"Hela Sverige Bakar"-Carros supergoda drottningbiskvier!
"Hela Sverige Bakar"-Carros supergoda drottningbiskvier! Foto: Karin Almström

Baka himmelskt goda drottningbiskvier

Hemmafixarna

Drottningbiskvier med hallon, blåbär och vit choklad – här ”Hela Sverige Bakar”-Carros recept du bara måste prova!

Annons

Klassiska chokladbiskvier i all ära, men detta recept på drottningbiskvier med en puré av hallon och blåbär doppade i vit choklad är minst lika goda – och dessutom inte så svåra att baka. Här är senaste avsnittet av Hemmafixarna, där Caroline Ahlqvist bjuder på detta härliga recept.

 

 

Baka drottningbiskvier

Ca 60 st små

 

 

Du behöver:

Botten:
175g sötmandel
2 dl strösocker
2 st äggvitor

Smörkräm:
250g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 äggulor
Saft av 1/2 citron
100g hallon och blåbär

Garnering:
300g vit choklad

 

Annons

Gör så här:

1. Rosta mandeln i ugnen på 200 grader i ca 10 min och låt svalna.

2. Mixa mandlarna fint och blanda ihop med sockret.

3. Tillsätt äggvitorna, lite i taget i mandelblandningen och rör till en tjock smet som bildar toppar.

4. Spritsa ut rundlar stora som en enkrona på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda i ca 10-15 min i 160 graders värme tills dem stelnat till men fortfarande är något sega i mitten. Låt svalna. 

6. Dra av pappret från bottnarna. Fukta eventuellt baksidan på pappret med vatten så lossnar de lättare.

7. Gör smörkrämen. Rör smöret pösigt. Mixa bären till fin puré och sila om du vill ha bort kärnorna. Tillsätt florsocker, äggulor, citronsaft och bärpurén. Vispa på hög effekt i några minuter tills smörkrämen går ihop och blir slät och fin. Skulle den skära sig så fortsätt bara vispa i några minuter till på hög effekt.

8. Vänd upp bottnarnas undersida upp och spritsa en hög med fyllning på varje botten. Ställ in i frysen i 30 min.

 

9. Dekorera. Grovhacka chokladen och smält i mikron eller över vattenbad. Rör om då och då så den inte bränns och blir torr. Doppa biskvierna i chokladen så hela fyllningen täcks. 

 

10. Låt stå en stund och spritsa sen tunna streck på biskvierna och strö över frystorkade hallon eller annat. Ställ kallt att stelna.

Tips! Biskvier går utmärkt att frysa så man kan förbereda dem långt i förväg.

 

Fler roliga projekt från Hemmafixarna Carro och Karin hittar du här.

Fler tips hittar du även i Carros blogg Älska att baka, och i Karins trädgårdsblogg.

 

2 maj 2016

1 Kommentarer

2016-05-05
Carina
0

Gör fina betongfigurer

Att göra egna betongfigurer är båda snyggt och kostar heller inte mycket att göra. Karin Almström från Hemmafixarna visar hur du går tillväga, steg för...

2

Baka knäckebröd med dill och västerbottensost

Godaste knäckebrödet bakar du själv. Här är ett enkelt och snabbt recept från Caroline Ahlqvist – knäckebröd med dill och västerbottensost.

0

Så fixar du dukningen till kräftskivan

Ska du ha kräftfest i sommar? Karin Almström från ”Hemmafixarna” visar hur du enkelt fixar finaste dukningen med överblivna tyger.

0

Gjut ett fågelbad i betong

Med hjälp av ett rabarberblad kan du enkelt gjuta ett vackert fågelbad i betong. Karin Almström från ”Hemmafixarna” visar hur du gör, steg för steg.

0

Bygg en spaljé – steg för steg

Karin Almström från ”Hemmafixarna” visar hur du snabbt och enkelt kan bygga en egen spaljé till trädgården.

1

Bygg en odlingslåda – hemmafixarnas guide

Odlingslådor och blomlådor är både vackra och praktiska att odla i. Så här kan du bygga en egen odlingslåda, med hjälp av Karin Almström från ”Hemmafixa...

0

Följ med hemmafixarna Carro och Karin

Bygg en köksö, blomlåda och mycket mer, i kombination med härliga recept du bara måste prova. Här är hemmafixarna Carro och Karins roliga projekt både...