Annons

Gulrutigt golv i badrummet

Renovering

I det här badrummet är det golvet som lyfter hela intrycket. Här är det de två barnen som mest använder bubbelbadkaret – tillräckligt för att rymma dem båda.

Annons

Gulrutigt golv är en härligt uppiggande färgklick som i kombination med övrig inredning i lugnande vitt ger både energi och harmoni. Badkaret kommer från Svenska badkar. Kaklet är vanligt standardkakel, liknande kakel finns exempelvis på Kakelspecilisten samt Höganäs. Sjögräskorg från Åhléns, 149 kronor.

Det första fotografen sa när hon klev in i det här badrummet var att det var ett rum man blir glad av. Och visst stämmer det? Det gulrutiga golvet ger ett varmt och soligt intryck, samtidigt som det är en kul färgklick. Vit inredning och vitkaklade väggar med diskret bård ger rummet en känsla av både lugn harmoni och energi.

Ritning.

Det stora fönstret med utsikt över tallarna som silar morgonljuset mellan grenarna räcker mer än väl för att familjen ska slippa tända belysningen under sommarhalvåret På vintern ger spotlightsen i taket tillsammans med rampen över speglarna rejält med ljus och golvvärme värmer frusna tår på stora som små.

När familjen flyttade in i huset var badrummet redan inrett och man har inte ändrat på någonting mer än detaljer.

– Det är väl inte det mest praktiska golv man kan tänka sig, säger mannen i huset, men håller med om färgskalan är glad och varm.

Praktisk är däremot kommoden med två handfat. När det är bråttom till jobb och skola kan de båda mindre barnen göra sig i ordning samtidigt, utan att knuffas och kivas. Glada ankor som tandborsthållare gör borstningen roligare och håller borstarna torra och fräscha.

Bubbelbadkaret används flitigast av barnen, men kulna vinterkvällar efter långa arbetsdagar brukar även de vuxna unna sig en välgörande massage och avslappning med en bok eller något gott att dricka. Och eftersom badkaret är både stort och djupt så blir det inte trångt även om man är två. Bara trevligt.

Vita badrumsskåp.
Kommoden från Hafa har generösa förvaringsutrymmen. Två handfat med franskinspirerade tvågreppsblandare, liknande blandare finns bland annat hos Grohe, modell ”Arabesk”. Pris cirka 1 500 kronor. Infällda spotlights i ramp.

Dusch med vitt kakel.
Helkaklad duschhörna är både snyggt och lätt att hålla rent. Ett vitt duschdraperi i plast dras för när man duschar. Brunnen i golvet är utrustad med en golvbrunnssil. Tvättkorg i sjögräs med uttagbar tvättsäck i tyg. 495 kronor. Åhléns.

Köpinformation

CC Höganäs 042-17 39 00
www.cchoganas.se
Grohe 0771-14 13 14
www.grohe.se
Hafa 035-15 44 75
www.hafa.se
Kakelspecialisten 08-686 00 31
www.kakelspecialisten.se
Åhléns 08-402 80 00
www.ahlens.se

Rolig tandborsthållare i gummi.
Den roliga tandbortshållaren kostar 25 kronor för två stycken på Åhléns. Fästes med sugpropp på vägg eller kakel.

Annons

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Redaktionen rekommenderar

3 oktober 2005

0 Kommentarer

0

Så renoverar ni – utan att bråka!

Renovering = gräla med din partner? Inte om Pirre och Mackan får bestämma, här är deras bästa tips!

0

"Jag blir tokig på min sambo – allt är kaos hemma"

Carin Hansdotter Bladh är coachen som brinner för både relationer och renovering. Läs hennes svar på insändaren om en relation som är påväg att gå...

0

Hitta hantverkare via mobilen

Att få tag på bra hantverkare kan vara svårt. Att veta var man hittar dem kan också vara knepigt. Numera är det möjligt att söka hantverkare via mobilen...

10

Litet badrum - med allt på plats

Litet badrum med superfunktion. Är det verkligen möjligt? Javisst, kolla in det här badrummet som rymmer allt man behöver utan att tumma på önskemålen...

1

Krönika Annika Marklund: Vi bor i ett stort arkiv

Vårt hus fyller hundratio nästa år. Man borde nästan fira. Byggår: 1901. Så stod det i annonsen.

0

Ledare: Tack alla hantverkare!

Jag älskar alla er som gör mitt husliv enklare. Alla er som ställer upp, fixar och förklarar. Men….

2

Sätt fast en lös plugg

Du har borrat hål i väggen för en plugg, men när du trycker in pluggen upptäcker du att hålet är för stort och att pluggen sitter löst. Inga problem,...

2

Vi byggde om allt själva!

När Julia Forsberg och hennes fästman Otto köpte huset trodde hon att de skulle vara klara med allt fix på tre månader. Om de var riktigt effektiva....

0

Snickerboa blev fint kontor

Vår skribent Elisabet Broomé tröttnade på att ha inte ha en fast plats för skrivbordsarbetet därhemma. Här tipsar hon om hur en gammal snickerboa i...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons