Annons
Klicka fast plattorna Inget lim behövs, klicka fast golvet direkt på ett jämnt underlag. Marmoleum Click linoleumplattor finns i 15 olika färger. Passar i kök, vardagsrum, sovrum. Pris cirka 390 kr/kvm Forbo Flooring.
Klicka fast plattorna Inget lim behövs, klicka fast golvet direkt på ett jämnt underlag. Marmoleum Click linoleumplattor finns i 15 olika färger. Passar i kök, vardagsrum, sovrum. Pris cirka 390 kr/kvm Forbo Flooring.

Nya golv - lätta att lägga själv

Golv

Funderar du på att lägga nytt golv i helgen? Här visar vi några golvnyheter som är lätta att lägga in själv!

Annons

Visst kan den normalhändige lägga in ett golv själv, räkna bara med att det nästan alltid tar längre tid än golvtillverkaren lovar. Det är ju inte alltid alla väggar är exakt raka och rummet är helt symmetriskt. Mät noga och framförallt läs bruksanvisningen innan du börjar!


Skeppsgolv utan lim
. Med fasade kanter i svart får det här laminatgolvet i ask en äkta känsla av skeppsgolv. Läggs utan lim med click-system. Passar i: kök, hall, vardagsrum, sovrum. Pergo Expression Collection kostar cirka 299 kronor/kvadratmeter. Pergo.


Cool plastmatta
. Ovanliga och roliga plastgolv. Man löslägger golvet, ungefär som en heltäckningsmatta. Är du en van hemmafixare klara du detta. Golvet kan läggas utan lim, även om resultatet blir lite bättre med. Baksida av skum gör golvet mjukt att gå på. Passar bra i kök, hall och barnens rum. Pris cirka 189 kronor/kvadratmeter Cool & Colour, Tarkett.

Lägg fyra gånger så mycket tid på undergolvsarbetet!

Nytt golv på en helg – går det? Byggvaruhusen och golvbutikerna svämmar nästan över av snygga golv som verkar så lätta, så lätta att lägga in.

Man ska rannsaka sig själv, sitt hjärta och sina njurar och inte överskatta sin egen förmåga innan man sätter i gång, säger Jan-Eric Allberg, vd för Golvbranschen, GBR, lite skämtsamt.

Vad han menar är förstås att man helt enkelt ska överväga om man har tid och möjlighet att genomföra en golvläggning. När man har kommit fram till att man har det, finns det några enkla regler man ska hålla sig till, för att resultatet ska bli bra.

1. Förhör dig i butiken och mjölka personalen på tips och råd. Golvfabrikat kan ha olika förutsättningar. Laminatgolv till exempel, är en produktgrupp där det kan finnas stora skillnader i kvalitet.

2. Läs monteringsanvisningen innan du börjar. Det låter kanske självklart, men faktum är att många tror sig veta precis hur de ska gå till väga, säger Jan-Eric Allberg. Resultatet brukar bli att jobbet blir komplicerat och tar mycket längre tid, så varför chansa?

3. Gör undergolvsarbetet omsorgsfullt. Superviktigt! Är undergolvet inte plant kommer det nya golvet inte heller att bli det. Ett knarrigt, slamrigt och sviktande golv vill ingen ha. En bra tumregel är att man ska lägga ner fyra gånger så mycket tid på underarbetet som på själva läggningen.

4. Överväg vad du har för krav på ditt golv. Ska det läggas in i ett gästrum i sommarstugan behöver ju golvet kanske inte vara det dyraste på marknaden. Är det till vardagsrummet och tänkt att ligga där i många år lönar det sig absolut att satsa på kvalitet.


Ballt med bambugolv. Bambu är ett annorlunda och snyggt träslag som blir spännande som golv. Trägolvet Kvist från Ikea kan du lägga själv på befintligt golv, dock ej på tjock heltäckningsmatta. Golvet är omslipningsbart 2-3 gånger och sätts samman med en plastlist. Pris 279 kronor/kvadratmeter. Passar i kök, vardagsrum och sovrum. Ikea.

Annons


Klinkerlook utan fog
. Lätt att lägga – och lätt att flytta om man skulle vilja det. Slå i hop plattorna med gummiklubba – inget lim, ingen fog, ingenting behövs. Gjord av miljövänlig återvinningsbar UV-stabiliserad polypropylen. Passar till källare, förråd, hobbyrum, terrass och även uterum. Pris cirka 259 kronor/kvadratmeter. Bergo Elite.


Klipp och klistra! Inget lim, bara sax eller kniv behövs när du ska lägga plast-golvet Lägg lätt. Det här är ett självhäftande golv med ett slitskikt på 2,0 millimeter. Golvet finns som trä- eller stenimitation. Pris 149 – 159 kronor/kvadratmeter. Mattkillarna i Göteborg.


Äkta trägolv på minuten
. Snäpp fast plattorna i varandra. Deltaplattan är i massiv vit ek, men finns även i teak. Storlek 300 x 300 millimeter. Passar i källaren, gillestugan och uterum. Plattorna kostar cirka 62 kronor styck. Firma Charles L Strand.

Köpinformation

Bergo Flooring 0371-58 77 00 www.bergoflooring.se
Firma Charles L Strand 031- 45 42 45 www.cl-strand.com
Forbo 031-89 20 90 www.forbo.se
Ikea 020-43 90 50 www.ikea.se
Mattkillarna i Göteborg 031-748 38 50
Pergo 020-47 63 50 www.pergo.com
Tarkett 0771-25 19 00 www.tarkett.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
6 september 2006

0 Kommentarer

0

Så såpskurar du trägolvet

Rengör ditt gamla trägolv på rätt sätt för ett långvarigt och snyggt resultat. Så här såpskurar du golvet.

0

Så målar du golvet — 9 tips från experten

Dags att måla golvet? Missa inte målaren Ken Kennards bästa tips om färgval, torktider och rengöring! Här är allt du behöver veta innan du ska sätta...

0

Ytskiktsbehandling och underhåll av trägolv

Ytskiktsbehandling och underhåll av trägolv kan ske på olika sätt beroende på underlag och i vilken miljö de ska användas i.

0

Vackert rutigt golv

Det är inte svårt att måla ett vackert trägolv. Det som krävs är noggrannhet och gott om tid. Men det kan det vara värt när man ser resultatet. Räkna...

0

Skiffer på golvet

Skiffer blev lösningen vid ingången från altanen till den nya tillbyggnaden. En praktisk räddning för att undvika grusiga och våta skor på det nylagda...

1

Rätt golv i våtutrymmet

Kostnaderna för vattenskadorna för villor under åren 2000-2002 beräknas totalt till fem miljarder kronor. Det visar en ny rapport.

1

Stora golvguiden

Passar laminat i köket och hur bra är det med heltäckningsmatta i sovrummet? Det finns i princip inga rätt eller fel men det finns vissa saker som kan...

1

Omslipat parkettgolv blir som nytt!

Att slipa om i stället för att byta ut den slitna parketten är både skonsamt för plånboken och ett bra sätt att hushålla med jordens resurser.

0

Så lägger du golvet!

Egentligen är det lätt som en plätt att lägga golv – om det inte vore för trösklar, rör och lister. Men vår expert Jan Ohlis kan knepen.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons