Klassiska chokladbiskvier i all ära, men detta recept på drottningbiskvier med en puré av hallon och blåbär doppade i vit choklad är minst lika goda – och dessutom inte så svåra att baka. Här är senaste avsnittet av Hemmafixarna, där Caroline Ahlqvist bjuder på detta härliga recept.
Baka drottningbiskvier
Ca 60 st små
Du behöver:
Botten:
175g sötmandel
2 dl strösocker
2 st äggvitor
Smörkräm:
250g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 äggulor
Saft av 1/2 citron
100g hallon och blåbär
Garnering:
300g vit choklad
Gör så här:
1. Rosta mandeln i ugnen på 200 grader i ca 10 min och låt svalna.
2. Mixa mandlarna fint och blanda ihop med sockret.
3. Tillsätt äggvitorna, lite i taget i mandelblandningen och rör till en tjock smet som bildar toppar.
4. Spritsa ut rundlar stora som en enkrona på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ca 10-15 min i 160 graders värme tills dem stelnat till men fortfarande är något sega i mitten. Låt svalna.
6. Dra av pappret från bottnarna. Fukta eventuellt baksidan på pappret med vatten så lossnar de lättare.
7. Gör smörkrämen. Rör smöret pösigt. Mixa bären till fin puré och sila om du vill ha bort kärnorna. Tillsätt florsocker, äggulor, citronsaft och bärpurén. Vispa på hög effekt i några minuter tills smörkrämen går ihop och blir slät och fin. Skulle den skära sig så fortsätt bara vispa i några minuter till på hög effekt.
8. Vänd upp bottnarnas undersida upp och spritsa en hög med fyllning på varje botten. Ställ in i frysen i 30 min.
9. Dekorera. Grovhacka chokladen och smält i mikron eller över vattenbad. Rör om då och då så den inte bränns och blir torr. Doppa biskvierna i chokladen så hela fyllningen täcks.
10. Låt stå en stund och spritsa sen tunna streck på biskvierna och strö över frystorkade hallon eller annat. Ställ kallt att stelna.
Tips! Biskvier går utmärkt att frysa så man kan förbereda dem långt i förväg.
Fler roliga projekt från Hemmafixarna Carro och Karin hittar du här.
Fler tips hittar du även i Carros blogg Älska att baka, och i Karins trädgårdsblogg.