Annons

Ledare: När skapande blir stress...

Gör det själv

Jag har svårt att sätta gränser för mina husprojekt.

Annons

Jag visste till exempel i princip ingenting om trädgård innan jag flyttade till hus. Inte hur man sköter en, inte vad olika blommor och växter heter. Jag har nu lagt ner enorma summor på olika små och stora plantor, gödsel och jord. Varje år flyttar jag runt alla mina blommor i rabatterna eftersom jag inte är riktigt nöjd med var de står.

Väldigt ofta är det kul och givande men nästan lika ofta tycker jag att det är stressande. Jag vill ha tid att ligga och läsa i solen också. Eller grilla. Eller träffa kompisar. Varför ska det som är så fullt av skaparkraft så lätt falla över i pliktkänsla?

Mitt mål nu är att ha proppfulla rabatter som sköter sig själva efter vårstädningen. Och att skaffa mig fler gammaldags rosor och pioner för det tycker jag är blommor som ger valuta åt slitet.

Vår eminenta trädgårdsskribent Lisa Winnerlid har massor av trädgårdsår med sig i bagaget. Här i tidningen listar hon sina allra bästa pioner. Klipp ur och spar, det ska jag göra!


I nästa nummer presenterar vi en nyputsad tidning. En nyhet är att vi gör vår trädgårdsbevakning mer praktisk. Vi inför också fler nyheter och skriver mer om människor. Våra experter tar en större roll också.

Vårt mål är att ni ska tycka att vi är den allra bästa tidningen om hus.Vi ska hjälpa er att få fatt i er skaparglädje, utan att den stressar er för mycket. Vi ska också hjälpa er att stilla skräcken för vad våra hus ska hitta på, så håll utkik i nästa nummer!


Stina Abenius, ViV nr 4/2010

Annons
12 april 2010

0 Kommentarer

0

Bygga staket – guide för ett hållbart resultat

Rama in din trädgård med ett snyggt staket. Med rätt metod och material får du en vacker inramning av din villa som håller i många år. Vi guidar dig...

I samarbete med Hornbach

Dekorera väggen med dekorsten – här är allt du behöver veta

Vill du förnya köket eller vardagsrummet? Dekorsten skapar en helt ny känsla i rummet och är enkel att montera. Hornbach guidar dig till hur du dekorera...

0

Julpyssel för barn – så gör du tittburkar

Letar du efter kul julpyssel till barnen? Proffspysslaren Karin Andersson bjuder på ett gulligt pyssel på hur ni gör söta tittburkar från sin bok Kreati...

0

VIDEO: Så snörar du julklapparna

Blir du också irriterad på hur snöret på paketet är trassligt på baksidan av julklappen? Vi i Villa har testet knepet som proffsen använder sig av!

0

VIDEO: Gör fina bordsdekorationer av trä

Duka med naturen som inspiration – så här enkelt gör du egna bordsdekorationer av ved och får en fin dukning till jul.

0

Julpyssel: Så gör du söta djurklappar!

Letar du efter kul julpyssel till barnen? Proffspysslaren Karin Andersson bjuder på ett gulligt pyssel på hur ni gör söta djurklappar från sin bok...

6

VIDEO: Så gör du en adventsljusstake av ved

Hittar du inte din adventljusstake? Eller är du trött på den gamla klassiska röda? Så här gör du en sista minuten-ljusstake av ved!

0

VIDEO: Fixa Halloweenpumpa i villastil – med borrskruvdragare

Galet roligt Halloween-pyssel gör du enkelt själv med en pumpa och en borr! Vi har testat att göra egna pumpor att dekorera villadörren med. Garanterat...

0

"Hur lägger jag trägolv i källaren?"

Jag vill lägga trägolv nere i källaren, hur gör jag, undrar en av våra läsare. Här är vår byggexpert Roger Nyströms svar.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons