Annons
Tapet Avril à Kyoto-1342 från Nobilis/Tapi. Gaveln är klädd i tyget Ruggerio – Chalk, från -Designers Guild. Kuddar och turkost överkast, Indiska. Cerise överkast och virkad pläd 500 kronor, AnnaO. Mönstrade kuddar, Adam och Viktoria.
Tapet Avril à Kyoto-1342 från Nobilis/Tapi. Gaveln är klädd i tyget Ruggerio – Chalk, från -Designers Guild. Kuddar och turkost överkast, Indiska. Cerise överkast och virkad pläd 500 kronor, AnnaO. Mönstrade kuddar, Adam och Viktoria. Foto: Stefan Ek

Soft i sovrummet

Rum

Börja och avsluta dagen mysigare: Förnya sängen snabbt med en fin gavel!

Annons

En tygklädd sänggavel med stoppning ramar in sängen och ger dig samtidigt något mjukt att luta dig mot. Välj helst ett enfärgat tyg till sänggaveln om tapeten är mönstrad. Med läslamporna monterade direkt på vardera sida av gaveln göms samtidigt lampsladdarna. Du kan lätt snickra den själv.

 


Tänk på att välja en sänglampa med strömbrytare på väggfästet. Sängbord, ljusstake, mugg och fat, Indiska.

Du behöver:

 • Spånskiva 16 x1 800 x 1 200 mm (för en 1 800 mm bred säng)
 • Planhyvlad list 15X21 mm, en bit som är 1 800 mm, och två som är 1 050 mm långa.
 • Spånskiveskruv 4,2 x 42 mm
 • Borrmaskin + ev. hålsåg 45 mm
 • Häftpistol och klammer
 • Fibervadd 1 800 mm x 1 200 mm
 • Två meter tyg
 • Två sänglampor med strömbrytare på väggfästet

Så här gör du:

 1. Lägg den längsta biten list längs det som ska bli gavelns överkant och skruva fast med spånskiveskruv. Fäst de kortare bitarna på samma sätt utmed sidorna. Se skiss A. Obs! Listen ska inte gå ända ner till golvet eftersom golvlisten behöver utrymmet när gaveln står mot väggen.
 2. Bestäm var du vill ha sänglamporna och borra hål för lampsladden. Om du saknar en hålsåg kan du istället borra flera mindre hål intill varandra så att väggkontakten till lampan kommer igenom. På bilden sitter mitten av borrhålen för lamporna 140 mm in från sidan och 170 mm ner från överkanten.
 3. Lägg ut ditt tyg helt slätt på rent golv med rätsidan neråt. Lägg fibervadden över och sist träfiberskivan med listerna uppåt.
 4. Nu är det dags att fästa tyget med häftpistolen. Börja med att fästa i överkant vid mitten och arbeta sedan utåt kanterna. Sträck ut tyget (utan att dra hårt) allt eftersom du arbetar dig ut mot hörnen. 
 5. Vid hörnen klipper du försiktigt bort överflödigt tyg. Vik in, sträck och häfta fast. Se skiss B. Häfta fast tyget längs sänggavelns sidor på samma sätt som tidigare och avsluta med att fästa tyget vid gavelns nederkant. Tänk på att även sträcka lätt på tyget mellan över- och underkant.
 6. Vänd på sänggaveln så att framsidan kommer uppåt. Känn efter genom tyget och vadden var du har hålen för lamporna och häfta fast tyget runt hålen. Klipp bort tyget som ligger över hålet.
 7. Trä sladdar och kontakter genom hålen och skruva fast lamporna. Ställ upp gaveln mot väggen.

Skiss A. Fäst listen med skruvar en bit bort från hörnen eftersom du sedan behöver få fäste för häftpistolen och tyget där.
  

Skiss B. Ta god tid på dig för att vika tyget snyggt innan du fäster det med häftpistolen vid hörnen.

Köpinformation

Adam & Viktoria, 08-26 17 72
AnnaO, 08-615 07 20 www.annao.se
Designers Guild/Tapi AB, 08-663 69 00 www.tapi.se
Nobilis/Tapi AB, 08-663 69 00 www.tapi.se
PAULA, 08-662 28 22 www.paulamalm.se
Till Dig, www.tilldig.se

  
Annons
14 januari 2009

5 Kommentarer

2009-03-07
Peter
2009-03-07
Peter
2011-02-01
Maria
2011-02-01
Kristina Sjöberg, redaktör viivilla.se
2011-02-01
Anna H
1

Min idé - Jag byggde ett tonårsrum

Skaparkraften fortsätter att koka runt om i landet! Här visar Jessica Hultén hur hon skapade ett kvadratsmart rum med loftsäng och soffa för tonåringen...

0

Läckra entréer

Rätt utformad kan entrén bli just den intressanta signatur som ditt hus behöver och samtidigt säga en hel del om er som bor där.

0

Entréer

Utan det skydd som ett entrétak ger är entrén, i alla fall inte i vårt klimat, så praktisk.

0

Han mäter uråldrig kunskap

Currykorsen sägs påverka vår sömn och plantors växtkraft. Så här tar du reda på var de finns.

5

Currylinjer - sanning eller skröna?

Currylinjer och jordstrålning är något som förbryllar och fascinerar många människor. Lars Erik Olsson försöker här reda ut begreppen.

0

Så bygger du en rumsavdelare

Att sätta upp en skiljevägg är ett enkelt sätt för att skapa fler rum eller dela av stora ytor i huset. Här har ett kök fått en avdelande vägg med...

3

Smarta tips för hemmet - Ny entré med enkla medel!

Addera några nya detaljer kring husets ingång och du kommer kanske känna dig lite extra välkommen när du kommer hem.

0

Hemtrevligare i hallen

Hallen är det första och sista intrycket av ditt hem, både för dig och dina gäster. Tänk praktiskt och satsa på dold förvaring så är du redan på god...

0

Nytändning i sovrummet

I sovrummet vill man ha det lugnt, skönt och avslappnat. Satsa på bra sängar, begränsad färgskala, mysbelysning och mycket textil.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons