Annons
Betong! Det svarta betongtvättstället bjuder på generösa avställningsytor och förstärker den strama stilen. Blandaren är elegant inbyggd i väggen.
Betong! Det svarta betongtvättstället bjuder på generösa avställningsytor och förstärker den strama stilen. Blandaren är elegant inbyggd i väggen.

Badrum i etage

Renovering

Duschen ligger en trappa upp. Badrumsväggen är randig. Önskemålet var ett badrum med hotellkänsla, vilket för Klaus och Lene innebar stram stil med lång hållbarhet.

Annons
Att göra ett badrum som håller i längden är klokt. Precis som med kök handlar det om stora investeringar vid en helrenovering. Det är inget man vill göra om vart tionde år. Ett badrum bör ha längre hållbarhet än så. Andra delar i ett hus kan man förnya med enkla medel – måla om en vägg eller byta ut kuddarna i soffan – men badrummet bör man helst inte tröttna på lika fort.

– Det gamla badrummet var litet och inte alls funktionellt. För att få mer yta fick vi verkligen vidga tanken. Där duschen nu ligger, lite som i etage en trappa upp, så var det tidigare en dold nisch som var helt outnyttjad, berättar Lene.


Duschutrymmet var tidigare dolt och outnyttjat.

Här, i danska Körsör bor Lene och Klaus i sitt småstadshus. Alla små hus ligger som på rad längs den slingriga vägen med entrén vänd mot gatan och trädgården på baksidan. När det var dags för badrumsrenoveringen ville man ha ett hållbart badrum, alltså ett badrum som man inte skulle tröttna på. Ändå är detta ett badrum som bryter av. Det är inte dramatiskt annorlunda, men det är fiffigt och lite roligt. Inte planerat så, utan det var husets egen form och konstruktion som gav lösningen.

– Jag ville ha lite hotellkänsla i badrummet, säger Lene. Och det fick jag med hjälp av den randiga tapeten, tycker jag. Det skulle kännas lite extra och lite lyxigt. Andra önskemål var rena linjer och att det gärna fick bryta mot övrig inredning i huset i sin stramhet. Vårt hus är annars lite gulligt och färgglatt, men jag ville att just badrummet skulle få en stil som håller länge.


Tuff randig tapet gör mycket för att skapa hotellkänsla. Tavlorna är en egenkomposition av vykort.

Smart nisch. Med inbyggd hylla för schampo och tvål slipper man ha flaskor på duschgolvet.

Bas i svart och vitt

Basen är i klassiska färger och inget man tröttnar på i första taget. I duschen fortsätter det svarta mosaikgolvet upp på väggarna. Den randiga tapeten i svart och vitt är det som bryter av – men också det som håller ihop.

– Men något badkar fick vi inte plats med, säger Lene. När vi gör om källaren en dag, då kanske... Annars är jag mest överraskad av att allt hållt måttet så väl och av att vi är nöjda med så mycket.


Hotellkänsla var önskemålet, och nog är det onekligen ett personligt bad med lyxiga detaljer. Två pallar – för vilostunden eller den lilla pratstunden på morgonen. Trappsteg upp till duschen.

Bäst i badrummet är duschen tycker Lene. Bakom väggen finns trappan upp till duschen – som är helt fri från sladdriga förhängen och glasväggar. Här kan man duscha helt privat och fritt från insyn. Golv och väggar av marmormosaik.

Som på hotell - detaljerna som gör det!

  • Kitschigt kul. Den randiga tapeten ger en skön hotellatmosfär – de kitschrosa detaljerna sätter personlig prägel. De små tavlorna har Lene gjort själv med hjälp av roliga vykort och ramar som köpts på loppis och sedan målats om i svart.
  • Dusch i etage. Den smarta lösningen med att utnyttja nischen gav generös plats åt duschen. Här finns rejält med utrymme och absolut ingen insyn. Trappan upp gör duschhörnan än mer avskild. Här var golvets fall om möjligt viktigare än någonsin – en fors nerför trappan är inget man önskar sig.
  • Sensorstyrd belysning. Fyra spotlights infällda på rad i ena väggen ger ett behagligt ljus i den annars dunkla duschen. Både belysning och fläkt är här bekvämt sensorstyrda.
  • Svart betonghandfat. Den strama, svarta betonghon förstärker den stilrena hotellkänslan. Generösa avställningsytor likaså.

Köpinformation

Henry Kloss/Tivoli Audio www.tivoliaudio.se 031-25 86 00
Himla www.himla.se 018-56 62 00
Ikea www.ikea.se 020-43 90 50
Invita www.invita.dk 08-440 46 60
Lexington www.lexingtoncompany.com 08-21 62 55
Rice www.rice.dk 08-592 541 00
Villeroy & Boch www.villeroyboch-wellness.se
Vola www.vola.se 026-140 230

Annons
15 februari 2010

2 Kommentarer

2010-02-23
Marko
2010-03-01
Zev
0

Så renoverar ni – utan att bråka!

Renovering = gräla med din partner? Inte om Pirre och Mackan får bestämma, här är deras bästa tips!

0

"Jag blir tokig på min sambo – allt är kaos hemma"

Carin Hansdotter Bladh är coachen som brinner för både relationer och renovering. Läs hennes svar på insändaren om en relation som är påväg att gå...

0

Hitta hantverkare via mobilen

Att få tag på bra hantverkare kan vara svårt. Att veta var man hittar dem kan också vara knepigt. Numera är det möjligt att söka hantverkare via mobilen...

10

Litet badrum - med allt på plats

Litet badrum med superfunktion. Är det verkligen möjligt? Javisst, kolla in det här badrummet som rymmer allt man behöver utan att tumma på önskemålen...

1

Krönika Annika Marklund: Vi bor i ett stort arkiv

Vårt hus fyller hundratio nästa år. Man borde nästan fira. Byggår: 1901. Så stod det i annonsen.

0

Ledare: Tack alla hantverkare!

Jag älskar alla er som gör mitt husliv enklare. Alla er som ställer upp, fixar och förklarar. Men….

2

Sätt fast en lös plugg

Du har borrat hål i väggen för en plugg, men när du trycker in pluggen upptäcker du att hålet är för stort och att pluggen sitter löst. Inga problem,...

2

Vi byggde om allt själva!

När Julia Forsberg och hennes fästman Otto köpte huset trodde hon att de skulle vara klara med allt fix på tre månader. Om de var riktigt effektiva....

0

Snickerboa blev fint kontor

Vår skribent Elisabet Broomé tröttnade på att ha inte ha en fast plats för skrivbordsarbetet därhemma. Här tipsar hon om hur en gammal snickerboa i...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons