Annons

Välkommen in!

Rum

Hallen är det första du möter när du kommer in i huset, och det sista du ser när du går ut. Här är två inspirerande hallösningar.

Annons

Hallen är det första du möter när du kommer in i huset, och det sista du ser när du går ut. Den ger ett första intryck av hemmet och kanske ett bestående. Här är två inspirerande lösningar av arkitekt Ingald Andersson.

Hall 1:


Färgsättningen i hallen är viktig. Väggarnas vita pärlspont tillsammans med det generösa fönstret gör att hallen känns luftig.

En viktig detalj i hall 1 är det genomskinliga räcket. Så här ser detaljerna ut till räcket som är utfört i enkla rena former och som lätt kan anpassas till liknande hallar. Räcket är av 6 mm härdat glas och stommen av vitlackerade järnrör som tillverkats av en smidesfirma.

Hall 2:

Det här förslaget till hallinredning utgår från vanliga standardköksskåp, vilket med sin mångfald gör det lätt att hitta personliga lösningar, antingen du väljer utförande i lack eller trä. Det är också lätt att kombinera med andra standarddetaljer, som hatt- och skohylla.

Teckningen visar en hall där kapphyllan är avpassad till ett utrymme mellan vägg och 60 cm djupa köksskåp i högblank akryl. Belysningen är infällda spotlights, och på golvet kalksten. Väggar i vitt 10 x 10 kakel, och bänkskivor och skohylla i granit.

Annons

Läs mer här:

Gör-det-själv: Smart byrå

Äntligen ordning på hallen

Praktiska lösningar för liten hall

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
8 augusti 2002

0 Kommentarer

1

Min idé - Jag byggde ett tonårsrum

Skaparkraften fortsätter att koka runt om i landet! Här visar Jessica Hultén hur hon skapade ett kvadratsmart rum med loftsäng och soffa för tonåringen...

1

Inreda vinden

Inreda vinden? Om inte vinden utnyttjas till förvaring kan den ofta bli ett bra och charmigt extrarum. Kanske vill familjen ha ett nytt häftigt badrum,...

0

Välkomnande entré

Hur ser din väg ut fram till ytterdörren? Känns den välkomnande och inspirerande? Hur du än bor säger utsidan av ditt hus mer om dig än vad man kan...

0

Läckra entréer

Rätt utformad kan entrén bli just den intressanta signatur som ditt hus behöver och samtidigt säga en hel del om er som bor där.

0

Entréer

Utan det skydd som ett entrétak ger är entrén, i alla fall inte i vårt klimat, så praktisk.

0

Han mäter uråldrig kunskap

Currykorsen sägs påverka vår sömn och plantors växtkraft. Så här tar du reda på var de finns.

4

Currylinjer - sanning eller skröna?

Currylinjer och jordstrålning är något som förbryllar och fascinerar många människor. Lars Erik Olsson försöker här reda ut begreppen.

0

Skräphörnan blev myshörna

Den var tråkig, omysig och för solig. Hörnan på Susann Gson Engqvists altan. Med lite färg, tyg och en stor sittkudde förvandlades altanen till den...

0

Så bygger du en rumsavdelare

Att sätta upp en skiljevägg är ett enkelt sätt för att skapa fler rum eller dela av stora ytor i huset. Här har ett kök fått en avdelande vägg med...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons