Annons

Checklista för nytt badrum

Renovering

Att renovera ett badum kan jämföras med att köpa en ny bil i kostnader. Kolla upp detta först för ett lyckat resultat.

Annons

Önskemål

Ta god tid till att leta efter inspiration. Titta i inredningstidningar, Studera broschyrer hos olika leverantörer, Jämför!
Ett byggvaruhus säljer det mesta av vad som behövs till badrummet, visst är det enkelt men är det det där lilla extra du söker? Leta vidare!
Vilka färger och material skulle passa? Finns det billigare alternativ en just den dyra kranen du hittat? Försök hitta något snarlikt. Efter detta bör du kunna fatta beslut om i vilken stil du vill ha badrummet.

Funktion

Resonera med dig själv och familjen vad ni förväntar er av det nya badrummet. Ska det finnas plats för tvättmaskinen, vill ni både ha duschhörna och badkar till exempel? Kan vi kanske ta yta från rummet intill för att få ett större och mer funktionellt badrum?

Behov

Tänk noga igenom vilka behov som ska uppfyllas i badrummet. Hur kan man lösa det på smidigaste sätt? Hur lång livslängd har du tänkt badrummet skall ha? Tidlöst eller trendigt?
Vänd på begreppen och pröva nya alternativ.

Ritningar

Utan en exakt ritning blir det svårt att bygga om. Det spelar ingen roll om Du planerar själv eller anlitar arkitekt eller hantverkare. Ritningen är A och O. Kontrollmät så att alla mått stämmer med verkligheten.

Kostnadsberäkning

Du kan aldrig få ett pris mer exakt än Din egen frågeställning. Ju mer förberedd Du är desto mindre överraskad blir Du. Begär alltid in skriftliga offerter från flera håll. Det är bra att jämföra. Var frågvis.
Spara alla kvitton på inköp av varor och hantverkshjälp under arbetets gång. Du har garanti.

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
9 oktober 2002

0 Kommentarer

0

Så renoverar ni – utan att bråka!

Renovering = gräla med din partner? Inte om Pirre och Mackan får bestämma, här är deras bästa tips!

0

"Jag blir tokig på min sambo – allt är kaos hemma"

Carin Hansdotter Bladh är coachen som brinner för både relationer och renovering. Läs hennes svar på insändaren om en relation som är påväg att gå...

0

Hitta hantverkare via mobilen

Att få tag på bra hantverkare kan vara svårt. Att veta var man hittar dem kan också vara knepigt. Numera är det möjligt att söka hantverkare via mobilen...

10

Litet badrum - med allt på plats

Litet badrum med superfunktion. Är det verkligen möjligt? Javisst, kolla in det här badrummet som rymmer allt man behöver utan att tumma på önskemålen...

1

Krönika Annika Marklund: Vi bor i ett stort arkiv

Vårt hus fyller hundratio nästa år. Man borde nästan fira. Byggår: 1901. Så stod det i annonsen.

0

Ledare: Tack alla hantverkare!

Jag älskar alla er som gör mitt husliv enklare. Alla er som ställer upp, fixar och förklarar. Men….

2

Sätt fast en lös plugg

Du har borrat hål i väggen för en plugg, men när du trycker in pluggen upptäcker du att hålet är för stort och att pluggen sitter löst. Inga problem,...

2

Vi byggde om allt själva!

När Julia Forsberg och hennes fästman Otto köpte huset trodde hon att de skulle vara klara med allt fix på tre månader. Om de var riktigt effektiva....

0

Snickerboa blev fint kontor

Vår skribent Elisabet Broomé tröttnade på att ha inte ha en fast plats för skrivbordsarbetet därhemma. Här tipsar hon om hur en gammal snickerboa i...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons