Annons

Ledare: När skapande blir stress...

Gör det själv

Jag har svårt att sätta gränser för mina husprojekt.

Annons

Jag visste till exempel i princip ingenting om trädgård innan jag flyttade till hus. Inte hur man sköter en, inte vad olika blommor och växter heter. Jag har nu lagt ner enorma summor på olika små och stora plantor, gödsel och jord. Varje år flyttar jag runt alla mina blommor i rabatterna eftersom jag inte är riktigt nöjd med var de står.

Väldigt ofta är det kul och givande men nästan lika ofta tycker jag att det är stressande. Jag vill ha tid att ligga och läsa i solen också. Eller grilla. Eller träffa kompisar. Varför ska det som är så fullt av skaparkraft så lätt falla över i pliktkänsla?

Mitt mål nu är att ha proppfulla rabatter som sköter sig själva efter vårstädningen. Och att skaffa mig fler gammaldags rosor och pioner för det tycker jag är blommor som ger valuta åt slitet.

Vår eminenta trädgårdsskribent Lisa Winnerlid har massor av trädgårdsår med sig i bagaget. Här i tidningen listar hon sina allra bästa pioner. Klipp ur och spar, det ska jag göra!


I nästa nummer presenterar vi en nyputsad tidning. En nyhet är att vi gör vår trädgårdsbevakning mer praktisk. Vi inför också fler nyheter och skriver mer om människor. Våra experter tar en större roll också.

Vårt mål är att ni ska tycka att vi är den allra bästa tidningen om hus.Vi ska hjälpa er att få fatt i er skaparglädje, utan att den stressar er för mycket. Vi ska också hjälpa er att stilla skräcken för vad våra hus ska hitta på, så håll utkik i nästa nummer!


Stina Abenius, ViV nr 4/2010

Annons
12 april 2010

0 Kommentarer

0

"Hur tar jag bort valvet?"

Hur tar vi bort valvet, undrar en av våra läsare. Läs expertsvaret här!

0

11 galna husformer du inte visste existerade!

Är du i planeringsstadiet för att bygga ett eget hus? Här är 11 husformer som du kanske inte tänkt på. Förrän nu! Psst… vissa är helt otroliga.

0

Bygg en egen vedkorg!

Fin vedförvaring är både praktiskt och snyggt! Så här enkelt kan du bygga en egen vedkorg – steg för steg.

0

Läsaridén: Nostalgimack av återvunnet material

Med 99 procent återvunnet material från gården har Gunnar Ljungstedt byggt en nostalgimack med tillhörande kiosk till barnen. Vi i Villa var förstås...

0

Så blev oljefatet ett verktygsskåp

Ligger verktygen och skräpar här och där? Så här byggde Ted Lillevold i Borlänge om ett oljefat till ett smart verktygsskåp.

0

10 tips för Halloweenmaten

Ska du ha Halloweenfest eller middag och letar efter inspiration för att servera maten på ett roligt (och kanske läskigt) sätt? Spana in det här.

0

Halloweendekorationerna som har spårat ur

Tänker du ha Halloweenfest och vill ge gästerna en riktig äckelkänsla? Här kan du inspireras av 11 Halloweendekorationer som spårat ur ordentligt.

0

Återbruka mera – och gör fina saker av återvunnet material

Återvinningens dag infaller den 29 september. Därför har vi samlat smarta och snygga idéer för ditt hem och trädgård av återvunnet material.

0

Skulle du låta den här mannen fälla träd hos dig?

Att fälla träd är en konst, och att fälla det mellan två byggnader är en ännu större konst – kan det verkligen lyckas? Spana in det här…

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons