Annons

Checklista för nytt badrum

Renovering

Att renovera ett badum kan jämföras med att köpa en ny bil i kostnader. Kolla upp detta först för ett lyckat resultat.

Annons

Önskemål

Ta god tid till att leta efter inspiration. Titta i inredningstidningar, Studera broschyrer hos olika leverantörer, Jämför!
Ett byggvaruhus säljer det mesta av vad som behövs till badrummet, visst är det enkelt men är det det där lilla extra du söker? Leta vidare!
Vilka färger och material skulle passa? Finns det billigare alternativ en just den dyra kranen du hittat? Försök hitta något snarlikt. Efter detta bör du kunna fatta beslut om i vilken stil du vill ha badrummet.

Funktion

Resonera med dig själv och familjen vad ni förväntar er av det nya badrummet. Ska det finnas plats för tvättmaskinen, vill ni både ha duschhörna och badkar till exempel? Kan vi kanske ta yta från rummet intill för att få ett större och mer funktionellt badrum?

Behov

Tänk noga igenom vilka behov som ska uppfyllas i badrummet. Hur kan man lösa det på smidigaste sätt? Hur lång livslängd har du tänkt badrummet skall ha? Tidlöst eller trendigt?
Vänd på begreppen och pröva nya alternativ.

Ritningar

Utan en exakt ritning blir det svårt att bygga om. Det spelar ingen roll om Du planerar själv eller anlitar arkitekt eller hantverkare. Ritningen är A och O. Kontrollmät så att alla mått stämmer med verkligheten.

Kostnadsberäkning

Du kan aldrig få ett pris mer exakt än Din egen frågeställning. Ju mer förberedd Du är desto mindre överraskad blir Du. Begär alltid in skriftliga offerter från flera håll. Det är bra att jämföra. Var frågvis.
Spara alla kvitton på inköp av varor och hantverkshjälp under arbetets gång. Du har garanti.

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
9 oktober 2002

0 Kommentarer

0

Skriv kontrakt med hantverkaren

Om du har en skriftlig överenskommelse med hantverkaren har du skydd i lagen om ni blir oense under arbetets gång eller efteråt. Skriv kontrakt med...

0

Riskabelt att anlita svartjobbare

Många frågor som kommer till redaktionen handlar om svart arbetskraft. Här har vår juridiska expert, Robert Kiejstut, sammanställt några risker du tar...

0

Bada, bubbla och basta

Elegant och sparsmakat, javisst. Men bastuns varma träpanel mjukar upp de strama marmorväggarna och kontrasterar också effektfullt mot de blålackade...

0

Ett hus utöver det vanliga

Många stadsbor drömmer om att flytta till ett hus på landet, men långt ifrån alla hittar sitt drömhus.

0

Renovering, restaurering eller om- och tillbyggnad

Har du planer på att renovera bör man tänka till ett slag och klargöra för sig själv vad det är man vill åstadkomma.

0

Barnens bästa i brunt

Badkar var ett måste, annars skulle barnen bli missnöjda. Dessutom ville man behålla 60-talskänslan i färg och form. Resultatet blev både stiltypiskt,...

0

Flott utan flis - budgetbadrum med lyxkänsla

Både väggar och golv går faktiskt att få fräscht utan kakel och klinker. I stället fräschar vi upp med mosaikdress. Allt under 10 000 kr!

0

Ljusa bad i Roslagen

Sjösten byggde detta bad. Ja – och en himla massa ljus. Det är som en gammaldags glasveranda, rummet har fem stora fönster som släpper in solljus för...

0

Litet tufft badrum

I alla inredningstidningar är badrummen enorma och superlyxiga. Men för de flesta av oss så är badrummet lite mindre. Minst sagt. Här visar vi ett...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons