Foto: Cecilia Nordstrand

Vi fixade drömgaraget

Garage och förråd

Många drömmer om fina kök och härliga badrum, men är inte detta egentligen det allra mest avundsvärda? Ett drömgarage. Här finns plats för allt. Inklusive en bil!

Annons

 

Däckförvaring. De är stora och de är otympliga. Men så här på väggen tar de inget golvutrymme i anspråk.

Takförvaring. Här finns plats för långa plankor, skidor och annat som man inte använder så ofta.

Grova krokar för tyngre och otympliga föremål som är lite mer utrymmeskrävande.

Fri golvyta. Det här är ett garage som rymmer mycket förvaring men först och främst är det ett garage. För här bor ögonstenen, den gamla PV:n från 1965 hela vinterhalvåret.

Ljust inne. Det nybyggda garaget planerades med flera fönster så att det skulle kännas ljust. Tre små på ena långsidan och ett större på den andra.

Dörr till ytterligare förvaring. Här bakom råder fortfarande kaos, men här finns ett varmförråd som ska bli Lottas hobbyrum.

Häng upp redskapen. Utnyttja väggarna maximalt. Det är då det blir ordning. Här hänger alla trädgårdsredskap nära till hands vid utgången.

Prylarna du behöver

 


Det nybyggda fristående garaget är främst av allt till för att förvara ögonstenen, en PV från 1965.

Här bor: Familjen Lantz

Önskemålet med garaget: Först och främst att det verkligen skulle vara ett garage, att Håkans fina PV skulle kunna bo här inne. Men då var det tvunget att röjas och få ordning på allt det andra, trädgårdsredskapen, gungstolen och en snickarbänk som man också ville ha plats för.

Annons
  Till och med gungstolen fick en egen plats att hänga på med den nya garageförvaringen.

Längs ena långsidan finns det plats nog för en snickarverkstad. Här ryms både arbetsbord och förvaring för alla små muttrar och skruvar. All inredning från Elfa.

5 smarta tips till supergaraget

Gör en önskelista på allt du verkligen vill förvara i garaget. Ska bilen fortfarande få plats? Behöver du en snickerboa? Är det isolerat så färg och annat frostkänsligt kan förvaras här?

Utnyttja väggarna maximalt. Gör förvaringen överskådlig.

Tänk stort och smått. Lådor i olika storlekar är utmärkt för att förvara spretiga saker som olika typer av sladdar, allt som har med el att göra eller penslar och sånt.

Golvval. Vilket golv du ska ha beror mycket på om du vill att bilen ska stå i garaget. Men enkelt och underhållsfritt är en klassisk gjuten betongsula. Vill du lägga in en annan typ av golv och ha bilen där, då måste du kolla att golvet tål tyngden av en bil.

Utnyttja taket. Plankor, skidor och windsurfingbrädor förvaras lämpligen under taket. Använd taknockarna eller annat för att få stöd.

11 augusti 2011

0 Kommentarer

0

Din garageport kan vara farlig

Har du en vipport av äldre modell till ditt garage kan det vara läge att ta reda på om det är dags att byta ut den. – Det är nästan helt omöjligt att...

0

Ny garageport – snyggt, säkert och bekvämt

En ny garageport kan ge ett lyft åt hela garaget. Nya portar är dessutom både säkrare och lättare att använda än en gammal, sliten port.

0

Bygg en bod

Har du väl fått upp din bod på tomten förstår du inte hur du tidigare klarade förvaringen av cyklar, gräsklipparen, vinterdäck...

0

10 tips för en bra parkeringsplats

Villan i all ära — men bilen då? Var ska den stå, och på vad? Det här behöver du veta för att få en parkeringsplats som håller, är praktisk och ger ett...

0

Pimpa garaget!

Skapa ett personligt garage. Här får du tips på hur du kan pimpa det.

0

Garage med retrokänsla

Vi lägger gärna pengar och kraft på flera av husets rum, men garaget är ofta ett utrymme som bara får förvara allt det vi inte får plats med någon...

2

9 goda råd för rätta garagebygget

Det är inte bara du som behöver ett hus, även bilen mår bra av att ha tak över sig, och kanske gärna ett helt eget hus. Dessutom är garaget även en...

0

Så funkar det: Att bygga en vinkällare

Visst skulle det kännas lyxigt – med en egen vinkällare?! Isolera en del av källaren eller bygg ett rum i rummet för rätt luftfuktighet.

0

Garagebygge med altanbonus

Det som från början var tänkt att bli ett ordinärt garagebygge slutade med både ett rejält rum för bilen och en stor, härlig takterrass med plats för...