Foto: Kristian Pohl

Ledare: Tack alla hantverkare!

Renovering

Jag älskar alla er som gör mitt husliv enklare. Alla er som ställer upp, fixar och förklarar. Men….

…ni som inte svarade när jag ringde. Ni som inte kom när ni sa och ni som inte gjorde jobbet ordentligt. Ni behöver inte ta åt er.

Men ni är i allafall i minoritet. Så nu glömmer vi er och går tillbaka till:

Erik, Christer, Janne, Ken, Mayte, Arne, Dick, Fanny, Rör-Mats, Olle, Spicek (nu blir jag nervös för alla som jag glömt – men ni vet vilka ni är och kan ta åt er!).

Att stå bredvid, eller helt enkelt tänka på annat, när ni gör något i mitt hus eller på min tomt skickligt och på en tiondel av den tid det skulle ta mig, är underbart.

Annons

Jag är bra på andra saker här i livet. Jag kan uppskatta att kunna borra hål i väggen och sätta upp en hylla, eller montera ihop lite krångliga Ikea- möbler, eller plantera och greja i rabatten. I sommarstugan försöker jag och mina systrars familjer göra något projekt varje år, som att måla. Det är också kul.

Men allt annat – det är jag kass på.

I den här tidningen har vi en artikel om alla husägares favoritämnen: Hur får man tag i bra hantverkare, och hur gör man med de dåliga? Kanske ni har tips? Mejla då gärna eller gå in på vårt forum på viivilla.se.

Redaktionen rekommenderar

14 oktober 2011

0 Kommentarer

0

I vår renoverar vi huset!

Intresset för att renovera invändigt fortsätter att öka och i vår är det många som kommer pyssla med att göra om i huset.

1

Hur ofta är regelbundet?

Snipp snapp snut så var sommaren faktiskt slut.

0

Rätt golv i garaget

Ett garagegolv ska främst stå emot smuts och oljefläckar, men gärna vara snyggt också! Här får du tips på tre olika sätt att behandla golvet.

0

Vilsamt badrum i vitt

I familjens nya hus fanns det äntligen plats för att bygga det efterlängtade badrummet. Och det färdiga resultatet blev bättre än vad man hade hoppats...

0

Så fixar du skador på terrassen

Skador på terrassen. Trä är trä. Solitt och “varmt”, men vi kan inte blunda för att det har en begränsad livslängd, och att murket trä kan vara riskabel...

0

Litet personligt badrum i vitt

Det lilla badrummet i skärgårdshuset för tankarna till amerikanska ostkusten med sin avskalade stil. Trots liten yta är det både charmigt och funktionel...

0

Drömbadrum i stort och smått

Visst har man fantastiska förutsättningar om man har ett generöst tilltaget badrum, men även en liten yta kan inredas så att det blir både stilfullt...

0

Renovera hallen - välkommen in

Hallen är det första du får syn på när du kommer hem, och det sista du ser när du går ut. Nog är den väl värd att satsa lite extra på?

0

Paradiset på ön

Vi i Villa har hälsat på paret som flyttade in i en halvt förfallen sommarstuga och gjorde om den till en oas att trivas i året runt.

0

Med färg från de stora blå

En blå dröm. Blå skimrande skiftande kakel tillsammans med vitmålat innertak i trä ger den rätta känslan.

0

Materialkrockar i milda pasteller

Med blank mosaik, vitmålad panel och sprutlackade dörrar fick det här charmiga badrummet en romantisk sekelskifteskänsla.

0

Badrumsinspiration

Saknar du badrumsinspiration? Följ med in i fyra olika inspirerande badrum som med goda idéer och ibland enkla medel fått mycket charm. Här får du tips...

0

Anlita hantverkare - så slipper du dyra misstag

När det är dags att bygga på huset eller göra en reparation står valet mellan att göra jobbet själv eller anlita hjälp. Men vad slutnotan hamnar på...

0

Var varsam med gamla hus

Har du ett större renoveringsprojekt på gång? Då kan det vara bra att tänka till lite extra innan du ger dig på större förändringar i ett gammalt hus.

1

Baertlings färgbad - ett konstfullt dopp

Med mosaik, standardporslin och inspiration från konstnären Olle Baertlings måleri skapades detta sprakande färgstarka badrum.