Eget pynt är roligast! Här är 15 fina och annorlunda DIY-dekorationer att hänga i granen.
Eget pynt är roligast! Här är 15 fina och annorlunda DIY-dekorationer att hänga i granen.

Klä granen med hemmagjort pynt

Gör det själv

Finaste julgranspyntet fixar du själv! Spana in 15 julkulor, dekorationer och hängen du enkelt pysslar ihop.

 • Pepparkakshjärtan

  Julfika i granen? Nej de här är inte till för att ätas, enbart för dekoration. Blanda äppelmos, kanel och malda kryddnejlikor till en deg, skär ut hjärtan med pepparkaksformar, gör hål för snöret och grädda i ugnen i 1–1,5 timmar.

  Se här för fullständigt recept.

 • Klappjakt

  Slå in små askar, till exempel tändsticksaskar, i tidningspapper. Knyt ett rött snöre runt och häng upp alla dina små paket i granen.

  Källa

 • Låt granen dofta kanel

  Limma ihop kanelstänger i formen av en stjärna. Hur fina som helst och får dessutom granen att dofta ljuvligt!

  Källa

 • Disco i granen

  Klipp en cd-skiva i små bitar. Limma på en genomskinlig glaskula, till dess att kulan är täckt. Fyll kulan med ett guldfärgat tygband. 

  Källa

 • Krans av knappar

  Trä upp knappar på en ståltråd och forma till en krans. Använd knapar i olika färger, eller varför inte guld- eller silverknappar? Knyt ett fint band och häng upp i granen.

  Källa

 • Polkagrisstjärnor

  Lägg polkagrisar i fina pepparkaksformar och smält i ugnen, så får du dessa rödvita läckra julgranshängen.

  Källa

 • Grannt med granar

  Trä upp ett fint band omlott på ett snöre, med stora pärlor som fäste mellan varje varv. 

  Källa

 • Doppa i guld

  Sätt guldkant på de gamla vanliga julkulorna, och vips får du en ny trendig stil på granen. Få en jämn kant med hjälp av tejp och måla botten av kulan med guldfärg. Tips: Placera kulorna i en äggkartong så ligger de stilla medan de torkar.

  Källa

 • Gyllene kottar

  Fäst ett snöre i en kotte, pynta med ett tjusigt band och du har ditt eget superenkla naturliga julgranspynt. Tips: Färga med guldfärg eller glitter för extra lyxiga kottar.

  Källa

 • Pärla en polkagrisstång

  Piprensare och pärlor – svårare än så behöver det inte vara. Men så fint det blir! 

  Källa

 • Granar i granen

  Klipp fyrkanter i olika storlekar från filt i olika färgnyanser. Trä upp filtbitarna på en tråd med hjälp av en nål. Börja med de största bitarna i botten, avsluta med de minsta. Fäst en ihoplimmad filtbit längst ner och en tråd högst upp.

  Källa

 • Läckert med garn

  Blås upp en liten ballong och klä in den i plastfolie. Snurra ett fint garn eller en grov tråd runt ballongen, fäst ändarna ordentligt. Limma på glitter och låt torka. Smäll ballongen och ta ut ballongresterna – klart! 

  Källa

 • Julkulor i 3D-format

  Klipp sex cirklar av papper i olika färger och mönster, limma ihop cirklarna två och två. Vik på mitten och placera tre cirklar med "ryggarna" mot varandra så det formar en boll. Trä in ett snöre i mitten och limma ihop. 

  Källa

 • Makaronistjärnor

  Välj ut några makaroner och lägg i ett fint stjärnmönster. Limma ihop, måla med sprejfärg och täck med glitter. 

  Källa

 • Rudolf med röda mulen

  Limma ihop några pusselbitar till en renformad figur, eller kanske något annat djur. På med ögon och röd nos, så har du din egen Rudolf i granen.

  Källa

Visa allt innehåll
Elin Emborg
17 december 2014
Annons
Mer om Gör det själv

Vi i Villa byggde en bod

Gör det själv Under villamässan Hem, Villa & Bostadsrätt byggde Vi i Villa en bod i samarbete med Bygg-Ole. Den färdiga boden tävlades ut under mässan. Vi tar dig med från första skruv till färdig bod!

Så skyddar du dig mot värmen – billigt!

Gör det själv Det kan inte ha undgått någon att vi har extremvärme och den fortsätter den här veckan. Fläktarna är slut i butikerna men det finns ett annat sätt att...

Hyllan alla kan snickra!

Gör det själv Krydda köket med en ny hylla – som du har snickrat själv! I möbelsnickaren Moa Brännström Otts nya bok finns projekt för såväl veteranen som för den...

Så hänger du tavlor som en mästare

Gör det själv Det är inte lätt att hänga tavlor som en mästare och i många fall handlar det om smak. Här får du några tips på vägen som kan underlätta prövningen.

Smarta gör-det-själv-guider

Gör det själv Steg för steg till det perfekta slutresultatet! Nu har du som är medlem i Vi i Villa-klubben möjlighet att ladda ner fem olika gör-det-själv-guider....

VIDEO: Smart spikförvaring

Gör det själv Är du trött på att tappa spikarna, och behöva leta efter dem på golvet när det är dags att spika något? Här är knepet för dig!

57 galna och kusliga halloweentips

Gör det själv Äntligen dags för halloween! Så fixar du en läskig trädgård, borrar din pumpa och gör otäcka halloweendekorationer som skrämmer slag på dina gäster! Här är våra 10 mest populära halloweenartiklar med 57 kusliga tips! 

Bygg en drivbänk – steg för steg

Gör det själv Har du inget växthus? Snickra ihop en drivbänk! Den tar inte så stor plats i trädgården och är perfekt att odla enkla växter och grönsaker i.

Möblera med färg!

Gör det själv Gör ditt hem personligt – bygg din egen inredning. Men bestäm dig innan du snickrar om du ska måla eller inte. Här är snickar-Björns bästa tips.