Annons

Gulrutigt golv i badrummet

Renovering

I det här badrummet är det golvet som lyfter hela intrycket. Här är det de två barnen som mest använder bubbelbadkaret – tillräckligt för att rymma dem båda.

Annons

Gulrutigt golv är en härligt uppiggande färgklick som i kombination med övrig inredning i lugnande vitt ger både energi och harmoni. Badkaret kommer från Svenska badkar. Kaklet är vanligt standardkakel, liknande kakel finns exempelvis på Kakelspecilisten samt Höganäs. Sjögräskorg från Åhléns, 149 kronor.

Det första fotografen sa när hon klev in i det här badrummet var att det var ett rum man blir glad av. Och visst stämmer det? Det gulrutiga golvet ger ett varmt och soligt intryck, samtidigt som det är en kul färgklick. Vit inredning och vitkaklade väggar med diskret bård ger rummet en känsla av både lugn harmoni och energi.

Ritning.

Det stora fönstret med utsikt över tallarna som silar morgonljuset mellan grenarna räcker mer än väl för att familjen ska slippa tända belysningen under sommarhalvåret På vintern ger spotlightsen i taket tillsammans med rampen över speglarna rejält med ljus och golvvärme värmer frusna tår på stora som små.

När familjen flyttade in i huset var badrummet redan inrett och man har inte ändrat på någonting mer än detaljer.

– Det är väl inte det mest praktiska golv man kan tänka sig, säger mannen i huset, men håller med om färgskalan är glad och varm.

Praktisk är däremot kommoden med två handfat. När det är bråttom till jobb och skola kan de båda mindre barnen göra sig i ordning samtidigt, utan att knuffas och kivas. Glada ankor som tandborsthållare gör borstningen roligare och håller borstarna torra och fräscha.

Bubbelbadkaret används flitigast av barnen, men kulna vinterkvällar efter långa arbetsdagar brukar även de vuxna unna sig en välgörande massage och avslappning med en bok eller något gott att dricka. Och eftersom badkaret är både stort och djupt så blir det inte trångt även om man är två. Bara trevligt.

Vita badrumsskåp.
Kommoden från Hafa har generösa förvaringsutrymmen. Två handfat med franskinspirerade tvågreppsblandare, liknande blandare finns bland annat hos Grohe, modell ”Arabesk”. Pris cirka 1 500 kronor. Infällda spotlights i ramp.

Dusch med vitt kakel.
Helkaklad duschhörna är både snyggt och lätt att hålla rent. Ett vitt duschdraperi i plast dras för när man duschar. Brunnen i golvet är utrustad med en golvbrunnssil. Tvättkorg i sjögräs med uttagbar tvättsäck i tyg. 495 kronor. Åhléns.

Köpinformation

CC Höganäs 042-17 39 00
www.cchoganas.se
Grohe 0771-14 13 14
www.grohe.se
Hafa 035-15 44 75
www.hafa.se
Kakelspecialisten 08-686 00 31
www.kakelspecialisten.se
Åhléns 08-402 80 00
www.ahlens.se

Rolig tandborsthållare i gummi.
Den roliga tandbortshållaren kostar 25 kronor för två stycken på Åhléns. Fästes med sugpropp på vägg eller kakel.

Annons

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Redaktionen rekommenderar

3 oktober 2005

0 Kommentarer

0

Skriv kontrakt med hantverkaren

Om du har en skriftlig överenskommelse med hantverkaren har du skydd i lagen om ni blir oense under arbetets gång eller efteråt. Skriv kontrakt med...

0

Riskabelt att anlita svartjobbare

Många frågor som kommer till redaktionen handlar om svart arbetskraft. Här har vår juridiska expert, Robert Kiejstut, sammanställt några risker du tar...

0

Bada, bubbla och basta

Elegant och sparsmakat, javisst. Men bastuns varma träpanel mjukar upp de strama marmorväggarna och kontrasterar också effektfullt mot de blålackade...

0

Ett hus utöver det vanliga

Många stadsbor drömmer om att flytta till ett hus på landet, men långt ifrån alla hittar sitt drömhus.

0

Renovering, restaurering eller om- och tillbyggnad

Har du planer på att renovera bör man tänka till ett slag och klargöra för sig själv vad det är man vill åstadkomma.

0

Barnens bästa i brunt

Badkar var ett måste, annars skulle barnen bli missnöjda. Dessutom ville man behålla 60-talskänslan i färg och form. Resultatet blev både stiltypiskt,...

0

Flott utan flis - budgetbadrum med lyxkänsla

Både väggar och golv går faktiskt att få fräscht utan kakel och klinker. I stället fräschar vi upp med mosaikdress. Allt under 10 000 kr!

0

Ljusa bad i Roslagen

Sjösten byggde detta bad. Ja – och en himla massa ljus. Det är som en gammaldags glasveranda, rummet har fem stora fönster som släpper in solljus för...

0

Litet tufft badrum

I alla inredningstidningar är badrummen enorma och superlyxiga. Men för de flesta av oss så är badrummet lite mindre. Minst sagt. Här visar vi ett...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons