Ska du renovera flera delar av huset samtidigt? Då kan en samlad offert vara ett bra alternativ.
Ska du renovera flera delar av huset samtidigt? Då kan en samlad offert vara ett bra alternativ. Foto: Istockphoto

Helhetslösning för din renovering

Renovering

Har du flera renoveringsprojekt på gång och skulle vilja ha hjälp med en helhetsöversyn från flera olika hantverkare? Nu lanseras nya tjänsten Betterhome.

Annons

Hej David Hultin, projektledare för svenska marknaden, som i dagarna lanserar BetterHome. Berätta om det!

– När husägare renoverar görs det ofta riktade insatser med relativt lite resultat, som till exempel att bara tilläggsisolera vinden utan att tänka på fönstrens kvalitet.
För att få ett helhetsgrepp om renoveringen och se till att alla delar av huset får en genomgång har fem stora bolag i branschen – Danfoss, Grundfos, Rockwool, Velux takfönster och Svenska Fönster – slagit sig ihop och skapat BetterHome. Är du missnöjd med din komfort och energiförbrukning kommer en BetterHome-hantverkare sedan kostnadsfritt hem till dig och ser vilka behov du har och tar fram en helhetslösning anpassad efter just din specifika situation. Vi följer med genom hela resan och har löpande uppföljning av projektet. Du slipper alltså allt besvär med att ha koll på olika hantverkare och avtal.

Det låter som att det kan bli en ganska dyr investering om jag gör allt samtidigt?

– Det är viktigt att se på huset som en fungerande enhet i stället för att särskilja isolering, fönster och uppvärmning. Allt behöver fungera ihop. Det finns alltså helt klart pengar att spara genom att se på helheten direkt.

Kan jag dela upp insatserna över flera år, beroende på hur mycket rot jag har att dra av?
– Vi har ett generöst system med möjlighet till rotavdrag som kan sänka arbetskostnaden med upp till 100 000 kronor på ett år om det är två vuxna som tillsammans äger huset. Det betyder att arbetskostnaderna ska överstiga 300 000 kronor, materialet avräknat. För de pengarna kommer man ganska långt.

Med hur mycket kan jag minska mina kostnader för uppvärmning?

– När det gäller besparingen på uppvärmningen så är det naturligtvis beroende på vilken insats som görs och hur nuläget ser ut. I vissa fall blir det en rejäl skillnad när elräkningen kommer och vi har haft projekt i Danmark där vi mer än halverat energiåtgången.

Många husägare är oroliga för att det ska uppstå fukt när man tilläggsisolerar eller byter uppvärmningskälla, hur tänker ni där? 

– Precis som jag talar om ovan så är det viktigt att ta ett helhetsgrepp på renoveringen så att vi kan förutse och hantera alla eventualiteter. Det betyder att vi ser över hur exempelvis din ventilation fungerar och om den behöver uppdateras.

Vem kan använda sig av tjänsten?

– Den riktar sig till villaägare som bor i lite äldre hus.

 

Annons

David Hultin är projektledare för Betterhome. 

 

Här hittar du Betterhome.se

24 april 2017
 
Annons
Mer om Renovering

Så renoverar ni – utan att bråka!

Renovering Renovering = gräla med din partner? Inte om Pirre och Mackan får bestämma, här är deras bästa tips!

Miljösmart badrumsrenovering

Renovering Funderar du på att göra en badrumsrenovering? Passa då samtidigt på att tänka miljösmart. Här får du tips om badrumsrenovering.

Sätt fast en lös plugg

Renovering Du har borrat hål i väggen för en plugg, men när du trycker in pluggen upptäcker du att hålet är för stort och att pluggen sitter löst. Inga problem,...

Från jättestort till pyttelitet - Medium

Renovering Litet bad för många. På sju kvadratmeter ryms här allt vad ett badrum behöver: Dusch, badkar, dubbla tvättställ, en toalett och ett skötbord. Det kan man kalla en lyckad renovering!

Från jättestort till pyttelitet - Small

Renovering Allt får plats på 3 kvadrat! Att få in alla funktioner var inte lätt, men Ulrica och hennes familj lyckades till slut. Numera får till och med en tvättm...

Perfekt badrum från start!

Renovering Den tid du lägger ner på planering av ditt nya badrum har du igen flera gånger om. Här får du tips om vad du bör tänka på för att ditt drömbadrum ska...

Från jättestort till pyttelitet - Large

Renovering Stort badrum för hela familjen. Nytt hus och nytt badrum. Här fanns möjligheten att äntligen förverkliga sina drömmars badrum – med många funktioner.

Arga snickaren väcker villaägarna ur renoveringsdrömmen

Renovering Arga Snickaren – Anders Öfvergård – är tillbaka med nya sönderrenoverade hus och ihoplappade förhållanden att rusta upp och reda ut. Liksom i förra...

Så planerar du badrummet

Renovering Att totalrenovera sitt badrum är ett stort projekt, och ofta relativt kostsamt. Med några goda råd i bakhuvudet undviker du dyrbara misstag och får det...