Foto: Istockphoto

Din garageport kan vara farlig

Garage och förråd

Har du en vipport av äldre modell till ditt garage kan det vara läge att ta reda på om det är dags att byta ut den.
– Det är nästan helt omöjligt att se när en fjäder eller mekanismen är på väg att gå av, säger Åsa Elofsson på Garageportexperten.

Annons

Förhoppningsvis behöver du bara byta garageport en gång i livet, men trots att portarna håller i många år är det bra att kontrollera dem då och då – särskilt om du har en gammal modell.

– Framförallt om den du har är farlig, det finns många gamla vipportar med fjädrar som kan gå av och då riskerar man att göra sig riktigt illa. Du bör även byta porten ur miljösynpunkt om den läcker mycket värme. Du kan också göra det om du tycker att den ser tråkig ut och vill ha en ny av det skälet, säger Åsa Elofsson, säljare på Garageportexperten.

Hur kan jag kolla om min garageport är farlig?
– Det är nästan helt omöjligt att se när en fjäder eller mekanismen är på väg att gå av, men är det en äldre vipportsmodell som är runt 30–40 år gammal så börjar det bli dags att byta.

Hur mycket kostar en ny garageport?
– Porten i sig ligger runt 7 900 kronor och uppåt, beroende på fabrikat och om du vill ha med eller utan montage, motor eller manuell och så vidare.

Hur mycket kostar det att montera en ny garageport?
– Vi brukar säga att enbart montera ligger på 4 500 kronor. Ska du byta ut en gammal port ligger det på 6 500 kronor. Sedan beror det på om du ska göra snickerier runtom eller inte.

Kan jag montera den själv?
– Det finns vissa som gör det själva, men du får göra rotavdrag på arbetskostnaden i dag så det är många som väljer att vi ska göra det åt dem.


 Åsa Elofsson, säljare på Garageportexperten.

Namn: Åsa Elofsson.
Ålder: 31 år.
Bor: I Stockholm.
Gör: Är säljare på Garageportexperten.
Antal sålda garageportar: ”Jag har hållit på i sju år, så det har blivit tusentals genom åren”.

Annons
27 april 2017

0 Kommentarer

0

Ny garageport – snyggt, säkert och bekvämt

En ny garageport kan ge ett lyft åt hela garaget. Nya portar är dessutom både säkrare och lättare att använda än en gammal, sliten port.

0

Bygg en bod

Har du väl fått upp din bod på tomten förstår du inte hur du tidigare klarade förvaringen av cyklar, gräsklipparen, vinterdäck...

0

10 tips för en bra parkeringsplats

Villan i all ära — men bilen då? Var ska den stå, och på vad? Det här behöver du veta för att få en parkeringsplats som håller, är praktisk och ger ett...

0

Pimpa garaget!

Skapa ett personligt garage. Här får du tips på hur du kan pimpa det.

0

Garage med retrokänsla

Vi lägger gärna pengar och kraft på flera av husets rum, men garaget är ofta ett utrymme som bara får förvara allt det vi inte får plats med någon...

2

9 goda råd för rätta garagebygget

Det är inte bara du som behöver ett hus, även bilen mår bra av att ha tak över sig, och kanske gärna ett helt eget hus. Dessutom är garaget även en...

0

Så funkar det: Att bygga en vinkällare

Visst skulle det kännas lyxigt – med en egen vinkällare?! Isolera en del av källaren eller bygg ett rum i rummet för rätt luftfuktighet.

0

Vi fixade drömgaraget

Många drömmer om fina kök och härliga badrum, men är inte detta egentligen det allra mest avundsvärda? Ett drömgarage. Här finns plats för allt. Inklusi...

0

Garagebygge med altanbonus

Det som från början var tänkt att bli ett ordinärt garagebygge slutade med både ett rejält rum för bilen och en stor, härlig takterrass med plats för...