Foto: Istockphoto

Din garageport kan vara farlig

Garage och förråd

Har du en vipport av äldre modell till ditt garage kan det vara läge att ta reda på om det är dags att byta ut den.
– Det är nästan helt omöjligt att se när en fjäder eller mekanismen är på väg att gå av, säger Åsa Elofsson på Garageportexperten.

Annons

Förhoppningsvis behöver du bara byta garageport en gång i livet, men trots att portarna håller i många år är det bra att kontrollera dem då och då – särskilt om du har en gammal modell.

– Framförallt om den du har är farlig, det finns många gamla vipportar med fjädrar som kan gå av och då riskerar man att göra sig riktigt illa. Du bör även byta porten ur miljösynpunkt om den läcker mycket värme. Du kan också göra det om du tycker att den ser tråkig ut och vill ha en ny av det skälet, säger Åsa Elofsson, säljare på Garageportexperten.

Hur kan jag kolla om min garageport är farlig?
– Det är nästan helt omöjligt att se när en fjäder eller mekanismen är på väg att gå av, men är det en äldre vipportsmodell som är runt 30–40 år gammal så börjar det bli dags att byta.

Hur mycket kostar en ny garageport?
– Porten i sig ligger runt 7 900 kronor och uppåt, beroende på fabrikat och om du vill ha med eller utan montage, motor eller manuell och så vidare.

Hur mycket kostar det att montera en ny garageport?
– Vi brukar säga att enbart montera ligger på 4 500 kronor. Ska du byta ut en gammal port ligger det på 6 500 kronor. Sedan beror det på om du ska göra snickerier runtom eller inte.

Kan jag montera den själv?
– Det finns vissa som gör det själva, men du får göra rotavdrag på arbetskostnaden i dag så det är många som väljer att vi ska göra det åt dem.


 Åsa Elofsson, säljare på Garageportexperten.

Namn: Åsa Elofsson.
Ålder: 31 år.
Bor: I Stockholm.
Gör: Är säljare på Garageportexperten.
Antal sålda garageportar: ”Jag har hållit på i sju år, så det har blivit tusentals genom åren”.

Annons
27 april 2017

0 Kommentarer

0

Galna Halloween-idén: garagemonstret!

Det finns många läskiga dekorationer till Halloween, men en villaägare tog pyntandet av garaget till en helt ny nivå. Spana in den här roliga idén!

6

29 % av villaägarna fultvättar bilen

Är du en av dem som tvättar din bil på uppfarten hemma? Stopp där! Stöd initiativet Stora biltvättarhelgen och tvätta bilen på rätt sätt.

0

Praktiskt däckställ till garaget

Hamnade vinterdäcken i en sorglig hög i garagets hörn? Ett däckställ med hjul gör att det går att maka undan däcken om de är i vägen.

5

Att tänka på när du ska bygga garage

Ett garage kan göras hur enkelt eller hur avancerat som helst. Här är några saker att tänka igenom innan du sätter igång – för det är inte bara att...

1

Välj rätt garagedörr

Två parallella trender präglar den nya generationen garageportar: Säkerhet och nyskapande design. Här är några av portarna som är aktuella i vår.

0

Gröna faran blev Sveriges fulaste garageport

Under våren hade vi en fototävling där Sveriges fulaste garageport skulle utses. Nästan 400 bilder laddades upp av drygt 270 fotografer. Bland alla...

2

Bygga carport eller garage?

Innan du bygger en carport eller ett garage bör du räkna ut vad som ska stå där – utöver bilen. Vill du också ha plats för cyklar, gräsklippare och...

0

Så funkar det: Att bygga en vinkällare

Visst skulle det kännas lyxigt – med en egen vinkällare?! Isolera en del av källaren eller bygg ett rum i rummet för rätt luftfuktighet.

0

Vi fixade drömgaraget

Många drömmer om fina kök och härliga badrum, men är inte detta egentligen det allra mest avundsvärda? Ett drömgarage. Här finns plats för allt. Inklusi...