Foto: Cecilia Nordstrand

Vi fixade drömgaraget

Garage och förråd

Många drömmer om fina kök och härliga badrum, men är inte detta egentligen det allra mest avundsvärda? Ett drömgarage. Här finns plats för allt. Inklusive en bil!

Annons

 

Däckförvaring. De är stora och de är otympliga. Men så här på väggen tar de inget golvutrymme i anspråk.

Takförvaring. Här finns plats för långa plankor, skidor och annat som man inte använder så ofta.

Grova krokar för tyngre och otympliga föremål som är lite mer utrymmeskrävande.

Fri golvyta. Det här är ett garage som rymmer mycket förvaring men först och främst är det ett garage. För här bor ögonstenen, den gamla PV:n från 1965 hela vinterhalvåret.

Ljust inne. Det nybyggda garaget planerades med flera fönster så att det skulle kännas ljust. Tre små på ena långsidan och ett större på den andra.

Dörr till ytterligare förvaring. Här bakom råder fortfarande kaos, men här finns ett varmförråd som ska bli Lottas hobbyrum.

Häng upp redskapen. Utnyttja väggarna maximalt. Det är då det blir ordning. Här hänger alla trädgårdsredskap nära till hands vid utgången.

Prylarna du behöver

 


Det nybyggda fristående garaget är främst av allt till för att förvara ögonstenen, en PV från 1965.

Här bor: Familjen Lantz

Önskemålet med garaget: Först och främst att det verkligen skulle vara ett garage, att Håkans fina PV skulle kunna bo här inne. Men då var det tvunget att röjas och få ordning på allt det andra, trädgårdsredskapen, gungstolen och en snickarbänk som man också ville ha plats för.

Annons
  Till och med gungstolen fick en egen plats att hänga på med den nya garageförvaringen.

Längs ena långsidan finns det plats nog för en snickarverkstad. Här ryms både arbetsbord och förvaring för alla små muttrar och skruvar. All inredning från Elfa.

5 smarta tips till supergaraget

Gör en önskelista på allt du verkligen vill förvara i garaget. Ska bilen fortfarande få plats? Behöver du en snickerboa? Är det isolerat så färg och annat frostkänsligt kan förvaras här?

Utnyttja väggarna maximalt. Gör förvaringen överskådlig.

Tänk stort och smått. Lådor i olika storlekar är utmärkt för att förvara spretiga saker som olika typer av sladdar, allt som har med el att göra eller penslar och sånt.

Golvval. Vilket golv du ska ha beror mycket på om du vill att bilen ska stå i garaget. Men enkelt och underhållsfritt är en klassisk gjuten betongsula. Vill du lägga in en annan typ av golv och ha bilen där, då måste du kolla att golvet tål tyngden av en bil.

Utnyttja taket. Plankor, skidor och windsurfingbrädor förvaras lämpligen under taket. Använd taknockarna eller annat för att få stöd.

11 augusti 2011

0 Kommentarer

6

29 % av villaägarna fultvättar bilen

Är du en av dem som tvättar din bil på uppfarten hemma? Stopp där! Stöd initiativet Stora biltvättarhelgen och tvätta bilen på rätt sätt.

0

Städa upp i skjulet

Äntligen ska man få gräva fram spaden ur trädgårdsförrådet igen. Men hittar du den i ditt förråd? Kom igång och fixa ordning bland trädgårdsprylarna -...

0

Galna Halloween-idén: garagemonstret!

Det finns många läskiga dekorationer till Halloween, men en villaägare tog pyntandet av garaget till en helt ny nivå. Spana in den här roliga idén!

0

Gröna faran blev Sveriges fulaste garageport

Under våren hade vi en fototävling där Sveriges fulaste garageport skulle utses. Nästan 400 bilder laddades upp av drygt 270 fotografer. Bland alla...

2

Bygga carport eller garage?

Innan du bygger en carport eller ett garage bör du räkna ut vad som ska stå där – utöver bilen. Vill du också ha plats för cyklar, gräsklippare och...

0

Ny garageport – snyggt, säkert och bekvämt

En ny garageport kan ge ett lyft åt hela garaget. Nya portar är dessutom både säkrare och lättare att använda än en gammal, sliten port.

0

Bygg en bod

Har du väl fått upp din bod på tomten förstår du inte hur du tidigare klarade förvaringen av cyklar, gräsklipparen, vinterdäck...

0

10 tips för en bra parkeringsplats

Villan i all ära — men bilen då? Var ska den stå, och på vad? Det här behöver du veta för att få en parkeringsplats som håller, är praktisk och ger ett...

1

Välj rätt garageport

När huset får en ansiktslyftning är det kanske också dags att byta ut den gamla garageporten - både av estetiska och säkerhetsmässiga skäl.