarten för att kunna lägga mer grus. I våras när all snö och is smälte levde vi i en konstant lerpöl utanför entrén. Gyttjeträsket ska nu vara ett minne blott – är tanken i alla fall – och vi har beställt grus som ska portioneras ut ordentligt. Något vi har lärt oss är att ta in professionell hjälp, att tro att man ska göra det här tunga grovgörat själv är att långsamt och smärtsamt skjuta sig i foten. Det som skulle tagit oss (läs: Mikael, en stålkratta, spade och en mycket ond rygg) två helger, minst, tog nu en dag.

Annons

Blivit fint på vår stenläggning! Bredvid har vi vårt lilla trädgårdsland vilket är hur mysigt som helst, särskilt när man har barn och Sophie har blivit helt besatt av att ta hand om sina grödor. Jag köpte vanliga odlingsbänkar, eller planteringslådor kanske det heter, på Hornbach, där vi också köpt alla trädgårdsverktyg. Jag blir tokig på klena verktyg som böjs och går sönder och fick tipset att testa Hornachs egna märke ForQs, som både har tio års garanti OCH är tillverkade av FSC-märkt trä – märkningen garanterar att produkterna är av virke från miljömässigt och socialt ansvarsfullt skötta skogar. När man har möjlighet att välja en produkt som har ett bättre miljötänk än en liknande väljer jag alltid den miljövänliga. Vi vill att våra barn och barnbarn ska få ha en frisk jord att växa upp på, eller hur!

Grymma verktyg som på riktigt håller och är snygga!

Måste få tipsa om sommarens kanske bästa investering! Uteduschen. Har man inte poolplatsen får man ”nöja” sig med uteduschen – som i min värld till och med är bättre än poolen. Inget fix eller trix med städning, olika medel eller tak som ska dras över på kvällen. Nepp, här sätter vi bara in vattenslangen och i ett nafs har vi ett ljuvligt sommarregn!

Vi köpte den också på Hornbach och det tog Mikael två timmar så var det klart för första duschen. Väldigt skönt såväl efter trädgårdsarbete som efter en springtur. Eller bara svalkande för sommarvarma barn och hundar! Nu inväntar vi spänt våra buskar som vi har beställt genom Plantinavia.se, ett svenskt företag men som odlar sina buskar i Holland. Mycket spännande ska det bli. 25 meter buskar som ska levereras hem till oss, 1,5 m långa redan. 

08 juni 2018
Annons
Mer om Renoveringsresan

Renoveringsresan: Dassdrömmen!

Renoveringsresan Familjen Roswall/Ekander tog en paus från renoveringen av huset på Lidingö i sommar och började istället förverkliga drömmen om ett nytt utedass! Här kan du läsa allt om hur det gick till.

Renoveringsresan – måla husfasaden

Renoveringsresan Nu är det dags för fasaden att få sig ett ansiktslyft hemma hos familjen Roswall/Ekander!

Renoveringsresan: Häckkärlek!

Renoveringsresan Familjen Roswall/Ekander har blivit med häck! Här kan du läsa allt om hur de gick till väga.

Renoveringsresan – Barnsligt kul i trädgården

Renoveringsresan Dags att ta tag i trädgårdsprojekten hemma hos familjen Roswall/Ekander. Men hur får man barnen att tycka det är roligt med diverse renoveringsprojekt? Här är Marias bästa tips. 

Renoveringsresan – barnens rum tar form

Renoveringsresan Dags att ta tag i barnens rum! Läs hur Maria Roswall och hennes familj renoverade två barnrum här.

Renoveringsresan – Bastuprojektet är klart!

Renoveringsresan Äntligen! Bastun är klar hos familjen Roswall/Ekander. Se alla fina efterbilder här.

Renoveringsresan – bastudrömmar

Renoveringsresan Dags att renovera källaren hemma hos familjen Roswall/Ekander som bland annat bygger en bastu och en tvättstuga. Se före-bilderna och läs mer om tankarna kring projektet.

Renoveringsresan – trappa och hall

Renoveringsresan Dags att inreda den lilla hallen på övervåningen hos familjen Roswall/Ekander. Se alla före- och efterbilder – och få 5 smarta tips på hur du inreder...

Renoveringsresan – sovrummet

Renoveringsresan Dags att inreda sovrummet hemma hos familjen Roswall/Ekander. Läs hur tankegångarna gick här – och få 5 smarta tips för hur du själv skapar ett mysigt...